Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Iwony

W ogródku Iwony

yolka 22:10, 24 kwi 2014

Na warzywnik malutki zawsze musi znaleźć się miejsce, a co jak do grila braknie cebulki?
Ivvvona 22:18, 24 kwi 2014

yolka napisał(a)
Na warzywnik malutki zawsze musi znaleźć się miejsce, a co jak do grila braknie cebulki?

Dobry powód posiadania warzywnika
Ivvvona 22:24, 24 kwi 2014

Dzisiaj odwiedziłam szkólkę i nabyłam takiego oto rododendrona odmiany Old Port (chciałam Percy Wieseman ale nie było). Kwiaty mają być bordo z białą plamką.

I posadzony

Oczywiście coś nieplanowanego też było ale tylko drobiażdżek - floks szydlasty. Było z 5 kolorów a wybrałam taki.

Ivvvona 22:27, 24 kwi 2014

Pomęczę was jeszcze magnolią, muszę sie nią nacieszyć na cały rok

Ivvvona 22:31, 24 kwi 2014

Rozkwitły nowe tulipany Mata Hari.

I poczciwa stara odmiana NN

Kontrastowo

Anita1978 22:35, 24 kwi 2014

Rh zdrowiutki! Napewno się przyjmie!
A percy wisemam widziałam,dzisiaj w brico
asiach 22:38, 24 kwi 2014

Iwonko byłabym chyba ostatnią osobą, która miałaby się śmiać z takiego ogródka. Pomimo chyba dużej działki nie mam miejsca na warzywniak. Warzywa tzn. pietruszkę mam na razie w miejscu gdzie w przyszłości będzie drewutnia. Posiałam tam też rzodkiewkę i sałatę. Pomidory i paprykę wysadzę do dużych donic przed domem, poziomki rosną pod świerkiem, brzozami i magnolią a truskawki na środku trawnika na rabacie pomiędzy bukszpanem a lawendą . Acha posadzę jeszcze zioła ale też do donic. To dopiero niezły bajzelek. A u Ciebie jest warzywniak może nie za duży ale jest w jednym miejscu czyli tak jak należy. Jest pięknie - brawo
Ivvvona 22:41, 24 kwi 2014

Anita1978 napisał(a)
Rh zdrowiutki! Napewno się przyjmie!
A percy wisemam widziałam,dzisiaj w brico

Dzięki Anitko, u nas nie ma brico, ale może jeszcze trafię.
Ivvvona 22:45, 24 kwi 2014

Asiu jestes bardzo miła W porównaniu do tego co tu widuję, to mój jest wielkości chusteczki do nosa.
Ale świeże warzywka mam od teściowej która uprawia też pomidory, ogórki, sałatę więc mam wszystko co potrzeba.
Toszka 22:46, 24 kwi 2014

Ivvvona napisał(a)
Dzisiaj odwiedziłam szkólkę i nabyłam takiego oto rododendrona odmiany Old Port (chciałam Percy Wieseman ale nie było). Kwiaty mają być bordo z białą plamką.

I posadzony

Iwonko, akurat zerknęłam do twojego wątku i... bardzo, bardzo cię przepraszam, ale ten rh wygląda jakby miał początki niedoboru magnezu (żółto obrzeżone liście). Nie wiem czy mam zwidy, ale wydaje mi się, że ma ponadgryzane liście... Oglądałaś bryłę korzeniową przed posadzeniem? Nie było larw opuchlaków?
jeszcze raz cię przepraszam jeśli wytrącam cię z równowagi, ale ta opuchlakowa inwazja... sama wiesz...ech