Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Iwony

W ogródku Iwony

Bogdzia 21:05, 21 lut 2015

Magnolia sliczna , już niedługo i bedzie cieszyc kwiatami.Pozdrawiam Iwonko.
Dorota123 21:28, 21 lut 2015

Iwonko piękna magnolia, policzyłaś ile masz odmian hortensji?
Ja liczyłam u siebie ile mam sztuk i wyszło .... więcej jak 40, niektóre to jeszcze młode krzaczki, ale przecież urosną.
Ivvvona 10:49, 22 lut 2015

ewsyg napisał(a)
Iwonka, masz cudną odmianę magnolki. W@łaśnie o tym pokroju kwiatów podobają mi się najbardziej. A jaka to odmiana? Piszesz, że nie wzeszły ci stokrotki. Ja nasiona po zakupie trzymałam w lodówce. U mnie wzeszły sasanki, czym bardzo mnie zaskoczyły. Zaczynają kiełkować prymulki.Słoneczko u nas ładnie świeci, ale śnieg jeszcze zalega. Brrr . Jednak wiosenny sezon w ogrodzie czas zacząć. Zakupiłam dzisiaj obornik granulowany i po niedzieli będę rozsypywać.

Ewo, to nie ja pisałam o stokrotce, tylko Renatka. U mnie posiana tylko stipa i heliotrop. Na razie wszystko wykiełkowało i rośnie
Co do odmiany magnolii to niestety nie wiem, kupowana kilkanascie lat temu, wtedy jakoś nie dopytywałam o odmiany Martwi mnie jednak że kolejna gałąź choruje i nie ma pąków. Zobaczymy czy uda się ją uratować.
Ivvvona 10:50, 22 lut 2015

barbara_krajewska napisał(a)
Myślałam, że dzisiaj trochę pograbię, ale rozmysliłam się. Za bardzo wiało.

Ja też miałam plany ogrodowe ale nic z nich nie wyszło. Czekam aż będzie cieplej, nie mam ochoty na choróbska
Ivvvona 10:51, 22 lut 2015

Bogdzia napisał(a)
Magnolia sliczna , już niedługo i bedzie cieszyc kwiatami.Pozdrawiam Iwonko.

Dziekuję Bogdziu, ja najbardziej lubię ten kształt kwiatów magnolii.
Ivvvona 10:53, 22 lut 2015

Dorota123 napisał(a)
Iwonko piękna magnolia, policzyłaś ile masz odmian hortensji?
Ja liczyłam u siebie ile mam sztuk i wyszło .... więcej jak 40, niektóre to jeszcze młode krzaczki, ale przecież urosną.

Dorotkao, niezły wynik. Ja moją przygodę z hortensjami zaczęłam kilka lat temu, wcześniej nie były to moje ulubione rośliny. Mam zaledwie kilka odmian.
ryska 18:01, 22 lut 2015

Iwonko kilkanaście werbenek już wzeszło. Będzie jednak czym dzielić. Tej stokrotki rzeczywiście nie lodówkowałam, bo wyczytałam, że nie trzeba. Jak nie wyrosną kupię coś innego i problem z głowy. pozdrawiam niedzielnie
ewsyg 17:25, 24 lut 2015

Ivvvona napisał(a)

Ewo, to nie ja pisałam o stokrotce, tylko Renatka. U mnie posiana tylko stipa i heliotrop. Na razie wszystko wykiełkowało i rośnie
Co do odmiany magnolii to niestety nie wiem, kupowana kilkanascie lat temu, wtedy jakoś nie dopytywałam o odmiany Martwi mnie jednak że kolejna gałąź choruje i nie ma pąków. Zobaczymy czy uda się ją uratować.

Szkoda,że Ci magnolka choruje, ona jest taka piękna
grazyna_olsz... 15:49, 25 lut 2015

Witam Iwonko

Wpadłam sie przywitac po dłuższej nieobecności
POzdrawiam
Ivvvona 20:14, 25 lut 2015

ewsyg napisał(a)

Szkoda,że Ci magnolka choruje, ona jest taka piękna

Muszę wiosną zdiagnozować co jej jest i zacząć działać. Nie chciałabym jej stracić.