Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Iwony

W ogródku Iwony

asiach 00:06, 02 maj 2014

Ivvvona napisał(a)
Asiu, dabrówke sadziłam, przez wiele lat rosła w kącie zapomniana, a w tamtym roku przesadziłam na bardziej eksponowane miejsce i rośnie jak szalona. Oby mi tylko nie zarosła wszystkiego dookoła.

A dlaczego piszesz że nie możesz nadążyć? Przecież masz pięknie, porządek wzorowy

Tak, tak od rana do 20 w ogrodzie i nie czuję ani rąk ani nóg. Przerwa na kawę (którą zrobił mąż + obiad który ja serwowałam )
Jutro do pracy a sobota i niedzila dalej. Tam można siedzieć na okrągło i nigdy nie będzie zrobine . Wszystko rośnie. Niektóre rośliny w zastraszającym tempie. Przysłaniają inne , te mniejsze obumierają i trzeba je wykopać albo coś wyciąć-przyciąć lub też posadzić coś co wytrzyma te ekstremalne warunki Nie wspomnę o chwastach.
Zmęczona ale radosna pozdrawiam
asiach 00:07, 02 maj 2014

GRATULUJĘ 100
barbara_kraj... 00:18, 02 maj 2014

Iwonko, wywaliłam dziś sporo zawirusowanych tulipanów. Zdecydowałam się i usunęłam!
Pozyskałam miejsce na ożankę
zawitka 09:09, 02 maj 2014

Iwonka poleciała stówa ---gratulki jak czas leci a na naszym Ogrodowisku jeszcze szybciej .Faktycznie warto było ratować tego rh a stałam nad nim i gadałam wywlę cię w d....y ha ha
Ivvvona 10:58, 02 maj 2014

asiach napisał(a)

Tak, tak od rana do 20 w ogrodzie i nie czuję ani rąk ani nóg. Przerwa na kawę (którą zrobił mąż + obiad który ja serwowałam )
Jutro do pracy a sobota i niedzila dalej. Tam można siedzieć na okrągło i nigdy nie będzie zrobine . Wszystko rośnie. Niektóre rośliny w zastraszającym tempie. Przysłaniają inne , te mniejsze obumierają i trzeba je wykopać albo coś wyciąć-przyciąć lub też posadzić coś co wytrzyma te ekstremalne warunki Nie wspomnę o chwastach.
Zmęczona ale radosna pozdrawiam

Witaj w klubie Ja mam tak samo, jak wyjdę do ogrodu to dłubę aż do wieczora, a robota zawsze się znajdzie
Wieczorem padam zmęczona ale szczęśliwa
Ivvvona 11:01, 02 maj 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Iwonko, wywaliłam dziś sporo zawirusowanych tulipanów. Zdecydowałam się i usunęłam!
Pozyskałam miejsce na ożankę

Czytałam u Ciebie otulipanach, zobaczę moje cebule jak wykopę czy się bedą jeszcze nadawały. W sumie to nie wiem czy mam wirusa, bo te, które mają byle jakie liście nawet nie kwitły.
Ivvvona 11:05, 02 maj 2014

Dziękuje za gratulacje i miłe słowa, faktycznie stówa trzasnęła nie wiadomo kiedy. U nas dzisiaj brzydko, zimno i mokro więc przymusowy odpoczynek od ogrodu, ale może jakieś zdjęcia da się zrobić. Dzisiaj dzień towarzysko-odwiedzinowy.
Tusiala 11:06, 02 maj 2014

Psinka leży na cudownym dywaniku
asiach 12:10, 02 maj 2014

Ivvvona napisał(a)

Czytałam u Ciebie otulipanach, zobaczę moje cebule jak wykopę czy się bedą jeszcze nadawały. W sumie to nie wiem czy mam wirusa, bo te, które mają byle jakie liście nawet nie kwitły.

Jejku u nas tez zimno i pada
A możesz mi powiedzieć jak wyglądają cebule z wirusem?
Bo ja mam tulipanów sporo ale nie kwitły to może one też są chore?
Pozdrawiam ciepło
Ivvvona 20:15, 02 maj 2014

Asiu, jeszcze nie wykopywałam cebul, ale na pewno dokładnie im się przyjrzę i napiszę Ci. Nie wiem jaka jest przyczyna niekwitnięcia, ale u wielu osób jest tak samo. Może taki rok?

Z dzisiejszego spaceru. Wiosna szaleje