Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Pawlus 12:59, 27 kwi 2014

Trawki genialne. Będę polować u siebie na te Amazon. Mają być po długim weekendzie. Posadzę pod hortensjami. Planujesz w tej donicy jeszcze coś kolorowego?
beta 13:00, 27 kwi 2014

Jagodaa napisał(a)
Po wypakowaniu

ładna gromadka
pozdr
Jagodaa 13:19, 27 kwi 2014

Wychodząc na przeciw Waszym pytaniom (hahaha), mam zamiar zrobić tak:

Pod dereniami w eL posadzę chyba szałwię Deep Blue, po przekwitnięciu wymieni ją urodą rozplenica.

Zbyt spodobało mi się połączenie Bronzity z Amazonem, żeby go tutaj nie wykorzystać i obsadzić wszystko szałwią.

A rozchodniki dam tu i jeszcze przy końcu rabaty. Pierwsze przesadzanie - rozplenicę przesunę do linii Amazon Będzie zwisać z donicy.

Juzia 13:28, 27 kwi 2014

Nooo ładnie
Pawlus 13:59, 27 kwi 2014

Jak tylko przestanie padać wyskoczę na zdjęcia. Pokażę u siebie ostatnie zakupy.
Wyobraź sobie, że kosiarka miała być na piątek. I nadal nie zrobili...Nie mogę patrzeć na moje trawniki. Nawet nawozu nie sypię. Gdybym wiedział, że to tyle będzie trwało wypożyczyłbym kosiarkę i tyle..
Liczę, że jutro już będzie.
agam 14:26, 27 kwi 2014

Super to wygląda, takie od linijki bardzo mi się podoba. Tylko teraz żałuję że dałam Frosted przed limkami a nie Amazon Mogę prosić o tą inspirację limki + Frosted/Amazon Dzięki.
Jagodaa 14:56, 27 kwi 2014

Pawlus napisał(a)
Jak tylko przestanie padać wyskoczę na zdjęcia. Pokażę u siebie ostatnie zakupy.
Wyobraź sobie, że kosiarka miała być na piątek. I nadal nie zrobili...Nie mogę patrzeć na moje trawniki. Nawet nawozu nie sypię. Gdybym wiedział, że to tyle będzie trwało wypożyczyłbym kosiarkę i tyle..
Liczę, że jutro już będzie.

Dlatego jestem zaskoczona, bo pamiętam, że wspominałeś o awarii już dość dawno. Niestety, tak to jest z serwisami... każdy z nas w którymś momencie napotyka taką sytuację...

Życzę Ci, aby nowy tydzień przyniósł rozwiązanie sprawy i czekam na zdjęcia nowości .
Jagodaa 15:00, 27 kwi 2014

agam napisał(a)
Super to wygląda, takie od linijki bardzo mi się podoba. Tylko teraz żałuję że dałam Frosted przed limkami a nie Amazon Mogę prosić o tą inspirację limki + Frosted/Amazon Dzięki.

Aga, ale między tymi trawami nie ma na moje oko aż tak wielkiej różnicy. Do mnie trafiły prze czysty przypadek . Inspirację podeślę jutro, bo mam ją na firmowym kompie.

Dzięki za miłe słowa. Szkoda, że nie kupiłam więcej Bronzity, ale jej mieszanie z Amazon zupełnie nie było w planach, spontaniczne rozwiązanie . Teraz mi zabraknie na krótką ściankę, a te pięć i tak muszę pociąć. Potrzebowałabym 15szt.
Jagodaa 15:06, 27 kwi 2014

W jakiej odległości od siebie najlepiej sadzić rozplenicę Hameln?
agam 15:46, 27 kwi 2014

Jagodaa napisał(a)
W jakiej odległości od siebie najlepiej sadzić rozplenicę Hameln?

Danusi pisała ostatnio:
"Co pół do jednego metra".
"...bo ona w dobrych warunkach osiąga 50-75 cm wysokości, a szerokość mniej więcej taka sama".