Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Bogdzia 21:19, 31 sty 2015

Madzenka 07:58, 01 lut 2015

Bardzo lube Twe odliczanie do wiosny
Nikita 14:17, 02 lut 2015

jankosia – Moniko, wielkie dzięki za zaproszenie… jakoś bliżej sezonu ogródkowego będziemy się musiały koniecznie spotkać!!!

szemusia – też zapytałam wujka Gogle o tą plantację Lisie Pole. W necie fajnie to nawet wygląda…ciekawe czy można tam kupić na przykład jakieś sadzonki lawendy?

Bogdzia – u mnie w domu wiosna gości już od dawna, kwitną żonkile i hiacynty niesamowicie pachną, ale ogrodowiskowa faktycznie zaczyna się dla nas w najbliższy weekend. Do miłego Bogdziu.

Krys – Krysiu, nie mogę się już doczekać soboty. Buziaki przesyłam

Madzenka – Marzenko, odliczanie mus było zacząć… z powodu licznych nacisków z zewnątrz, licznik musiał wystartować !
Nikita 14:20, 02 lut 2015

Przysłowie na dziś: „Gdy jasne słońce w dzień gromniczny (2 luty) będzie, więcej niż przedtem śniegu spadnie wszędzie”

Według przysłowia zima jeszcze powróci, więc dla poprawy humoru troszkę wiosny z mojego parapetu…

popcorn 15:10, 02 lut 2015

Hej, gdzie Ty widzialas slonce? u mnie nie bylo Sniegu, zimo precz!!!
Krys 19:14, 02 lut 2015

Magda ale piekna wizytówkę zrobilas ,pozdrowka
Nikita 19:28, 02 lut 2015

popcarol - Carola było słoneczko u nas dzisiaj, było...tylko ty w pracy byłaś i nos w komputerze miałaś to nie zauważyłaś. Ale już nie długo będziesz słoneczka miała pod dostatkiem i to my będziemy ci zazdrościć!!!!!!!!!

Krys - Krysiu, ale ty szybka jesteś...jeszcze nie zdążyłam podpisu zrobić żeby łatwiej było do wizytówki trafić, a ty już ją zgapiłaś. Fajnie że ci się podoba.
popcorn 19:50, 02 lut 2015

hehe, rzeczywiscie ani na chwile nie zauwazylam slonka:/ wizytowka cudna! Taka zolta trawa - co to jest? Podobnej szukam (rozmawialysmy dzisiaj) nazywa sie carex elata aurea. Moze to ta??

pozdrawiam!!
jankosia 20:04, 02 lut 2015

Było słońce było. Piękny dzień za nami

Gdy w Gromnicę z dachu ciecze zima jeszcze się przewlecze

Ja pisałam do tej pani z lisiego pola, ale odpisała mi, że nie handlują sadzonkami. Dodała jednak że mogłaby mi ewentualnie wykopać jakąś sadzonkę. Urzekła mnie taka życzliwość i stwierdziłam że muszę odwiedzić tą plantację choćby po to żeby zrobić zdjęcia i porozmawiać o lawendzie. Moje sadzonki z lata dzielnie trwają i mam nadzieję że już wielkiej zimy nie będzie, bo jeszcze gotowe mi przemarznąć. A i dzisiaj wsadziłam nasiona do lodówki to w marcu będą akurat do siania Ha!
jankosia 20:07, 02 lut 2015

A, fajnie sobie z tymi cytatami w wizytówce wymyśliłaś