Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Waclaw 08:27, 27 mar 2018

Dorota123 napisał(a)
Obecność tu na Ogrodowisku daje dużą dawkę wiedzy, wirtualne rozmowy o tym co lubimy czyli o roślinkach. Tu rodzi się wiele przyjaźni z tak samo zakręconymi ogrodowo, ale jest to też straszny zjadacz czasu.

Tak, to prawda ale przyjemnie spędzonego czasu.
Urszulla 10:51, 27 mar 2018

Dorota123 napisał(a)
Poczytaj co napisałam Agani o wierzbie i dobrze się zastanów. Może lepiej brzozę posadzić, uważam, że są dużo ładniejsze i z pewnością dobrze sprawdzą się na podmokłym terenie, bo one to prawdziwe pijaki, potrzebują dużo wody.

Rzeczywiście mogłaby być taka nisko szczepiona.
Ewa777 17:37, 27 mar 2018

Pięknie okryłaś wszystkie róże, a te ze stroiszem, to mnie zaskoczyłaś. Gdyby nie podpis, to bym była pewna, że to iglak rosnący na rabacie Pięknie to wygląda, aż żal zdejmować
Anitka 22:45, 28 mar 2018

Wiosennie u ciebie Dorotko zarówno w domu się zrobiło za sprawą dekoracji, ale w ogrodzie też masz już wiele oznak wiosny.
Ja ostatnio w B te różyczki szerokim łukiem omijałam. Poszłam na przerwie w pracy po bułki i głupio mi było z różyczkami wrócić. Widziałam kątem oka, że były nawet jakieś drzewka owocowe, które już kwitły.
m_gocha 22:46, 28 mar 2018

Dorotko podobnie jak Ty okryłaś róże stroiszem tak i ja hortensje ogrodowe. Na pierwszy rzut oka wygląda jak iglak- piramidka Ciekawa jestem jak przetrzymały tą dziwną zimę
Dorotka, pamiętasz może nazwę Twojej róży pnącej przy ogrodzeniu?
Dorota123 09:20, 29 mar 2018

Waclaw napisał(a)

Tak, to prawda ale przyjemnie spędzonego czasu.
Trzeba przyznać, że Ogrodowisko uzależnia. U mnie na parapecie prawie wiosna ( taka trochę oszukana)

Dorota123 09:23, 29 mar 2018

Ewa777 napisał(a)
Pięknie okryłaś wszystkie róże, a te ze stroiszem, to mnie zaskoczyłaś. Gdyby nie podpis, to bym była pewna, że to iglak rosnący na rabacie Pięknie to wygląda, aż żal zdejmować
Kilka osób nabrało się na te niby świerki, masz rację, żal rozbrajać. Dopóki pogoda się nie ustabilizuje będą tak stać. Wianuszek wylądował na docelowym miejscu.

Dorota123 09:29, 29 mar 2018

Anitka napisał(a)
Wiosennie u ciebie Dorotko zarówno w domu się zrobiło za sprawą dekoracji, ale w ogrodzie też masz już wiele oznak wiosny.
Ja ostatnio w B te różyczki szerokim łukiem omijałam. Poszłam na przerwie w pracy po bułki i głupio mi było z różyczkami wrócić. Widziałam kątem oka, że były nawet jakieś drzewka owocowe, które już kwitły.
Ja lubię robić dekoracje i często je zmieniam. No rzeczywiście podczas pracy zakupy roślin nie wskazane, bo nawet jak człowiek bardzo się stara to zaraz ktoś niepowołany się napatoczy i z boku patrzy. Taki ogrodnika nie zrozumie.

Dorota123 09:35, 29 mar 2018

m_gocha napisał(a)
Dorotko podobnie jak Ty okryłaś róże stroiszem tak i ja hortensje ogrodowe. Na pierwszy rzut oka wygląda jak iglak- piramidka Ciekawa jestem jak przetrzymały tą dziwną zimę
Dorotka, pamiętasz może nazwę Twojej róży pnącej przy ogrodzeniu?
Hortensje okryłam igliwiem z sosny i przyrzuciłam jeszcze starym ręcznikiem kąpielowym, ale wiatr zerwał ten ręcznik, a mróz go zmroził i nic to nie dało.
Czy chodzi o tę różę? Jeśli tak to jest Lavender Lassie, bardzo wytrzymała róża, tej niczym nie okrywam.

Waclaw 18:37, 29 mar 2018

Dorota123 napisał(a)
Trzeba przyznać, że Ogrodowisko uzależnia. U mnie na parapecie prawie wiosna ( taka trochę oszukana)

Masz talent