Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

yolka 21:45, 12 maj 2019

Ups, czytam, że deszcz Cię ominął, u mnie popadało nawet sporo. Zdjęcia z kopalni super. Ty Magda wiesz jak żyć
Nikita 21:50, 12 maj 2019

A tym czasem w "szmaragdowym"...

czosnek i rodek już w blokach startowych

lilaki zaczynają spektakl

trwa produkcja owocków

Nikita 21:53, 12 maj 2019

hosta White Feather po prostu świeci na rabatce

hosta świeci a liście perukowca płoną
Nikita 22:01, 12 maj 2019

yolka napisał(a)
Ups, czytam, że deszcz Cię ominął, u mnie popadało nawet sporo. Zdjęcia z kopalni super. Ty Magda wiesz jak żyć

Jola, ponieważ dziś pogoda mało ogrodowa...kolejna wycieczka...tym razem motoryzacyjna

Margarete 22:09, 12 maj 2019

Fajne te auta. Gdzie to ?
Margarete 22:16, 12 maj 2019

Łazilyśmy dzisiaj z Mariolą po naszym mieście (taki spacer z przewodnikiem był) ale m.in. również i po naszym parku Słowackiego. Jakie tam są cudne łany host, ile odmian i w jakich ilościach, łał i do tego w hostach rozrzucone tulipany w dużych ilościach. Pięknie to wygląda. Jeśli cię męczyła czkawka - to my wspominałyśmy cię Ja wiem że odmiany host raczej typowe i znane ale te łany nas zachwyciły.
Polecam ! Fotek nie zrobiłam a szkoda bo ślicznie
Nikita 07:49, 13 maj 2019

Margarete - Małgoś, byłam w Warszawie na Targach Pojazdów Zabytkowych. To chyba największe targi w Europie, czegoś takiego jeszcze nie widziałam... 2 ogromne hale wystawowe wypełnione zabytkowymi samochodami + parking przed halami. Czego tam nie było...Fordy z 1927 roku, stare BMW, cudowne Cadillaci, Aston Martiny, Bentleye, Lotusy. Nie zabrakło też rodzimej produkcji...odrestaurowane Warszawy i Syrenki. Po parkingu można było przejechać się starym Jelczem tzw."ogórkiem" (pamiętasz pewno z dzieciństwa jak jeździły po ulicach naszego miasta).
Był też fiat 125p - przydłużony kabiolet tzw. "jamnik" który wykorzystywany był podczas I pielgrzymki Jana Pawła II do Polski. W 1979 roku papież wożony był nim po Krakowie. Wyprodukowano takich samochodów tylko 7-8 sztuk i ten własnie egzemplarz został jako jedyny w Polsce...nie ma go żadne z muzeów, jest w posiadaniu prywatnym jakiegoś kolekcjonera.

Dla fanów militariów też nie zabrakło atrakcji. Różnorodne ciężarówki wojskowe, auta bojowe, jeppy i hummery.
Super miejscówka na zimny (deszczowy) dzień.
Nikita 07:54, 13 maj 2019

Margarete - a w Parku Słowackiego byłam w ubiegłym roku i też zachwyciły mnie te ilości host. Cudnie to wygląda w takiej masie. Masz racje trzeba iść porobić zdjęcia. Pięknie tam jest, gdy byłam ostatnio w Parku odbywała się właśnie ślubna sesja zdjęciowa.

PS. A czkawka i owszem...była. Myślałam że to dzięki frytkom, które jadłam a to Wasza sprawka !!!
Nikita 08:18, 13 maj 2019

Oooo, przypomniało mi się...
Dziewczyny, teraz jest najlepszy czas, żeby ukopać...więc
jolanka 09:09, 13 maj 2019

A dlaczego nie krzyczałaś, że jesteś w W-wie? Pewnie jechałaś niedaleko ode mnie