Dawno nie zaglądałam do Ciebie i jestem pod wrażeniem. Trawy !!!! Zazdroszczę. Czy je jakoś specjalnie nawozisz? Berberysów bym nie cięła, są piękne, takie nierówne, na tle prostego i zimnego muru.
Jaka zapora przeciwpsia??? nie widzę jestem zauroczona szałwią i całą resztą że żadnych zapór nie widzę...
rozumiem że opaska ta niska szeroka to z bukszpanu jest?
edit ... powiem tylko
........oh joooojjjj .....
A berberysy bym albo zostawiła i nie cięła albo wycieła tylko te najwyższe pędy żeby były bardziej postrzępione
Nie wiedziałam, że palikowanie sprzyja ukorzenianiu, a teraz to już ich trzeci sezon. Mają krzywe pnie, ale już się trochę podprostowały, a nie mogłam nigdzie wtedy znaleźć takich wielkich, wysokich. Do jednej muszę zrobić odciąg, ale niefajnie to wyglądało i potykałam się o sznurek .
Amazon jest bardziej sterczący, ale u mnie chyba to obfite kwitnienie tak go obciążyło. Myślę, że u Ciebie, na glebie lepiej trzymającej wilgoć będą dużo ładniejsze .
Wykopałam już dziś tę brązową trawę, nie jest to BF, ma dużo grubsze, bardzo sztywne źdźbła, rozrosła się od posadzenia mocno i ma ok 50cm wysokości. Rabata już wygląda o niebo lepiej .
No to jestem szczęśliwa, że umiliłam Ci poranek . Dziś podziałałam znów z chwastami i zlikwidowałam na próbę sznury. nie mogę uwierzyć, że bez nich tak bardzo się zmienił widok. Później będą fotki .