Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

yolka 20:26, 20 maj 2019

O rodki zaczynają, są w świetnej kondycji. U mnie na liściach jakiś grzyb, słabo to wygląda i rokuje. Palibina masz?
AniazUroczyska 02:55, 21 maj 2019

Nikita napisał(a)

AniazUroczyska – mi też było miło. Fajnie, że mamy tak blisko do siebie. Jak będziesz miała chwilkę wolną to zapraszam.

Teraz to spotkamy się u mnie , tak jak się wstępnie umawiałyśmy

Szyszki zamiast kory? Zdają egzamin?
popcorn 08:13, 21 maj 2019

Cieszę się że dobrze u Ciebie Madzia i spotkania i wszystko Tęsknię za Wami!

buziaki
Nikita 09:54, 21 maj 2019

Margarete – Małgoś, moim/twoim hostom będzie dobrze u Ciebie, fajne miejsce dla nich znalazłaś.
Pabilinek kupiony dzięki Tobie i chwała ci za to…jest rewelacyjny.

A ja cichutko podziękuje za hostę (cichutko, to może nie usłyszy i będzie ładnie rosła)

yolka – moje rodki to pikuś (Pan Pikuś) w porównaniu z Bogdziowym rododendronowym królestwem, ale i tak cieszą oko i serce ogrodniczki.
Palibina mam…malutki na razie, a już pachnie cudnie.

AniazUroczyska – szyszki zamiast kory? TAK !
Rozsypuje je pod hostami, żeby ślimaczki miały utrudniony dostęp. Szyszki ostre brzegi mają, więc w ślimakowe nóżki kują jak ślizgacze w skorupkach chcą wejść na rabatkę

popcorn – MY TEŻ TĘSKNIMY !!!
Ale nic się nie martw, jak już się wybudujesz będziemy częstymi gośćmi…ha ha
Monka 10:41, 21 maj 2019

Madzia jakbyś chciała większą kepe tej mojej hosty co skubnelas u Małgosi to służę przyjeżdżaj
popcorn 13:33, 21 maj 2019

Nikita napisał(a)

no mam nadzieję
AniazUroczyska 03:21, 22 maj 2019

Nikita napisał(a)
. Właśnie miałam jechać do zaprzyjaźnionego lasu celem naszabrowania w/w dobra. Już nie muszę …szyszki przyjechały do mnie.

Dotrą tez do Ciebie inne dary lasu, ale najpierw muszą przyjechać z Łodzi
AniazUroczyska 03:27, 22 maj 2019

Nikita napisał(a)

AniazUroczyska – szyszki zamiast kory? TAK !
Rozsypuje je pod hostami, żeby ślimaczki miały utrudniony dostęp. Szyszki ostre brzegi mają, więc w ślimakowe nóżki kują jak ślizgacze w skorupkach chcą wejść na rabatkę

O takim zastosowaniu szyszek nie wiedziałam, będę zbierać i rzucać ślimakom kłody pod nogi

Karola- Tak się zastanawiam, dlaczego ja Ciebie kojarzyłam z okolicami Krakowa, a nie Pabianic?
Gosiek33 06:25, 22 maj 2019

Nikita napisał(a)
szyszki zamiast kory? TAK !

Od początku ogrodu mam szyszki pod nogami z racji rosnących nad głową sosen. Odkąd są rabaty sypię szyszki pod rośliny i powiem tak - na początku łał, piękny porządek, mało chwastów, ale po dłuższym czasie szyszki zaczynają sie rozkładać, a tam gdzie bardziej mokro i bez słońca zaczynają pleśnieć (białym nalotem się pokrywają). I wtedy nagorsza robota by je usuwć z rabat i robić miejsce na nowe. I nie wiem jak to sie dzieje one wtedy nie leża tylko na wierzchu ale coś je pod ziemię wciąga.... no naprawdę

To trochę tak jak z rzucaniem palenia
Gocha 16:53, 22 maj 2019

Magda wstawiła u siebie hosty- wszystkie jakie mam i oczywiście odmian nie znam. Buziaki