Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Nikita 19:24, 22 sie 2017

Wczoraj pożegnaliśmy Naszą Kasię-Luizę...
...niby życie nadal się toczy...niby wszystko jest takie same...dzień, noc, ogród takie same...a jednak inne, bo bez Kasi.
Są słowa, które zawsze będą wywoływać morza łez...i są takie osoby na myśl, o których zawsze zasypie nas lawina wspaniałych wspomnień....

Nikita 19:24, 22 sie 2017

Krys - są pożegnania, na które nigdy nie jesteśmy gotowi.
Nikita 19:29, 22 sie 2017

Ekipa łódzka w niedzielę odhaczyła się na liście obecności na wystawie rolno-przemysłowej w Zduńskiej Woli. Było niewielu wystawców, ale ceny ok. i jak zwykle bagażniki zapełniły się zadoniczkowanymi zakupami.

Nikita 19:33, 22 sie 2017

Hortensje na wystawie w Zd. Woli były imponujące, ale hortensje u naszej Krys (u której gościłyśmy zaraz po targach) po prostu powalały !!!!

Makusia 19:35, 22 sie 2017

Pozdrowienia zostawiam, dla Koleżanki- cieszę się,że dzięki Krysi udało nam się poznać
Nikita 19:37, 22 sie 2017

Ogród niesamowicie wypiękniał, zmiany olbrzymie, widać ogrom pracy i wielką miłość Krysi do ogrodu

Na zdjęciu brakuje jeszcze Roberta (Robertop), troszkę się spóźnił, bo wracał z wakacyjnego wypadu

Nikita 19:42, 22 sie 2017

Makusia - też się cieszę Marta, że udało nam się spotkać. Wielokrotnie pisałyśmy do siebie na wątkach ale co real to real.
Zdjęcie na pamiątkę

Pszczelarnia 19:53, 22 sie 2017

Nikita napisał(a)
Upału nieco „odpuściły” więc z narzędziami ruszyłam do ogrodu.
Trawniczek skoszony, kanciki wyrównane, chwasty poszły precz, zarastająca winobluszczem ściana sąsiada przycięta „pod sznureczek”, wierzba wykulkowana…

Drobne damskie robótki w postaci prac murarsko-uszczelniających wykonane (piwnica już nie przecieka). Zostało jeszcze przymocowanie lekko oderwanej papy na daszku werandy, ale to dopiero w nadchodzący weekend…jakoś lenistwo mnie dopadło i nie chciało mi się łazić po dachach.
Za to zrobiłam przeglądzik kosiarki…
Dwa stołeczki z okresu wczesno-dziecięcego mojego pierworodnego i …
….przegląd serwisowy można zaczynać.

Podwozie wyczyszczone z zalegającej trawy, nadwozie też szmatką przeleciane, ogumienie sprawdzone, poziom płynów uzupełniony.

Teraz mój pogromca trawnika po prostu lśni….o rany…chyba jednak za długo na słoneczku przebywałam…ha ha

Lśni! Ogród też. A relacja z ogrodu Krysi bardzo ciekawa. Niesamowite zmiany, widzę też, co robi praca i pasja.
Nikita 20:03, 22 sie 2017

Jeszcze obiecane wcześniej fotki z sesji zdjęciowej w moim Szmaragdowym.
Pisałam jakiś czas temu, że zostałam poproszona o udostępnienie ogrodu do sesji zdjęciowej z okazji chrzcin. Był fotograf, profesjonalny sprzęt, dekoracje i kupę śmiechu, bo dziecko bardziej zainteresowane było ogrodem niz obiektywem. Zdjęć jest więcej i wyszły naprawdę fajnie, ale wrzucam tylko dwa, bo to jakby nie było prywatny album.

Nikita 20:09, 22 sie 2017

Pszczerlarnia - prawda, że jest piękny mój pogromca trawnika...ha ha.
Jestem mu ogromnie wdzięczna, bo dzięki niemu mam więcej czasu na ogród (kosi w 40 minut to co wykonywała moja stara, elektryczna kosiarka w 3 i pół godziny).
Ewa pozdrawiam i lecę do Cię ...