Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Raczkujący ogród Iwony

Raczkujący ogród Iwony

isia33 15:57, 26 cze 2012

Rabata pod murem z Annabellkami.

Ewa 17:35, 26 cze 2012

Ależ sie pięknie zrobiło u Ciebie Iwonko, Annabellki takie maja juz pięknie kwitną no, no robi się ogrodowiskowo
isia33 18:39, 26 cze 2012

Ewuś, dzięki. Jeszcze dużo pracy i nakładów finansowych przede mną. Cały czas zastanawiam się czy zostwić tu te Annabellki. One troche są nieporzadne przez to wykłądanie się. Może zamienić je miejscami z Limelight?
Ewa 19:14, 26 cze 2012

isia33 napisał(a)
Ewuś, dzięki. Jeszcze dużo pracy i nakładów finansowych przede mną. Cały czas zastanawiam się czy zostwić tu te Annabellki. One troche są nieporzadne przez to wykłądanie się. Może zamienić je miejscami z Limelight?

Iwonko aż Ci pozazdrościłam i poszłam zrobić zdjęcia swoim.
W ubiegłym roku miałam do nich podpórki, nie wiem jak w tym bedą rosły, bo narazie się twardo trzymają.
Wiesz, zobaczyłam w tamtym roku pod Silesią CH w Katowicach całe rondo nimi obsadzone i az sie wylewały i postanowiłam u siebie jeszcze dosadzić , mam ich narazie 6 , na pewno dokuje jeszcze ze 4.
Na zdjęciu u Ciebie wyglądają pięknie
isia33 20:45, 26 cze 2012

Ewo, dzięki za głos na A. Podobały mi się od dawna, jeszcze przed Ogrodowiskiem. POobserwuję je w tym roku, jak długo kwitna jedne i drugie oraz które dłużej wyglądają ładnie.
popcorn 20:54, 26 cze 2012

Iwonko jak pięknie u Ciebie! Kawał dobrej roboty, nie wiem gdzie te chwasty widzisz, wszystko cudnie wygląda! Jak spod igły - zaczęłam się zastanawiać czy może Danusia u Ciebie sadziła, ale nie, prawda?
Anabelki cudne, już kwitną! Ach czemu nie mam większej działki, już nie mam na nie miejsca

pozdrawiam serdecznie!
Karolina
isia33 21:02, 26 cze 2012

Idąc za ciosem pokazuję teraz drugą rabatę, brakuje jej świerków i szlifów. No i jakiegoś drzewka, myślę nad kolumnowym bordowym bukiem. Ktoś mi doradzi czy dobrze kombinuję?

ewaglen 21:45, 26 cze 2012

isia33 napisał(a)
Mam coraz więcej czasu, więc będę nadrabiać zaległości. Na początek moje doniczkowe:

Iwonko, Twoje doniczkowe w bardzo dobrej kondycji. Pięknie się prezentują. Jak dbasz o nie? Ja też mam petunie niebieskie i białe, ale moje jakby zaczynają słabnąć. Liście coraz marniejsze mają.
Powiedz mi jeszcze, co to za roślinka na zdjęciu przed lobelią, ta o miętowym kolorze liści?
isia33 22:08, 26 cze 2012

Karolinko, najpierw poczytałam wskazówki Danusi i innych osób z O., pooglądałam rośliny, poczytałam o nich, a potem zrobiłam sobie naprojekt (choć to za dużo powiedziane). Ech, ogró zrobiony przez Danusię to byłby szczyt marzeń, ale i tak jej wskazóki dużo mi pomogły.
Chwasty są, tylko nie widać ich na zdjęciach Ale muszę przyznać, że obowiązki związane z ogrodem sprawiają mi samą przyjemność.

Ewo, podlewam za każdym razem dodając to http://www.kwiateo.pl/nawoz-do-surfinii-petunii-i-werben-planton-s/. I muszę przyznać, że kupuję doniczkowe u osób z mojej miejscowości, zawsze mają zdrowe i piękne rośliny.
Nie wiem jak nazywa się ta roślinka, dostałam ją gratis przy zakupie surfini.
ewaglen 23:48, 26 cze 2012

Mówisz...codziennie. Z tego wniosek, ze ja zbyt rzadko. Dzięki