Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Raczkujący ogród Iwony

Raczkujący ogród Iwony

Mala_Mi 08:13, 10 lut 2012

Wskoczyłam do prawie sąsiadki (bo co to te 60km)...... podziwiam jak zmienia się ogród....a tu taka cisza??????
Pokibicowałam zmianiom w rombie..... zapisałam stronkę do której doczytałam.... i to wszystko na darmo???
isia33 21:40, 10 lut 2012

Buu, wcięło mi post, który napisałam rano
Mala_Mi 21:50, 10 lut 2012

Grunt, że Ciebie nie wcięło
isia33 21:55, 10 lut 2012

Zatem jeszcze raz.
Aniu, witam Cię serdecznie w moim wątku, miło, że tak bliska sąsiadka pospacerowała po moim młodym ogrodzie. Jesienią postanowiłam, że dzieci są najwazniejsze, a internet okropnie kradnie czas, więc ograniczyłam komputer.

Dziękuję też wszystkim, którzy przysłali mi życzenia świąteczne i przepraszam, że sama nic nie wysyłałam.

Skoro już odświeżyłam wątek, pokaże to co teraz widać pod warstwą śniegu w moim ogrodzie. Przód ogrodu jest jeszcze tak młody, że prawie nie widać go pod tym śniegiem.

Nad tyłem zaczęłam ostatnio myśleć, zwłaszcza nad tarasem. Marzy mi się taki, jakie pokazują na angielskich stronach, połączenie kamienia, drewna, wody i roślin.

isia33 21:56, 10 lut 2012

O, już jesteś A ja właśnie podziwiam Twój sweterk i róże. Róże urzekają mnie w czyimś ogrodzie, ale u siebie jeszcze nie wiedzę dla nich miejsca.
marzena 22:19, 10 lut 2012

Iwonko, witaj widzę, że Twój ogródek odpoczywa pod śniegiem ?
Mala_Mi 22:32, 10 lut 2012

Roślinki malutkie po posadzeniu, w tym roku zobaczysz na co je stać A za rok dżungla
Jesteś bardzo konsekwentna w tym co robisz..... ogród będzie piękny.
A teraz moje spostrzeżenia po przeczytaniu10 stron i szybikich rzutach na wyrywki dalej.... (zaczęłam zapisywać do której strony u kogoś doszłam )
Ta ilość kostki też mi sie nie podoba, ale względy praktyczne ....są bardzo dobre..głupio jak goście nie mają gdzie postawić auta.... dzici rosnąi też będą mieć auta....i potem taki rozjechany trawnik straszy....
Ja też zostawiłam duzy plac na parking z czego jestem zadowolona... Zawsze można poustawiać donice, a zabrać dla M to co sie i tak nie nadaje do manewrowania autem..
Jak w tym roku zobaczy jak urosło w ogrodzie i jak ktoś przyjdzie i pochwali nie jego kostkę ,a Twój ogród....sam zerwie to co niepotrzebne..... wiem co mówie U mnie też tak było
Teraz on chyba bardziej ogrdowiskowo zakręcony niż ja ....
Mój ogród to pełny spontan..... co zbaczyłam to kupiłam.... teraz chcę to troszkę uporzadkować..... a tu lista chciejstw urosła... chyba zostanie jak jest..... z sobą samą nie będę walczyć...
Fajnie, że jesteś.... ja też codzienie powtarzam, że trzeba ograniczyć czas poświecony na ogrodowisko.... ale na razie wszystko nowe i ciekawe to trudno się powstrzymać.....
Czekam na wiosne i będę zaglądać do sąsiadki ogrodowiskowej jak się zmienia w ogrodzie....
isia33 12:37, 12 lut 2012

Marzenko, witam w ogordzie. Mało osób zagląda do mnie, więc sama też przestałam tu wchodzić
isia33 12:50, 12 lut 2012

asc napisał(a)

Jesteś bardzo konsekwentna w tym co robisz..... ogród będzie piękny.

Ta konswekwencja chyba długo się nie utrzyma Podoba mi się przednia część taka formalna, ale na tyłach chyba zaszaleję kwiatowo.
Ogród planowałam jeszcze przed Ogrodowiskiem, na papierze. I teraz jak patrzę na te rysunki, to łąpię zię za głowę. Typowy błąd początkującego ogrodnika, wszystkiego po jednym (no, te wszystkie chciejstwa) i w różnych kolorach. Zgodnie z takakoncepją zrobiłam 3 małe rabatki - romb i trójkąty pod oknami, jeden trójkąt prawie przerobiłam, drugi i romb będzie do zmiany w tym roku. Jedynie wąska rabata między kostką a pgrodzeniem jest kwiatowa i bardziej naturalna. I taką ją zostawię, podoba mi się
No i kostka, trudno, nie wyrzucimy za dużo, jest potrzebna. Musimy ją trochę naprawić, jest żle zrobiona i wtedy na pewno powiększę romb.
Mala_Mi 13:04, 12 lut 2012

Buuu opisałam się tak duzo i zjadło....nie ten klawisz
Napiszę innym razem..bo obowiązki niedzielne wzywają.....