Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Iwony

W ogródku Iwony

Ivvvona 21:43, 30 wrz 2014

basia3 napisał(a)
mój ogród potrzebuje jeszcze bardzo wiele zmian żeby się z Twoim mógł równać, na obronę dodam żemój ma dopiero dwa lata.

Basiu, fajnie że się odezwałaś Twój ogród jeszcze młody ale już jest ładny. Ja zaczynałam w gorszych czasach,kiedy rośliny się "zdobywało" i mimo że wygląda na dojrzały to i tak wciąż wprowadzam w nim zmiany. Mam nadzieję że się kiedyś spotkamy - mój ogród jest otwarty dla gości. Może uda nam się zorganizować spotkanie forumowiczek z naszego miasta? Pozdrawiam
Ivvvona 21:48, 30 wrz 2014

Viola napisał(a)

Iwonko mam pytanie do juki bo widzę że u Ciebie pięknie rośnie. Ja mam 4 małe juki takie ok. 30 cm średnicy. Czy lepiej żeby rosły oddzielnie czy posadzić razem w jeden dołek? Może po dwie? Chciałabym żeby szybciej takie bujne były Sorki za interpunkcję ale klawisz z przecinkiem mi się zepsuł. Rozchodniki przepiękne- mam jeden mizerny ale może się rozrośnie w przyszłym roku (chyba taki jak Twój jeśli chodzi o kolor)

Violu, juki szybko rosną, wydaje mi sie że nie ma sensu sadzić po dwie. Ta moja z jednej rozety wsadzonej tu w 2012 powiększyła się znacznie, ale jeszcze nie kwitła. Czekam cierpliwie do skutku
ryska 20:05, 01 paź 2014

Ivvvona napisał(a)

Moja juka choć rosnie w tym miejscu juz trzy lata,to jeszcze nie kwitła, aleza to urosła znacznie. Renatko, zdrowiej, bo wiesz że masz nieustanne zaproszenie do mnie

Oj dziękuję Ci bardzo, to muszę się sprężyć, bo jak na razie to nawet do nowego cmentarza nie dojdę a mam przysłowiowy rzut beretem.
Twoja juka bardzo mi się podoba, moje też, nawet bez kwiatków
Są jakieś takie magiczne Pozdrawiam
Ivvvona 21:14, 01 paź 2014

Moja juka bez kwiatków tez mi się podoba, zresztą kwiaty i tak nie są długo, a liście zdobią przez cały rok. Z Twojego postu wnioskuję że mieszkamy w przeciwnych końcach miasta, ale u nas to wszędzie rzut beretem
barbara_kraj... 22:48, 01 paź 2014

Iwonko, Reniu - to Wy się jeszcze nie spotkałyście?!

Ivvvona 22:52, 01 paź 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Iwonko, Reniu - to Wy się jeszcze nie spotkałyście?!

Basiu - wszystko przed nami, są już wiosenne plany Właściwie to jesteśmy już cztery z naszej metropolii
barbara_kraj... 23:48, 01 paź 2014

Ivvvona napisał(a)

Basiu - wszystko przed nami, są już wiosenne plany Właściwie to jesteśmy już cztery z naszej metropolii

Z tą pierwszą będzie najtrudniej, w ogóle się nie odzywa O Kasi myslę.
grazyna_olsz... 09:06, 04 paź 2014

Witam serdecznie i życzę słoneczka by mozna co w ogrodzie z przyjemnością zrobić
Ivvvona 09:23, 04 paź 2014

grazyna_olszewska napisał(a)
Witam serdecznie i życzę słoneczka by mozna co w ogrodzie z przyjemnością zrobić

Dziękuje , Grażynko, słoneczko u nas od rana, czego i Tobie życzę
Ivvvona 21:40, 04 paź 2014

Dzisiaj miałam możliwość odwiedzin u Basi i zobaczenia na żywo jej królestwa. Było bardzo miło, rozmowom nie było końca, szkoda że czas tak szybko pędzi. Dziękuję Basiu za zaproszenie i gościnę

Mimo jesieni u Basi jest kolorowo, kwitnie jeszcze sporo roślin.
Róże

dalie