Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiaty z ogródka Marty :)

Kwiaty z ogródka Marty :)

marta_d 23:19, 08 maj 2015

kosolka napisał(a)
Blaukonigin

No właśnie! Zawsze zapomnę tej nazwy
Gardener27 23:32, 08 maj 2015

U mnie sadzonki werbeny w ogrodniczym są tylko po 18 zł więc dziękuję za takie jednosezonowe rarytasy Jak coś z tych moich siewek będzie to mogę Ci podesłać
marta_d 23:45, 08 maj 2015

18 zł ?! O matko! To rzeczywiście trochę za dużo ! Za nowsze odmiany liliowców i żurawek tyle płaciłam
Gdybyś miał na zbyciu chociaż ze 2 sadzonki byłoby przemilo
Gardener27 00:41, 09 maj 2015

Pewnie że podeślę Będę musiał je przesadzić do doniczek i podpędzić w tunelu foliowym Przypomnij mi o nich bo pamięć mam dobrą ale krótką
Napia 01:04, 09 maj 2015

Pieknie rośnie rozwar, mój chyba zmarzł, bo w miejscu, w którym rósł w zeszłym roku, na razie go nie ma. Ale dla odmiany szałwia i żurawki od Ciebie pięknie się zbierają. Szkoda, że moja werbena też odmówiła współpracy ale w ubiegłym roku też bardzo późno się obudziła, więc jeszcze mam nadzieję
jolka 09:01, 09 maj 2015

Martusia, podziwiam czosnki u Ciebie. Moje jakieś spowolnione, dopiero pączki mają. Widzę dyskusję na temat werbeny ... ja w ub. roku dostałam od Danusi nasionka. Posiałam wiosną i spisałam prawie na straty! Wschodziła marniutko, siewki prawie nie rosły. Odłożyłam skrzynkę w kąt ogrodu, zimą schowałam do piwnicy. Okazało się, że przezimowała i nawet ma się nieźle. Tak więc u mnie werbena okazała się rośliną dwuletnią. W jednym roku wysiew, w drugim (mam nadzieję!) kwiaty

Miłego weekendu Martusia, odpoczywaj sobie

lojalna_ 09:42, 12 maj 2015

Marta ale sie ładnitko i gesto u Ciebie zrobilo ...piekna wiosna pozdrawiam
marta_d 10:25, 20 maj 2015

Witam!
Dzięki za wpisy czosnki jeszcze kwitną , teraz czekam na Hair, może w końcu rozwiną kwiaty, bo coś ciężko im idzie
póki co kilka fotek ze słabego aparatu ;(
marta_d 10:26, 20 maj 2015

jolka napisał(a)
Martusia, podziwiam czosnki u Ciebie. Moje jakieś spowolnione, dopiero pączki mają. Widzę dyskusję na temat werbeny ... ja w ub. roku dostałam od Danusi nasionka. Posiałam wiosną i spisałam prawie na straty! Wschodziła marniutko, siewki prawie nie rosły. Odłożyłam skrzynkę w kąt ogrodu, zimą schowałam do piwnicy. Okazało się, że przezimowała i nawet ma się nieźle. Tak więc u mnie werbena okazała się rośliną dwuletnią. W jednym roku wysiew, w drugim (mam nadzieję!) kwiaty

Miłego weekendu Martusia, odpoczywaj sobie

werbenkę obiecał Przemek - muszę się przypomnieć mojej dawałam szansę jakieś 2 miesiące, ale niestety zbuntowana bestia nie wzeszła, a w moich rejonach ciężko ją dostać
marta_d 10:39, 20 maj 2015

lojalna_ napisał(a)
Marta ale sie ładnitko i gesto u Ciebie zrobilo ...piekna wiosna pozdrawiam

gęsto to niedługo może być od chwastów.. ale cieszę się, że Ci się podoba wiosna w moim ogródeczku