Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Iwony

W ogródku Iwony

Bogdzia 21:50, 14 maj 2014

Ivvvona napisał(a)
Bogdziu, dziekuję że zajrzałaś i pomagasz w identyfikacji następnych. Co do drugiego to wiem, bo niedawno kupiony i poszukiwany od dwóch lat. Ale ten pierwszy to nie wiem czy to Album Novum. Mój jest jasno lila a Album Novum chyba biały? Jednak aparat przekłamuje kolory. Wcześniej wstawiłam pojedynczy kwiat tego lila.

A czy to może być Caroline Allbrook? Jak kupowałam to zapamiętałam Karolina coś tam

Mysle ze nie ale zrób zdjęcie z bliska jednego kwiatka takiego najbardziej typowego to zobaczymy. Album Novum jest biały ale na poczatku lekko lila, choc są dwa rodzaje Album jeden bardziej biały a drugi z tym lila odcieniem, moim zdaniem to on ale tak jak pisałam zrób zdjecie, zobaczymy.
Ivvvona 21:55, 14 maj 2014

Ok, jutro zrobię jak nie będzie lało
Jagodaa 21:59, 14 maj 2014

Ivvvona napisał(a)
Azalie

Ta druga biedaczka ostatnia tak przytłoczona kwiatami, że aż rozczula ten widok. Prześliczne są!

Iwonko, szałwię bardzo łatwo rozmnażać z nasion. Ja mam sianą w zeszłym roku wiosną i w tym już wszystkie sadzonki mają pąki. Muszę je podzielić, bo w jednej skrzynce na razie rosną. Szałwie bardzo lubię, szczególnie fioletowe.
iwonaal 22:23, 14 maj 2014

Pozdrawiam.
Ivvvona 22:23, 14 maj 2014

Jagoda, ja też uwielbiam azalie, zwłaszcza te dubeltowe. W tym roku starają się jak mogą, tylko ten deszcz może je zniszczyć Moje szałwie nie wyszły po zimie, a tą co kupiłam właśnie mam zamiar rozmnażać
Ivvvona 22:26, 14 maj 2014

iwonaal napisał(a)
Pozdrawiam.

Odpozdrawiam
Jagodaa 22:26, 14 maj 2014

Mnie kiedyś nie wyszły te niskie, chyba właśnie miałam Deep Blue, ale nie byłam wtedy jeszcze tego świadoma, że to ta odmiana . Ta zwykła, pokładająca się jest wg mnie niezniszczalna. No chyba, że zgnije w nadmiarze wody, bo one lubią sucho.
Ivvvona 22:33, 14 maj 2014

Jagodaa napisał(a)
Mnie kiedyś nie wyszły te niskie, chyba właśnie miałam Deep Blue, ale nie byłam wtedy jeszcze tego świadoma, że to ta odmiana . Ta zwykła, pokładająca się jest wg mnie niezniszczalna. No chyba, że zgnije w nadmiarze wody, bo one lubią sucho.

U mnie były jeden sezon, pierwszej zimy nie przetrwały, chociaz nie było mrozów. Pewnie zgniły.
Krys 23:08, 14 maj 2014

Iwona lae masz piekny ogród a hosty sliczne fajnie ,że się poznamy u Bożenki
Ivvvona 23:15, 14 maj 2014

Krys napisał(a)
Iwona lae masz piekny ogród a hosty sliczne fajnie ,że się poznamy u Bożenki

Dziękuje i też się cieszę ze spotkania