Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Nikita 10:28, 02 sie 2017

AnnaCh - Aniu, kurtyna wodna skierowana jest raczej na trawnik. Po 15 minutach mam tam mini brodzik - trawa zatopiona w wodzie, więc słoneczko ją nie przypala.

marba - mówiłam ci, że marzy mi się wiklinowa mrówka. I żeby urzeczywistnić zachciewajkę, wzięłam kilka drucików + 3 kule wiklinowe zakupione na naszym bazarku (zapłaciłam całe 4 zł za 3szt) , myk myk i mam wieeelką mrówę.

popcorn - no wiem, że się przeprowadzałaś...myślałam o tobie. Szkoda, że cie nie było. Na twoim miejscu stał pan z liliowcami.
Pokazuj co się tam u ciebie na rabatach dzieje!!!
Nikita 10:48, 02 sie 2017

jankosia - cudny masz ogród...taki przemyślany, trochę zaskakujący ...ze wspaniałymi roślinami !!!
Dziękuję za gościnę i mile wpędzony czas...i sorrrki, że nasza szarańcza ogołociła cię z sadzonek stipy...
Nikita 18:41, 08 sie 2017

Upału nieco „odpuściły” więc z narzędziami ruszyłam do ogrodu.
Trawniczek skoszony, kanciki wyrównane, chwasty poszły precz, zarastająca winobluszczem ściana sąsiada przycięta „pod sznureczek”, wierzba wykulkowana…

Drobne damskie robótki w postaci prac murarsko-uszczelniających wykonane (piwnica już nie przecieka). Zostało jeszcze przymocowanie lekko oderwanej papy na daszku werandy, ale to dopiero w nadchodzący weekend…jakoś lenistwo mnie dopadło i nie chciało mi się łazić po dachach.
Za to zrobiłam przeglądzik kosiarki…
Dwa stołeczki z okresu wczesno-dziecięcego mojego pierworodnego i …
….przegląd serwisowy można zaczynać.

Podwozie wyczyszczone z zalegającej trawy, nadwozie też szmatką przeleciane, ogumienie sprawdzone, poziom płynów uzupełniony.

Teraz mój pogromca trawnika po prostu lśni….o rany…chyba jednak za długo na słoneczku przebywałam…ha ha
Nikita 18:45, 08 sie 2017

A teraz takie tam….
smakowity czas nastał

nadal kwitną funkie

niektóre kwiaty wyglądają jak dzwoneczki elfów lub czapeczki skrzatów …

Nikita 18:49, 08 sie 2017

hortensje cały czas zachwycają – pierwszy raz tak obficie u mnie zakwitły

Margarete 20:32, 08 sie 2017

Mokra wiosna i takie też lato sprzyja hortkom - u mnie też jak widziałaś bujnie się rozpanoszyły - co mnie cieszy

Będę kupować specjalny nawóz do hortensji firmy Yara Miło który poleca Kindzia-Kasia bo widziałam w Łodzi - to takie nieduże pudełka i chcę sobie kupić na przyszły sezon. Chcesz też ?

Twoje dzwoneczki na hostach urocze - ja już część u siebie wycięłam bo przekwitły i oblazły je mszyce - były czarne a nie liliowe....

Buziaki!
Nikita 21:15, 08 sie 2017

Własnie miałam napisać, że wczoraj wpadłam na momencik do Margarete a Małgosia u mnie. Jej ogród niesamowicie urósł i wypiękniał ! Zachwyciły mnie jeżówki, hortensje na pniu i róże na tarasie.
Kilka fotek ogrodu Małgosi, zrobionych ukradkiem...

piękności na tarasie

Nikita 21:16, 08 sie 2017

Margarete - jak kupiłam ten nawóz wiosną...jest naprawdę rewelacyjny. Kupuj Małgoś, bo naprawdę warto.
Margarete 21:23, 08 sie 2017

O ty czorcie ! Nie widziałam jak robiłaś te foty
Ale ładne ujęcia - ja tak nie umiem go pokazać. Proszę mi tu natychmiast wrzucić te foty u mnie w wątku
Dzięki!
Nikita 21:52, 08 sie 2017

Zrobione...fotki wrzucone.