Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiaty z ogródka Marty :)

Kwiaty z ogródka Marty :)

marta_d 20:31, 03 maj 2015

Gardener27 napisał(a)
Martuś piękne masz te tulipany Te ciemne to chyba Queen off night ? Tak sobie oglądam zdjęcia i stwierdzam że u Ciebie dużo cieplej bo wszystko wcześniej U mnie piwonie wychodzą z ziemi, żurawki idą dopiero w liście a gdzie tak do kwiatów a hosty jeszcze śpią pod ziemią
Pomysł z nową rabatą przy rajskie jabłoni bardzo mi się podoba Ja bym tam jeszcze jakieś byliny dorzucił

Bardzo się cieszę ze podobają Ci się tulipki tak mnie się też wydaje że te ciemne to królowe nocy jeśli chodzi o żurawki, to tylko u tej krwistej wegetacja rusza niezwykle szybko, szczególnie po podziale. Reszta też ładna się robi, ale do kwiatów im jeszcze daleko myślę sobie że rzeczywiście rejon zachodni jest cieplejszy, ale chyba samo położenie działki ma też wpływ. Mieszkam w "centrum wsi" jestem raczej osłonięta od zimnych wiatrów, żywopłoty też robią swoje
Przemko też myślałam o bylinkach, ale już chyba nie żurawki, bo trochę ich mam w ogrodzie, chyba że nie wpadnę na nic innego
marta_d 20:36, 03 maj 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Przepiękne tulipany urzekl mnie zestaw różowo biały.

Ja nie wiem co mnie z tym różem wzięło ?! Generalnie nie przepadam za tym kolorem a mam go pełno w ogrodzie zdominował wiosenne kwitnienie, a to jabłko rajskie, tulipany, kwiaty żurawek.. latem będzie go mniej
marta_d 20:38, 03 maj 2015

waldek727 napisał(a)
Do tej sympatycnej zielonogózanecki mnie dawno licho nie poniosło coby jej trosecke ten griniasty trawnicek pośwędolić.
Oblukałem co było do oblukania i mówie ja syćkim ze ino piknie je.
Hej.

Waldku cóż za wpis ! hehe piknie to tu długo nie będzie ale masz plusa za pochwałę
Napia 22:03, 03 maj 2015

Cudne tulipany i w moich ulubionych kolorach

Pięknie Ci wszystko kwitnie, aż miło spojrzeć
MamaMagda 22:28, 03 maj 2015

cudne tulipany! ja jestem fanką tych pełnych!
sylwia_slomc... 23:05, 03 maj 2015

Martuś ważne, że efek dech zapiera, ja generalnie lubię mocne ciepłe kolory, ale też tonacje pastelowe, a wiosnę przywitałam błękitami niezapominajek. Choć z jednorocznych podobają mi się w tym roku własnie blade róże, lilla, brudne fiolety w tonach pasteli. Zobaczymy co z tego wyjdzie bo w bylinach mam dużo żółtego i szafiru, a róże przeważnie czerwone, choć wiosną dosadziłam dwie żółte.
dorciabe 11:17, 04 maj 2015

Martuś pochodziłam u Ciebie, tulipany piękne obejrzałam
A jak tam? daleko jeszcze?
olga_ 13:17, 04 maj 2015

U Ciebie piękne tulipany, oryginalne.
marta_d 13:33, 04 maj 2015

olga_ napisał(a)
U Ciebie piękne tulipany, oryginalne.

Fajnie, że Ci się podobają ale zawsze popełniam ten sam błąd - powinnam kupować co najmniej po 100 sztuk jednej odmiany, ograniczyć ilość odmian, a nie po 20-30 szt. Mam nadzieję, że w końcu tej jesieni wyciągnę wnioski
marta_d 13:34, 04 maj 2015

Napia napisał(a)
Cudne tulipany i w moich ulubionych kolorach

Pięknie Ci wszystko kwitnie, aż miło spojrzeć

cieszę się, że mnie odwiedziłaś szału z nowościami nie ma, ale to co już jest na razie nie zawodzi