Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na skraju sadu

Ogród na skraju sadu

Neska 20:35, 19 mar 2013

jagoda99 napisał(a)
To i ja sie dolacze z ta znudzona zima zasypalo nas dzisiaj po pachy
zimno mokro brrrrrrrrrrrrrrrr
Pozdrawiam Cie Kasiu bardzo serdecznie
Pozostaje nam tylko cierpliwie czekac o maaaaaaaaatuchno jak dlugo

Buziaczki Pewnie potem w momencie zrobi się lato bez wiosny.
barbara_kraj... 23:30, 20 mar 2013

Kasiu, wstaw fotkę tego storczyka, o którym pisałaś u Gosi. Podkarmić go trzeba i bardzo prawdopodobn, że na tych pędach wypuści boczne. Ty wiesz, jaki byłby piękny?
Neska 12:12, 21 mar 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Kasiu, wstaw fotkę tego storczyka, o którym pisałaś u Gosi. Podkarmić go trzeba i bardzo prawdopodobn, że na tych pędach wypuści boczne. Ty wiesz, jaki byłby piękny?

Basiu on cały czas jest karmiony. Niedawno kwitł został mu jeszcze 1 kwiatek. Obok starych pędów wypuścił nowe na których były kwiatki.

ZielonaKasia 13:12, 21 mar 2013

Cześć, moje storcze też niechetnie kwitną, zawsze jak tracę cierpliwość, grożę im, że wylądują w koszu na śmieci. Dziś mi jeden zaczyna kwitnąć, więc chyba działa. A tak serio, to może im potrzebna mikoryza do storczyków, bo może grzyb jest słaby i dlatego coś nie działa.
Neska 18:58, 21 mar 2013

ZielonaKasia napisał(a)
Cześć, moje storcze też niechetnie kwitną, zawsze jak tracę cierpliwość, grożę im, że wylądują w koszu na śmieci. Dziś mi jeden zaczyna kwitnąć, więc chyba działa. A tak serio, to może im potrzebna mikoryza do storczyków, bo może grzyb jest słaby i dlatego coś nie działa.

Kasiu moje kwitną regularnie tylko po kwitnieniu zostają im zielone pędy, które nie zasychają. Sterczą takie gołe badyle (niektóre mają ponad rok) Potem wypuszczają nowe pędy na których są nowe kwiaty, a stare nadal szpecą roślinę.
an_tre 19:07, 21 mar 2013

Dowiedziałam się, ze u ciebie od południa pada śnieg pociesz się, że u mnie pada od rana i nie ma zamiaru przestać ale to nie przeszkadza powitać cie w pierwszym dniu wiosny kolorowym bukietem

Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Neska 19:13, 21 mar 2013

Aniu dzięki. Niezła zima tej wiosny niestety
Neska 22:46, 22 mar 2013

W niedzielę u nas zapowiadają nawet do -20. W tej chwili jest -9. Wszędzie masy śniegu. Zima mocno trzyma.
barbara_kraj... 23:00, 22 mar 2013

Jedyne pocieszające jest to, że przy tych mrozach rośliny pod śniegiem!
Neska 11:21, 24 mar 2013

Dziś o 2.30 na termometrze było -20 Takiej Niedzieli Palmowej jeszcze nie przeżyłam. Teraz jest 0 i świeci słońce.
Widok na działkę po drugiej stronie ulicy.

Sople na dachu.

Wszędzie pełno śniegu.