Monia81 – a może będziesz gdzieś w okolicy przejazdem… to zapraszam na funkie. Jeśli doniczkowych już nie będzie to coś się ukopie.
Kasya – poczekaj jeszcze chwilkę. Jeden tydzień słoneczny i hosty na pewno pokażą kły.
Margerytka40 – narcyzy są śliczne i dłużej kwitną niż tulipany, więc bardziej oko cieszą.
Urszulla – w porę interweniowałam i roślinki na szczęście ocalone.
A na mniszka pryskam… Mniszkiem.
http://www.substral.pl/srodki-ochrony-roslin/chwastobojcze/mniszek-chwasty-na-trawniku
Bogdzia – moja teściowa to oczytana i mądra kobieta, jednak do roślin nigdy nie miała ręki. Niby próbuje zgłębić temat i być na bieżąco, jednak nie za bardzo jej to wychodzi…albo po prostu przedobrzy albo brak jej cierpliwości. No, ale przecież o czego ma swoją kochaną synową…ha ha.
Krys – modliszka podpatrzona u Kasyi w ogrodzie i zakupiona w Łodzi. Zaraz prześlę ci linka do sklepu.
jolanka – teściowa jest ok., w prawdzie „ogródkowa” nie jest ale za to wyśmienicie gotuje..hi hi.
Najbardziej zmarzł jeden z pierisów…wywaliłam go, bo mnie wkurzył…nie podobało mu się u mnie to poszedł precz !
Margarete – już lecę do Cię
AnnaCh – no musiałam zainterweniować u teściowej, bo wszystko by wywaliła i posadziła czerwone pelargonie z żółto-fioletowymi bratkami. Teraz jest zadowolona, bo sąsiadki chwalą jej „ogródek pod oknami”, że taki zadbany i …elegancki.
iwonadm - u mnie też dziś „szmaragdowy” podlany przez deszczyk. Podobno w drugiej połowie maja ma być dopiero słoneczniej i cieplej.