Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pod trzema dębami

Ogród pod trzema dębami

tusiawka 22:29, 20 kwi 2015

Dzisiaj oglądałam te białe róże i tak sobie myślę, że może je też wywalić. Coś mi się zdaje, że liście już mają poskręcane.
siakowa 08:02, 21 kwi 2015

tusiawka napisał(a)
Dzięki za rady. Czyścoec jest u mojej mamy i nawet chciałam go sprowadzić, ale on brzydko wygląda zimą i wiosną, szczególnie po śniegu, a ja mam tam olbrzymie okno obok. Carexy idę zaraz do Ciebie oglądać, który lepszy bo dokładnie o takie mi chodziło.
U mnie wszystko ok, to była zaplanowana "naprawa", szybko wracam do siebie, tylko nic ciężkiego nie mogę robić jeszcze przez dłuższy czas.

oooo ale wiadomość...takie tylko tu na forum mozna znależć....tyle ostatnio sie słyszy o czyśćcu, że taki fajny, ze wszytscy same ochy i achy.... a tu rzeczywistość zgoła inna.
Ensata 09:46, 21 kwi 2015

tusiawka napisał(a)
Dzisiaj oglądałam te białe róże i tak sobie myślę, że może je też wywalić. Coś mi się zdaje, że liście już mają poskręcane.
jak będziesz wywalała, wywalała, to daj mi znać
Magda70 10:38, 21 kwi 2015

a o jakim czyśćcu piszecie? Wełnisty czy wielkokwiatowy?!

Bo mam ten drugi...i nie narzekam
tusiawka 16:20, 21 kwi 2015

siakowa napisał(a)

oooo ale wiadomość...takie tylko tu na forum mozna znależć....tyle ostatnio sie słyszy o czyśćcu, że taki fajny, ze wszytscy same ochy i achy.... a tu rzeczywistość zgoła inna.

Magda70 napisał(a)
a o jakim czyśćcu piszecie? Wełnisty czy wielkokwiatowy?!

Bo mam ten drugi...i nie narzekam

Ja pisałam o wełnistym, nie odradzam go całkiem ma swoje zalety i latem wygląda bardzo ciekawie, ale zimą często przygniwa. Więc na dalszej słonecznej rabacie spokojnie może rosnąć.

Wielkokwiatowego nie znam, ale wygląda jak typowa bylina. Magda napiszesz o nim coś więcej.
tusiawka 16:20, 21 kwi 2015

Ensata napisał(a)
jak będziesz wywalała, wywalała, to daj mi znać

oki
tusiawka 16:28, 21 kwi 2015

Moje tulipany w tym roku są bardzo niskie, część wręcz na karłowe wygląda.
Wina chyba leży w tym, że długo zimno było. Porównywałam zdjęcia z zeszłorocznymi i tulipany troszkę tylko wcześniej kwitnąć zaczęły. Widać jednak, że było cieplej bo razem z nimi kwitły wczesne rododendrony, serduszki, szafirki, trawa była po koszeniu, a drzewa miały już liście.
Przy okazji znalazłam porównanie jak tulipany kolor zmieniły.

2014

2015

Strasznie mnie te suche wrzosy denerwują. Żyją jednak na 100%, ale zbieram się, aby wymienić je na takie, które cały czas są zielone.
tusiawka 16:36, 21 kwi 2015

Angelique z B wyglądają na prawidłowe, tylko też takie karzełki, ale to może być jakaś ogólna przypadłość.

Na tym zdjęciu widać jak centralnie mam posadzone nowe cebule z B, a dookoła luźniej odzyskane z tych które kwitły rok temu. Te drugoroczne są wyższe i wyglądają na okazalsze, zobaczymy jak będzie z kolorem.

tusiawka 16:43, 21 kwi 2015

Gwiazdeczka powoli gubi płatki.

Białe coraz bardziej żółte.

W kosodrzewinie.

I niespodzianka.

zgubione zdjęcie
katiaxx 20:11, 21 kwi 2015

wszystkie piękne ale nr dla mnie tulipany plus kosodrzewina