Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Nikita 09:29, 08 lut 2015

Informuję, że wczoraj ekipa łódzka balowała i oficjalnie rozpoczęła ogrodowiskowy sezon 2015.
Inauguracja nowego sezonu miała miejsce na spotkaniu zorganizowanym przez Krys (Krysię). Oprócz naszej uroczej, przemiłej, czarującej, przesympatycznej i po prostu kochanej gospodyni w tej niezwykłej imprezce uczestniczyli: Bogdzia (Bożenka), Margarete (Małgosia), Kasia-Luiza (Kasia), paniprzyroda (Mariola) z koleżanką Danusią, jankosia (nowa wielbicielka ogrodowiska, prześliczna Monika), Nikita (czyli ja), nasz (czytaj: łódzki) ogrodowiskowy rodzynek Robertop (Robert) oraz mąż Pani Domu, czyli Pan Domu Romek.

Jak przystało na zakręconą ogrodniczkę, zainfekowaną choroba ogrodową już jakiś czas temu, swoje pierwsze kroki skierowałam ku ogrodowi Krysi.
A muszę dodać że ogrodowe imperium Krysi jest imponujące…zobaczcie sami…

Od razu widać, że mimo zimy, wszystkie Krysiowe roślinki są u niej po prostu szczęśliwe…

Nikita 09:32, 08 lut 2015

Ponieważ prac ogrodowych jest o tej porze roku raczej mało, a nawet bym powiedziała, że mniej niż mało… swoje wolne moce przerobowe wykorzystaliśmy w inny sposób…
Mariolka (paniprzyroda) okazała się być prawdziwą panią profesor od decoupage...krótki instruktaż...

…i już po chwili wszyscy tworzyli swoje dzieła

Radosnej twórczości nie było widać końca…

Wszystkich zaskoczył Robert (Robertop), stworzył chyba najpiękniejszą bombkę… .facet, na talent i nie zawahał się go użyć…. Pozostałe rękodzieła były równie wspaniałe…

Nikita 09:34, 08 lut 2015

Dzięki Krysiu i Romku za wspaniałe przyjęcie, wielkie podziękowania także dla Marioli za bezcenne informacje i wskazówki dotyczące decoupage oraz wszystkim obecnym za przemiłe spotkanie i cudowną atmosferę. Impreza przeciągnęła się do późnego wieczora, ale mam było wciąż mało, więc w swoje terminarze wpisaliśmy kolejne na trzy spotkania w maju (w tym jedno zagraniczne), spotkanie w sierpniu i wrześniu …oj będzie się działo w tym roku, oj będzie!!!

Aha, jeszcze na koniec hasło na 2015 rok (z podkoszulki Moniki)

Na większą ilość fotek zapraszam do wątku Krysi
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1189-hirutkowy-raj?page=315
Bogdzia 09:44, 08 lut 2015

Magda bardzo się ciesze ze sie odezwałas bo spac nie mogłam tak się bałam żeby moje lekarstwo nie było za mocne dla Ciebie. Buziaki.
polinka 10:00, 08 lut 2015

Bożenka końską dawkę leku zaaplikowała Magdzie? Widać, że przyjemne spotkanie miałyście i chyba podjerzewam gdzie odbędzie się jedno ze spotkać majowych
Krys 10:20, 08 lut 2015

Magda ale fajnie opisalas nasze spotkanie,masz dar dzieki ze jestes.I stokrotne dzieki za pomoc przy projekcie kuchni buziaki
Bogdzia 13:30, 08 lut 2015

Krys napisał(a)
Magda ale fajnie opisalas nasze spotkanie,masz dar dzieki ze jestes.I stokrotne dzieki za pomoc przy projekcie kuchni buziaki

Kuchnia super wygląda , rady Magdy były świetne.
Krys 20:56, 08 lut 2015

Magda dzieki za imperium
Agnieszka_B 21:06, 08 lut 2015

Z wielką przyjemnością oglądam relacje ze spotkania ogrodowo- artystyczno-kulinarnego
iwonadm 05:20, 09 lut 2015

Ale jaja pięknie to Wam wyszło