Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

polinka 07:39, 06 lut 2015

Jagodaa napisał(a)

Przemyślę dokładnie ten przejazd. Poobserwuję, co się dzieje, pomyślę kiedy jest/będzie potrzebny. W tym roku odkładam tę decyzję, no... przynajmniej do jesieni wstępnie odłożę. I tak mam co robić, w sumie nawet pilniejsze "inwestycje" mam .

O zdjęcia się uśmiecham przymilnie, zawsze najlepiej zobaczyć coś u kogoś, aby podjąć decyzję .

Ciekawe czy nam sezonu wystarczy aby zrealizować wszystkie pilne inwestycje?
Kacha123 07:42, 06 lut 2015

Cześć Jagoda. Pozdrawiam i od jutra nadrabiam, bo widzę, że dużo!
Jagodaa 08:15, 06 lut 2015

Madzenka napisał(a)
Jagoda dobrze, ze zrezygnowalaś z garaźu wewnątrz ogrodu.
My mamy garaż i wiate i była walka o to kto pod wiata parkuje ja wygrałam
Muszę zmierzyć wysokosć wiaty ale ma ok 2,5 m, tak ze mój samochód z bagażnikiem na dachu mieści się bez problemu. To mega wygodne rozwiazanie. Zwykle pod wiata pracuje gdy pada, wykorzystuję do róznych czynniści np malowanie , itp.
Nikt Ci nie wjedzie na teren ogrodu, zwlaszcza że cięzki sprzęt uszkadza instalacje, kostkę etc. Mimo ze u nas moze wjechać to na to nie pozwlamy i drwwno M prewozi taczką
Mozesz sobie fajnie zaaranżować wiatę np z gabionem na bocznej ścianie lub fajnym drewnem.

A domek gospodarczy na terenie ogrodu niezbedny, można fajnie wybudować i zrobić od razu z pergolą na taras i jakąś ściana wodną na jego boku. Moze być mega designersko i praktycznie

W tym sezonie będę musiała dokupić jeszcze kilka wywrotek ziemi i ewentualnie materiał na budowę domku gospodarczego, a po tej operacji już raczej nie powinnam potrzebować usług ciężkiego sprzętu. Koparka zrobiła to, co było przewidziane 2 lata temu. Budowę zadaszenia przesunę na przyszły rok, a w tym skupię się na zakończeniu równania terenu w miejscu, które było pominięte ze względu na planowaną budowę, czyli pod murem żółtego sąsiada.

Mam sporo do przemyślenia i zaplanowania, zacznę oglądać domki . Czuję ulgę po rezygnacji z garaży i długich podjazdów. Jak dobrze czasem odpuścić! .
Jagodaa 08:18, 06 lut 2015

Mysza napisał(a)

Witaj Jagodo.
Moja córcia to Jagódka

Ja to właśnie jestem na etapie jak na tym zdjęciu.

Piękny masz ogród

Ciekawe co z tym garażem wymyślisz
Będę zaglądać.
Pozdrawim.

Witaj Myszko! Jesteś na bardzo fajnym etapie, wszystko przed Tobą, plany, zakupy, rycie, sadzenie, a później satysfakcja i radość z tego co zrobiłaś .
Zapraszam! Zwykle coś planuję, analizuję, a każda sugestia jest bardzo ważna .
Jagodaa 08:24, 06 lut 2015

nieszka napisał(a)
Ja takie rozterki garażowe przezywałam trzy lata temu. I stanął garaż na który patrzę z okna tarasowego... No ale nie było wyjscia, nie mam w domu żadnego.
A na Twoim miejscu by rzeczywiście poszła bardziej w wiatę a w ogrodzie zrobiła sobie śliczny domek ogrodnika

Aga, pamiętam doskonale akcje garażowe u Ciebie . Jak ja Ci wtedy zazdrościłam, i właściewie nadal zazdroszczę, że masz to już za sobą .

Teraz, gdy wchodzę do domu, za każdym razem wyobrażam sobie, jakby to było, gdybym przechodziłą pod wiatą . I wydaje się być ok. Dziś miałam dokładniejszy test, bo pM zaparkował na tym wjeździe auto i stwierdziłam, że przejście między domem a samochodem jest wygodne, wystarczająco szerokie.
Juzia 08:34, 06 lut 2015

Noooo!!!
Spadł ciężar co?

Jagodaa 09:20, 06 lut 2015

Zielona napisał(a)
Uff... Nadrobiłam. Budowa fundamentów pod ścianę wodną bez zbrojeń i budowa wiaty vs. garażu w ogrodzie przestudiowana. Oddaję głos na wiatę o normalnej wysokości i różowy domek ogrodniczki

A w temacie roślinnym. Wiesz... kiedy patrzę, jak nam bujnęły turzyce, zastanawiam się, czy szałwia w ogóle będzie na tyle wysoka, żeby byłą ją widać...

edit: teraz lecę do Oli, a potem Polinki, ale chyba nie dam rady doczytać wszystkiego.

Miło Cię widzieć Marta , wczoraj już byłam u Ciebie, ale nie miałam siły pisać, a nie chciałam tak byle jak...

Z szałwią mam troszkę kłopot, bo bardzo chciałabym ją mieć w trawach, ale faktycznie jest niziutka. Nie mogę sobie pozwolić, aby była na pierwszym planie w donicy, bo jednak w pewnym momencie nie wygląda dobrze i trochę to trwa. Myślę, że u Ciebie jest szansa, że turzyce zrobią się bardziej płaskie i szałwia będzie widoczna, z rozplenicą u mnie tak nie będzie.

Dziewczyny mnie nastraszyły, i chyba lekkie zbrojenie zrobię .
Jagodaa 09:22, 06 lut 2015

siakowa napisał(a)
tez jestem za niska wiatą ale za grafitowym domkiem ogrodniczki i za grafitowymi murkami w donicach

Grafitowe murki w donicy mnie kuszą (byłoby też proaktycznie ze względu na zacieki ), ale nie wiem czy domek grafitowy. Pokrycie dachowe takie będzie. U mnie na ulicy jest cały dom grafitowy i wygląda to paskudnie.
Jagodaa 09:23, 06 lut 2015

polinka napisał(a)

Ciekawe czy nam sezonu wystarczy aby zrealizować wszystkie pilne inwestycje?

Sezonu, jak sezonu Poli
Jagodaa 09:23, 06 lut 2015

Kacha123 napisał(a)
Cześć Jagoda. Pozdrawiam i od jutra nadrabiam, bo widzę, że dużo!

Hejka! więcej śmiechu niż merytorycznych rozważań .