Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

anpi 13:37, 02 cze 2019

Pięknie ci Dorotko ruszyły różyczki z kwitnieniem,nie mówiąc o piwoniachU minie jakoś jedne i drugie stoją w pękach jak zaczarowane...A sucho też zaczyna być ,a w okolicy świerków to już pyłek.Nawet się nie spodziewałam ...po tylu ulewach...ale przesadzając funkie zobaczyłam,że trzeba uruchomić podlewanie.
Dorota123 15:58, 02 cze 2019

bql3 napisał(a)
Dorotka ,
widzę u Ciebie teraz na topie piwonie i róże - no pięknie, pięknie i jest super klimat

ps. oczko przy altance wyszło mega!
Piwonie bardzo lubię, ale miałam z nimi problem przez dwa sezony. Nie chciały kwitnąć. Za miłe słowa dziękuję.

Dorota123 16:01, 02 cze 2019

Waclaw napisał(a)

Ja w piątek podlewałem
O to widzę, że nie tylko u mnie już sucho.

Żeby nie było, że ciągle ten sam krzak piwonii pokazuję, mam ich 4 krzaki.

Dorota123 16:08, 02 cze 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Zaczyna się u ciebie różany spektakl
Cudnie i pachnąco

Gdyby Twoją ziemię wymieszać z moją, Obie miałybyśmy idealną
Pomysł ze zmieszaniem naszej ziemi bardzo mi się spodobał, tylko niestety jest nie wykonalny. Różyczki ładnie się rozkręcają, ja je dopiero tu na O.. polubiłam i bliżej poznałam.

Dorota123 16:15, 02 cze 2019

anpi napisał(a)
Pięknie ci Dorotko ruszyły różyczki z kwitnieniem,nie mówiąc o piwoniachU minie jakoś jedne i drugie stoją w pękach jak zaczarowane...A sucho też zaczyna być ,a w okolicy świerków to już pyłek.Nawet się nie spodziewałam ...po tylu ulewach...ale przesadzając funkie zobaczyłam,że trzeba uruchomić podlewanie.
Dziwne to zjawisko, prawie miesiąc deszcz padał, a jak przestał to w ciągu tygodnia sucho się zrobiło. Pod świerkami rozpanoszył mi się barwinek i bluszcz, stworzył zielony dywan. Chyba go zostawię, tylko brzegi mu ukrócę. Różyczki już zaczynają cieszyć.

anabuko1 20:26, 02 cze 2019

Dorota123 napisał(a)
O to widzę, że nie tylko u mnie już sucho.

Żeby nie było, że ciągle ten sam krzak piwonii pokazuję, mam ich 4 krzaki.

Cuudna ta biała piwonia.
Dekoracje wiadomo,ze u ciebie sa bardzo ładne, perfekcyjne.
I pięknie już ci róże kwitną .
Nowa12 21:26, 02 cze 2019

Piękne masz te białe piwonie. Cudne zdjęcia zrobiłaś. Wszystkie. Róże już ci tak kwitną. Moje opóźnione w tym roku i jeszcze wszystkie w pąkach.
danuta_szwajcer 02:56, 03 cze 2019

Dziękuje za przypomnienie o róży na siatce bo jest cudna, szukałam ale już nigdzie jej nie ma, musze poczekać. Ta ciemna ma zjawiskowy kolor, ale ja ją mam dopiero drugi sezon, rok temu nie wypuściła za dużo a w tym roku ma 6-7 pąków i już się ciesze i czekam az zakwitnie. Piękne masz piwonie no ja po wizycie rok temu w ogrodzie Irenki zachorowałam na piwonie, trudno jenak kupić te inne niż tradycyjne. Pozdrawiam
zawitka 07:28, 03 cze 2019

Jak zwykle u Ciebie czysciutko i zawsze coś nowego można zobaczyć.powiedz mi ile lat masz tę białą peonię .Ja mam taką różową i doszłam do wniosku że to jakaś dziwna jest .Mam ją pierwszy rok ma 2 kwiatki i te bąble lekko się rozwiją i potem zwijają .Myślałam ze chora ale nadal stoją .czy tak one mają ?????
Agania 07:58, 03 cze 2019

Pięknie Ci ogród rozkwita u mnie jeszcze zero kwiecia, byłam w sobotę pod Warszawą
tam róże rozkwitnięte na całego,a u mnie dopiero pąki, chyba faktyczne muszę uwierzyć, że w górach mieszkam.
Altanka to ta sama co na pierwzej stronie z wątku?...wspomnienia mną ruszyły