Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

malgorzata_s... 21:53, 15 lip 2017

Ależ piękny ten widoczek z parteruHosty masz zarombiste gdzie ty je zdobywasz,u nas nie do kupienia takie odmiany.Buziak
rozark 13:00, 17 lip 2017

znalazłam producenta liliowców w Pabianiacach ma chyba z 50 odmian jadę do niego pod koniec tygodnia
ren133 13:10, 17 lip 2017

Fajne masz to lustro!!!
Ładne kadry z altaną
Nikita 02:16, 18 lip 2017

gierczusia - moje hostowisko dość liczne, ale upchnięte w nieco tylko większy ogródek niż mikro...no może taki w rozmiarze XS.

Bogdzia - grad u mnie tylko przez chwilkę straszył i na szczęście szkód żadnych nie narobił.
A twoje hosty w końcu się pozbierają...każdy nowy listek już będzie śliczny.

malgorzata_s... - Gosiu, co jestem w jakiejś szkółce, wystawie lub targach to mnie zawsze jakieś stado host atakuje i odczepić się nie chce.
We wrześniu będę u Jana van den Top i aż się boję. Będę bronić się dzielnie, aby zakupowa nie być... ale aż tak silnej woli to chyba nie mam, żeby z pustymi rękoma od niego wyjechać. Jedyna nadzieja, że do samolotu nie wpuszczą mnie z hurtowymi ilościami...

rozark - podaj mi na priv namiary, to może skoczę razem z tobą, a potem na kawusie do mnie.

ren133 - lustro stoi sobie cichutko w końcu ogrodu i wielce cieszy moje oko. Najpiękniej wygląda, gdy odbija w swoim jestestwie oświetlony wczesno-porannym słońcem "szmaragdowy".

Nikita 02:35, 18 lip 2017

Chciałam się wam pochwalić, że mój "szmaragdowy" stał się tłem w profesjonalnej, plenerowej sesji fotograficznej pewnej rocznej panienki, która w miniony weekend miała swój chrzest.
Hmm... muszę się "zakręcić" to może dostanę jakieś zdjęcie z tej sesji to wam pokażę.
Makusia 21:57, 18 lip 2017

Ja stoję w kolejce!
Chwal się chwal, bo to nie lada wyróżnienie!
Pszczelarnia 15:06, 19 lip 2017

Hosty wyjątkowe!
marba 09:10, 23 lip 2017

Witaj Nikito, pospacerowałam po Twoim ogrodzie, ależ tu pięknie! Przy okazji chciałabym zapytać co to za iglak, ten przy pompie wodnej, który rośnie w tak szybkim tempie? Przydałby się i u mnie.
Pozdrawiam
Nikita 21:59, 24 lip 2017

Makusia – no…dumna jestem jak polska szynka na eksporcie. Ale na razie fotek nie mam.

Pszczelarnia – dzięki Ewa. Uwielbiam hosty…co mnie trochę zaczyna niepokoić, bo wydaje mi się, że wpadam w…na razie niegroźne, ale…uzależnienie.
P.S. – znowu robię listę hostowych chciejst…hmmm…to jednak na 100% uzależnienie !
Nikita 22:01, 24 lip 2017

marba – Basiu, bardzo mnie cieszy, że ci się u mnie podoba…wpadaj kiedy tylko chcesz.
Ten igliczek przy ciurkadełku to jałowiec chiński Stricta.
Z szybko rosnących „igiełkowych” mogę ci jeszcze polecić cisa Elegantissima oraz zwykłego cisa Baccata.
U mnie te dwie odmiany cisa po prostu szaleją – mają przyrosty po 20-30 cm rocznie.
Zobacz fotki.
tu cis Baccata posadzony w 2010 roku jako 70 cm krzaczek

tu trzy lata później – ma jakieś 180 cm

W chwili obecnej to potężny krzak, cięty 2 razy w roku, bo miałby chyba ponad 3 metry.