Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pod trzema dębami

Ogród pod trzema dębami

elzbieta_g 22:23, 06 maj 2014

moim rzodkiewkom ślimaki liście zeżarły widać gustują w zieleninie skrzynia z warzywkami zapełniona urodzajem prawie po brzegi i pomyśleć że to dzięki kotom
Jagodaa 22:28, 06 maj 2014

Marta, niemożliwa jesteś z tym Twoim warzywnikiem! U mnie dopiero co rukola wschodzi i wyobraź sobie, że też na noc folię zakładam, bo kotek jakiś się puszysty zakradał na sik sik. Wrrrrr

Ja mimo wszystko zamawiam foto - buksiki i jakby się dało przedogródek z trawami .
tusiawka 22:34, 06 maj 2014

Ela do skrzyń mniej ślimaków włazi, bo szybko się suche robią, a te które wlazły rano wyciągam, mam więc na razie tylko małe podgryzienia.

Jagoda zdjęcia teraz obiecuje na 100% już. Rukolę siałam w lutym i pierwsze listki skubałam jeszcze w domu. Taki marny miałam ten warzywnik w zeszłym roku, że w tym staram się razy dwa.
Jagodaa 22:39, 06 maj 2014

Oj w tym roku, to on może w konkursie startować, chyba masz jako pierwsza plony na całym Ogrodowisku .
leon60 22:43, 06 maj 2014

Ale Ty masz wypasione warzywa ! widać, ze to Twoje oczko w głowie
ewakatowice 15:34, 07 maj 2014

Przerwę na kawke zrobiłam sobie u Ciebie w ogrodzie...
och...
Jak milo poleniuchować
tusiawka 22:20, 07 maj 2014

Jagodaa napisał(a)

Ja mimo wszystko zamawiam foto - buksiki i jakby się dało przedogródek z trawami .

Tak 6 sztuk na metr jest. Nie widzimy, że jeszcze nie przycięte, cały czas mam w planie.

I widok z góry.

Po dwie sztuki obok siebie są sadzone.
Urosły tak około o 1/3 od zeszłego roku.
Były sadzone z całkiem gołym korzeniem.

Przedogródek pod słońce strasznie był, więc zdjęcia nie wyszły, jedno bo obiecałam .

elzbieta_g 22:27, 07 maj 2014

no kochana , takie cuda masz w ogrodzie i chowasz przed nami..aż dopominać się trzeba o fotki
Magda70 22:28, 07 maj 2014

U mnie z warzyw rukola szaleje...
Pomidory mam jakieś marne. Muszę jutro biohumusem podlać koniecznie.

Ładnie Ci buksiki urosły...
A przedogródek powala jak zwykle...ja chcę więcej fotek
Jagodaa 22:29, 07 maj 2014

Cudo masz, a nie ogród.... ja nie wierzę, że można mieć tak w ogrodzie.... i chyba to kostrzewa? Już u Marzeny kiedyś pisałam, że ona robi taką fajną, piórkową mgiełkę na rabacie.

Moje bukszpany będą dużo mniejsze, ale jeden dwa sezony i nadgonią, u Ciebie to już solidny żywopłot. Za niemi Gracillimusy?

Zawsze tu zaglądam z nadzieją na jakiś fragmencik... doczekałam się i to na życzenie Wielkie dzięki!