Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Iwony

W ogródku Iwony

PERKA 22:03, 23 kwi 2014

Tulipany - obłęd!!! Podobają mi się wszystkie ale wyjątkowo urzekły mnie różowe strzępiaste, nazywane chyba papuzie, tak? Podzielam zdanie ewsyg - kwiaty Ciebie lubią. Masz rękę do roślin, to nie lada umiejętność.
Agania 22:03, 23 kwi 2014

Iwonko szukam takich tulipanków w tym kolorze

jak pamiętasz nazwę napisz mi na pw.....................ale masz gatunki, różniaste, ja się cieszę tylko bratkami i magnolkami

buziaki
Ivvvona 22:18, 23 kwi 2014

ewsyg napisał(a)
Iwonka, jestem zaskoczona Twoją funkią. Moje dopiero wychodzą z ziemi. Masz przepiękne tulipany. Bardzo lubię te różowe z białą obwódką, moje się wyradzają. Te burgundowe cudo, takie by mi się przydały. Wiesz może co to za odmiana? Najbardziej podobają mi się magnolie o kwiatach kształtu tulipana ( nazywają też żarówką), taka jak Twoja. Jaką to odmiana, czy to jest Lenei ? Iwonka widać, że kwiaty Cię lubią

Ewo, ta funkia ma największe liście, inne są dużo mniejsze a niektóre bałam sie że w ogóle nie wyjdą.
Te ciemne tulipany kupowałam w biedronce jako Queen of Night. Co do magnolii to być może Lenei, niestety nie interesowalam sie odmianami kiedy ja kupowałam.
Ivvvona 22:22, 23 kwi 2014

PERKA napisał(a)
Tulipany - obłęd!!! Podobają mi się wszystkie ale wyjątkowo urzekły mnie różowe strzępiaste, nazywane chyba papuzie, tak? Podzielam zdanie ewsyg - kwiaty Ciebie lubią. Masz rękę do roślin, to nie lada umiejętność.

Mnie też te różowe sie bardzo podobają i chyba dokupię na jesień. To nie są papuzie tylko właśnie strzępiaste Pozdrawiam
Anita1978 22:31, 23 kwi 2014

Różowe strzępiaste to też mój faworyt!
Ivvvona 22:33, 23 kwi 2014

Dziękuję wszystkim za odwiedziny i na dobranoc zostawiam jeszcze parę widoczków.

Przywrotnik po deszczu. Dla tego efektu posadziłam go w ogrodzie

Oczko, na razie pustawe, roślinki jeszcze pod wodą, widac tylko rybki.

barbara_kraj... 23:02, 23 kwi 2014

Iwonko, gdzie tam do Twoich moim tulipanom! Piękne! Podobają mi się pełne białe, różowe strzępiaste i te ceglaste przede wszystkim
Widzę, że magnolie uchroniły się przed przymrozkami, mają czyste kwiaty.
A w ogóle ogród cudny, mam nadzieję, że go zobaczę
Tusiala 10:28, 24 kwi 2014

Ależ kolorków nam pokazałaś a przy oczku nie dość, że ruch bo rybki już grasują to jeszcze trawka widzę się wybudziła. A i tojeść żółciutka też? Tak sobie coś tam "pełza"
Ivvvona 14:46, 24 kwi 2014

Basiu
Ivvvona 14:48, 24 kwi 2014

Marto, trawki nareszcie sie wybudziły, tojeść też. Jednak potrzeba im bylo czasu, ciepła i deszczu.