Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Donia72 13:20, 27 mar 2016

Zdrowych i spokojnych świąt życzy Dorota

popcorn 10:59, 28 mar 2016

Haha
Madzia pozdrawiam
popcorn 19:19, 30 mar 2016

Heloł
dzięki wielkie za pomoc Obyło się bez, żyję
buziaki
k.
yolka 09:49, 08 kwi 2016

Gdzie jesteś? bociany przyleciały, skowronki śpiewają, czekam na odsłonę wiosny w Twoim ogrodzie Pozdrawiam
11stokrotka 21:19, 08 kwi 2016

Madziu, jesteś?

Zaniedbujesz forum bardziej niż ja. Widać masz powody...

Czy udało Ci się kupić Yarę? Daj znać co robić.

Pozdrawiam
Bogdzia 22:02, 08 kwi 2016

Czyżbys znów za synusiem zatęskniła???A my to co?
Krys 22:17, 08 kwi 2016

Magda co u Ciebie i w Szmaragdowym? stało się cos ?
Margarete 22:19, 08 kwi 2016

Zaglądam ....
Daj znać co u ciebie!
Nikita 12:57, 09 kwi 2016

Jestem, jestem, …tylko komputer mi padł. Trzy dni go reanimowałam, na razie się udało, jeszcze żyje, ale już czas pomyśleć o nowym. No i spraw 2 tony na głowie!!!

Sebek – to ty taki ranny ptaszek jesteś !!!

Donia72 – dzięki Dorotko za życzenia. Co tam u ciebie….już wiosennie ???

popcorn – to co szukałyśmy ostatnio znalazło się po dwóch dniach…ładny tam bałagan mają !!!! Ja rozumiem, że remont, …że nie pracują,… ale dokumentacja jest dokumentacją, musi być w porządku. Masakra jakaś! A jakby chodziło o zagrożenie życia…? „Olewka” jak prawie wszędzie w tego typu instytucjach!

yolka – wiosna już jest Jolu, tylko ja jakoś się ogarnąć nie mogę i nie mam czasu jechać do szmaragdowego by ją podziwiać…. SZKODA !!!!

11stokrotka – Małgosiu, trochę spraw się na zbierało i wpadłam w straszny „niedoczas”… w ogóle nie mam czasu na forum. Najgorsze, że jeszcze jakieś 2 tygodnie mi zajmie zanim się ogarnę…chyba mus się sklonować, żeby z wszystkim na czas zdążyć. O nawozie napisałam ci na priv.

Bogdzia – Nie Bogdziu, synek był do 4 kwietnia i już poleciał. Po jego wyjeździe musiałam doprowadzić mieszkanie do normalności i po załatwiać sprawy które „leżały” jeszcze od przed Świąt. No i jeszcze babcia…cały czas jest w szpitalu. Codziennie do niej biegam, ale mnie nie poznaje, nic jeść nie chce (cały czas na kroplówce) i raczej mizernie wygląda. Kiepściutko z nią…

Krys – Krysiu, wszystko w porządku, tylko obowiązków przybywa. Babcia w szpitalu, a (jak to zwykle bywa) pozostała rodzina nagle amnezji dostała i o 94-letniej staruszce nie pamięta…wszystko na mojej głowie. Jak to kiedyś ktoś powiedział: …” renta babci nie wielka to i motywacji nie ma, że by się staruszką opiekować”… Nie uwierzysz, ale jak babcia wylądowała w szpitalu to zadzwoniła do mnie pewna osoba z rodziny i oznajmiła, że ona to chętnie wzięłaby meble kuchenne… po babci !!! Masakra…babcia jeszcze żyje a sępy już krążą!!!!

Margarete – wszystko ok. Małgoś, daję radę…tylko trochę czasu mi brakuje na ogród i forum…
Nikita 13:00, 09 kwi 2016

Tydzień temu, korzystając z pięknej pogody, za pomocą syna, szpadla i taczki rozsypałam po ogrodzie zawartość mojego kompostownika….ok. 800 litrów pięknego kompostu. Na ten weekend na liście ogrodowej zostały już same drobne, damskie robótki, ale od rana zimnica straszna i trochę pada, więc raczej nici z ogródkowania. Za tydzień też nic nie po robię w „Szmaragdowym” bo mi się weekendowy wyjazd do Wrocławia szykuje w gronie przyjaciół. Od wtorku ma być podobno cieplej to może w tygodniu podskoczę na działkę, bo przecież tam wiosna, a ja nawet sobie nią oka nie nacieszę…

…pod tujami zakwitły narcyzy Rip van Winkle (śliczne są)

a gdzieś w krzakach schowały się ostatnie krokusy…