Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na skraju sadu

Ogród na skraju sadu

Neska 00:22, 23 cze 2012

barbara_krajewska napisał(a)
Kasiu, skromnisia z Ciebie!
Hortensje piękne, łącznie z anabelką!

Dzięki Basiu. Wszystko bardzo urosło aż jestem sama zaszokowana.
anula_wn 10:29, 25 cze 2012

Kasia, ale masz warzywek !!! cudnie, gratulacje
a anabelka to moje marzenie ! no i obłędna ta lilia....fakjtycznie drapieżna z niej kobietka
shrekol 17:05, 25 cze 2012

Kasiu ale warzywa!!!! no gaj niczego sobie niezłe tło dereń daje O mszycach nic mi nie mów nie mogę się ich pozbyć z syrfini grrrr!!!!!Lawenda spokojnie do jesieni urośnie i będziesz miała super sadzonki Nie długo wakacje to dopiero będziesz miała czasu....
Milka 17:15, 25 cze 2012

Ale ci wszystko ruszyło! a ta lilia drapieżna zachwycająca, pachnie?
Neska 23:34, 25 cze 2012

anula_wn napisał(a)
Kasia, ale masz warzywek !!! cudnie, gratulacje
a anabelka to moje marzenie ! no i obłędna ta lilia....fakjtycznie drapieżna z niej kobietka

Warzywka urosły bardzo gęsto, bo dzieci pomagały mamie siać. Ostatnio sadziły aksamitki i pikowały sałatę. Trochę krzywo, ale rośnie wszystko. Anabeka jest ładna tylko pędy ma bardzo wiotkie. Po deszczach w tamtym roku wykładały się strasznie i łamały. W tym roku trochę je podwiązałam, ale nie wiem co to da. Mnie się natomiast marzy Twoja hortensja i już zrobiłam zamówienie u siostry żeby kupiła dla mnie w Warszawie. Lilia to Ismena niestety już przekwitła
Neska 23:40, 25 cze 2012

shrekol napisał(a)
Kasiu ale warzywa!!!! no gaj niczego sobie niezłe tło dereń daje O mszycach nic mi nie mów nie mogę się ich pozbyć z syrfini grrrr!!!!!Lawenda spokojnie do jesieni urośnie i będziesz miała super sadzonki Nie długo wakacje to dopiero będziesz miała czasu....

Dzięki Przemo. Dereniowe tło faktycznie się sprawdza. Szczególnie zadowolona jestem z posadzenia dereni od północnej strony jako żywopłotu. Wcześniej przez siatkę przerastał mi ligustr sąsiadki. Było tam bardzo ponuro. Dereń ellegantisima wszystko ładnie rozjaśnia, a dodatkowo zimą zdobią czerwone pędy. Co do wakacji to muszę jeszcze przetrwać ten tydzień. Bardzo pracowity zresztą.
Neska 23:47, 25 cze 2012

irena_milek napisał(a)
Ale ci wszystko ruszyło! a ta lilia drapieżna zachwycająca, pachnie?

Irenko z tego co kojarzę to ona raczej nie ma zapachu. Nigdy jej nie wąchałam, ale gdyby miała ładny zapach pewnie bym poczuła.
barbara_kraj... 23:48, 25 cze 2012

Kasiu, dla przypomnienia:
- przerwij marchew, bo będzie cienka. Odstęp między poszczególnymi roślinami powinien wynosić 4-5 cm aby mogła się rozrastać na grubość
- przerwij pietruszkę póki jeszcze mała, bo potem będzie kłopot z wyrywaniem, no i będzie 'chuda'
- estragon przytnij aby nie dopuścić do kwitnienia. To, co zetniesz ususz w przewiewnym miejscu, w cieniu. Świeży świetny jako dodatek do kiszenia ogórków Pozostałe pędy rozkrzewią się i nie zakwitną. Kwitnące ziele traci swą wartość.
Dodam, że podziwiam Twoje warzywka. Pięknie posiane, równiutko! Dzieciaki się postarały
Neska 00:02, 26 cze 2012

barbara_krajewska napisał(a)
Kasiu, dla przypomnienia:
- przerwij marchew, bo będzie cienka. Odstęp między poszczególnymi roślinami powinien wynosić 4-5 cm aby mogła się rozrastać na grubość
- przerwij pietruszkę póki jeszcze mała, bo potem będzie kłopot z wyrywaniem, no i będzie 'chuda'
- estragon przytnij aby nie dopuścić do kwitnienia. To, co zetniesz ususz w przewiewnym miejscu, w cieniu. Świeży świetny jako dodatek do kiszenia ogórków Pozostałe pędy rozkrzewią się i nie zakwitną. Kwitnące ziele traci swą wartość.
Dodam, że podziwiam Twoje warzywka. Pięknie posiane, równiutko! Dzieciaki się postarały

Basiu dzięki za rady i pochwały. Kwitnie mi szałwia i tymianek muszę pościnać kwiatostany, ale przed końcem roku szkolnego z czasem krucho. Zawsze zapominam.
anula_wn 08:22, 01 sie 2012

Kasieńko , już po wkacjach ? puk puk

wszędzie czytam, że anabelka jest wiotka.... dostałam teraz sadzonkę od kuzynki, posadzę i będę tesotwać ! najwyżej podwiążę, podeprę....

Limelight faktycznie jest mocna, sztywna, duża! ma wszelkie zalety. U Szmitów była po 14 zł jak dobrze pamiętam, może się wybierzesz na spotkanie w sierpniu?