wszystkie szałwie w przydomowym były sadzone w czerwcu zeszłego roku sama bylam zdziwiona, że tak się rozrosły, najbardziej po ostatnich deszczach - rosły w oczach
Dojrzalam kilka siewek szałwii przy zakładzie, odmiana ma w nazwie Blau.. coś tam, chyba nawet widziałeś ją bo wklejalam zdjęcie specjalnie poczekam aż podrosna i wylądują ze 2 sztuki w donicy
Tak pamiętam te szałwie Takich widoków nie można zapomnieć U mnie biała chyba się wysiała a mówię chyba bo nigdy nie siałem i nie wiem jak wyglądają siewki Najbardziej jestem zadowolony z siewek werbeny patagońskiej Myślałem że nie będę miał w tym roku bo nigdzie nie było dostępnych nasion a tu taka niespodzianka
Moja werbenka nie wzeszła, może uda się dostać sadzonki, chciałam ja posadzić na czosnkowej, a biała szałwia odmiana Adrian, mimo, że sadzona w tym samym czasie co fioletowe Tancerin i Mainacht jest nieco mniejsza, może po prostu słabiej rośnie. Ja w zeszłym roku na kilku krzaczkach zostawiłam dłużej przekwitnięte kłosy i tu niespodzianka 5 całkiem sporych sadzonek