Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

gruba_dynia 09:04, 16 lip 2015

Dawno nie zaglądałam do Ciebie i jestem pod wrażeniem. Trawy !!!! Zazdroszczę. Czy je jakoś specjalnie nawozisz? Berberysów bym nie cięła, są piękne, takie nierówne, na tle prostego i zimnego muru.
ewa004 09:36, 16 lip 2015

Mnie tez te nierówne berberysy bardzo się podobają

A FC ja obcięłam bardzo nisko i wyglądaja strasznie
Joaska 10:42, 16 lip 2015

Jagodaa napisał(a)

haha, nie zapomnij tylko o skopiowaniu zapory przeciwpsiej

Dzięki za odwiedziny, bardzo mi miło .

Jaka zapora przeciwpsia??? nie widzę jestem zauroczona szałwią i całą resztą że żadnych zapór nie widzę...
rozumiem że opaska ta niska szeroka to z bukszpanu jest?
edit ... powiem tylko

........oh joooojjjj .....

A berberysy bym albo zostawiła i nie cięła albo wycieła tylko te najwyższe pędy żeby były bardziej postrzępione
bartek_luberda 20:41, 16 lip 2015

O matko tak dawno tu nie byłam że wszystko tak urosło że szok Pięknie
mateuszmichn 20:50, 16 lip 2015

Piękne te berberyski. Szybko Ci urosły?
Jagodaa 21:09, 16 lip 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Ooooo w samą porę przyszłam Magiczna jest ta jeżówkowa, dobrze, że te kolory jednak wyszły takie jak trzeba

Oj tak, mieszaniny bym "nie zniesła"
Jagodaa 21:10, 16 lip 2015

jazzy napisał(a)

Jezus! Boskie to ujęcie! Nie mogę się przestać gapić

Hortki jeszcze w tym sezonie wymęczone doniczkami, ale w przyszłym powinny już być ładniejsze .
Jagodaa 21:13, 16 lip 2015

jazzy napisał(a)

O! Gracki. Umbry. Lawenda. Też taki zestaw zaplanowałam u siebie
Fajnie zobaczyć go u Ciebie
A czemu nie palikujesz wiśni? Pytam z ciekawości

Nie wiedziałam, że palikowanie sprzyja ukorzenianiu, a teraz to już ich trzeci sezon. Mają krzywe pnie, ale już się trochę podprostowały, a nie mogłam nigdzie wtedy znaleźć takich wielkich, wysokich. Do jednej muszę zrobić odciąg, ale niefajnie to wyglądało i potykałam się o sznurek .
Jagodaa 21:16, 16 lip 2015

Madzenka napisał(a)
Jagoda wielkie dzieki za Amazony. Myslalam, ze będą wyższe niz frosted curls...okazuje sie ze nie.... Wiec wymieniałam frosted na amazon czyli zamienił wujek siekierkę na kijek......

Rabaty piekne, nowej nie ruszaj. Bronze form za miesiąc urosnie i rozłoży kłosy na boki, nie będzie tak sterczała.

Każda rabata nadaje sie do kopiowania i pinowania!

Amazon jest bardziej sterczący, ale u mnie chyba to obfite kwitnienie tak go obciążyło. Myślę, że u Ciebie, na glebie lepiej trzymającej wilgoć będą dużo ładniejsze .

Wykopałam już dziś tę brązową trawę, nie jest to BF, ma dużo grubsze, bardzo sztywne źdźbła, rozrosła się od posadzenia mocno i ma ok 50cm wysokości. Rabata już wygląda o niebo lepiej .
Jagodaa 21:18, 16 lip 2015

siakowa napisał(a)
ja odpadłam wczoraj ale rano czekałą na mnie miła niespodzianka do kawy Cudnie cudnie ! rabata z berberysami o każdej porze roku piękna i za każdym razem inna 5 raz oglądam te zdjęcia ! buziaki

No to jestem szczęśliwa, że umiliłam Ci poranek . Dziś podziałałam znów z chwastami i zlikwidowałam na próbę sznury. nie mogę uwierzyć, że bez nich tak bardzo się zmienił widok. Później będą fotki .