Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miejsko & sielsko

Miejsko & sielsko

ewakatowice 17:42, 11 sie 2014

baraga1904 napisał(a)
...czytam że starasz się nie "kokoszyc" ogrodowo i roślinnie.... qurcze, ja to wszystko chcę i mam problem z pustymi rękami wyjśc...

Nawet nie staram się, tak już mam. Mojego eMusia bardziej trzeba pilnować aby nie kupił co mu w oko wpadnie
a już mam krzewuszkę na pniu w ukryciu, róże rabatową w dziwnych kolorach…
azalie w malinowym kolorze, kiścień…. ech.

17:47, 11 sie 2014
ewakatowice napisał(a)
przemyślenia ...

Wczoraj pomyślałam, że do mojej nowej realizacji tj. przepięknej urody kranika to mojego równie cudownego studzienkowca dosadzę
- czyli wiąza. Taki parasol będzie nad kranikiem. Wynik mojej twórczości to nadopiekuńczość, przecież ja spać całą zimę nie będę mogła martwiąc się czy już przemarzł… a jak dotrwam do wiosny jako wrak człowieka od nie wyspania to będę myśleć czy moja głupota go nie zabiła… ech.
A miałam takie spokojne życie. Teraz od mszycy poprzez poszukiwania chorób grzybowych…

A żem się uśmiała Umartwianie się to też moja przypadłość
BusyBee 18:34, 11 sie 2014

ewakatowice napisał(a)

Eluś, słodka Ty piękna
Wywnętrzaj się do woli, wiesz mnie i łąka pełna maków, i dzban i lipa ze studnią a nawet w tle mogę godzinami czytać treny i rozpaczać nad śmiercią Urszulki…

Musisz zobaczyć emitowany niedzielny odcinek Mai w Ogrodnie o naturalistycznych ogrodach. Piękne ale czy chcę u siebie?
Nie dziś a jutro moja droga to nie wiem i nie zarzekam się, że nigdy w życiu (chociaż Danutę Stenkę uwielbiam… to tak mi się przypomniało ale … i tak masz fajowską bardziej fryzurę!)

Buzial

Widziałam tę Maję i już wiem, że nie chcę takiego ogrodu Ale szanuję czyjś wybór i przyznaję, że to interesujące. Szczególnie trafia do mnie pomysł stawu kąpielowego.

Ależ nudno by było, gdyby każdy miał to samo.....
Gabrysia_ 19:20, 11 sie 2014

Biedny wiąz znowu zmieni miejsce zamieszkania...skąd ja to znam?! haha
katiaxx 20:12, 11 sie 2014

ewakatowice napisał(a)

Sama pomysł a brukarze reszta… ja kranik SAMA.
Mój eMuś finansowała to znaczy hahhahah. Wiesz najlepsze to to, że trudniejsze dla mnie jest sadzenie (czyli co z czym) niż pomysł „małej architektury” .
Więcej mam wątpliwości czy dobrze posadzone...

Ewa, sama dałaś radę taki piękny ogród powymyślać, jestem pełna podziwu ale myślę że są ludzie którzy mają zmysł, może ładnie rysujesz, generalnie uchodzisz za osobę mającą dobry gust ? - to by do Ciebie pasowało, plus jeszcze te poduchy,
podziwiam również konsekwencję, czy dużo się naoglądałaś ogrodowiska i innych zanim wszystko rozrysowałaś i wiedziałaś co chcesz ?
ewakatowice 21:03, 11 sie 2014

katiaxx napisał(a)

Ewa, sama dałaś radę taki piękny ogród powymyślać, jestem pełna podziwu ale myślę że są ludzie którzy mają zmysł, może ładnie rysujesz, generalnie uchodzisz za osobę mającą dobry gust ? - to by do Ciebie pasowało, plus jeszcze te poduchy,
podziwiam również konsekwencję, czy dużo się naoglądałaś ogrodowiska i innych zanim wszystko rozrysowałaś i wiedziałaś co chcesz ?

Obejrzałam przez przypadek Maje w Ogrodzie, wypatrzyłam Danusię, ponieważ przedstawiano jej projekt.
Po emisji obejrzałam Danusi ogród i jej realizacje. Poszłam do ogródka, popatrzyłam gdzie drzewa sąsiadów, że mają korzenie na mojej działeczce i stwierdziłam, albo koparka bo nie dam rady przekopać albo donice wybuduję. Jak postanowiłam tak zrobiłam.
Marzyło mi się element wodny jak u Danusi u mnie nie sprawdzi się, modrzew sypie bez przerwy, teraz pora na zbieranie owoców Nigry…
Ciężko pokochać to co się ma. Siedziałam ostatnio, wstałam i kranik zrobiłam. Szydełkować też nigdy nie szydełkowałam, pled to pierwsze moje poczynania.

Wiesz, pewnego popołudnia ubiegłego roku zamiatałam przed domem…
„coś” mnie trafiło, poszłam po białą farbę do garażu, pędzel i wymalowałam krawężniki przed domem.
Mój eMuś przyjeżdża i pyta co za cholera i wariat pomalował chodnik, że wiocha…
Ja, że to moje dzieło potrzeba chwili. Jakbym świadomość straciła, jakby piorun czy siły nieczyste nie wiem skąd i po co ale pomalowałam …
Ale pomalowałam, dobrze, że na ten chodnik sąsiedzi terenówką wjeżdżali bo zatarli błotem moje poczynania…
Taka jestem.
Hahah
Do Galerii zaglądasz, podziwiasz prace znanych a czy później wieszasz wszystkie repliki?
ewakatowice 21:04, 11 sie 2014

Gabrysia_ napisał(a)
Biedny wiąz znowu zmieni miejsce zamieszkania...skąd ja to znam?! haha

Gabrysiu nie ma co się śmiać to trzeba wspierać bo leczyć się nie da
Ściskam mocno!
ewakatowice 21:05, 11 sie 2014

BusyBee napisał(a)

Widziałam tę Maję i już wiem, że nie chcę takiego ogrodu Ale szanuję czyjś wybór i przyznaję, że to interesujące. Szczególnie trafia do mnie pomysł stawu kąpielowego.

Ależ nudno by było, gdyby każdy miał to samo.....

Otóż to, zgadzam się z Tobą
ewakatowice 21:07, 11 sie 2014

Aniulka napisał(a)

A żem się uśmiała Umartwianie się to też moja przypadłość

Aniulka,
Wiec rozumiesz, hi hi hi
A przekarmiłaś kiedyś dziecko, że wymiotowało? Hmmmm?
21:20, 11 sie 2014
ewakatowice napisał(a)

...Wiesz, pewnego popołudnia ubiegłego roku zamiatałam przed domem…
„coś” mnie trafiło, poszłam po białą farbę do garażu, pędzel i wymalowałam krawężniki przed domem.
Mój eMuś przyjeżdża i pyta co za cholera i wariat pomalował chodnik, że wiocha…
Ja, że to moje dzieło potrzeba chwili. Jakbym świadomość straciła, jakby piorun czy siły nieczyste nie wiem skąd i po co ale pomalowałam …
Ale pomalowałam, dobrze, że na ten chodnik sąsiedzi terenówką wjeżdżali bo zatarli błotem moje poczynania…
Taka jestem....

Jesteś niemożliwa Mało się nie popłakałam ze śmiechu a boli mnie noga więc na chwilę zapomniałam,że...boli.Więcej takich historyjek i uzdrowisz mnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies