Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nieuporządkowana działeczka.

Nieuporządkowana działeczka.

paulina_wero... 14:20, 15 maj 2014

alinak napisał(a)
Paulinko przeczytałam cały wątek od początku i powtarzam za wieloma radę ..weź plan domu do ręki i zobacz z miejsca gdzie będzie taras co tam byś chciała widzieć . posadź jedno drzewo na pół roku a przemyślanie , co do małych roślinek to sadź je jak najdalej od miejsca budowy , bo wszystko i tak się zniszczy ...traktuj to miejsce jako przetrwalink do czasu jak będziesz ogród urządzać na gotowo ...
budowa to duże auta i betony , sztetery na działce ,,,będziesz miała problem jak np, suchą rzekę zjeździ ci naczepa z cegłą ....

najpierw powinien powstać szkielet z dużych drzew w koło działki . one rosną najwolniej ....

Dziękuję za rady moje rabaty te teraz wykonywane znajduja sie min 10 m od przyszłej budowy, po za tym mój eMek bedzie kopał tak że bedzie musiał uważać a innych będę starała sie pilnowac a jak nie to psem poszczuje hihi, żarcik mniej wiecej wiem gdzie co bedzie podciagane do domu i tam jest tylko trawa. jedynie przy wjeździe znajduja się 2 róże i 2 drzewa. jest na tyle miejsca by starem nawracać tak że mysle że bedzie dobrze, lubie dłubac w ziemi to w ostatecznoście będę przesadzała. Sucha rzeka powstanie (o ile powstanie) po budowie. wiem że budowa to duże auta i licze na to że na kołach wywioza mi tylko chwasty pozdrawiam i jeszcze raz dziekuję, na razie z rabatami nie szaleje
paulina_wero... 14:20, 15 maj 2014

Tusiala napisał(a)
Roślin u Ciebie coraz więcej. Hosta śliczna

Dziekuje...
paulina_wero... 17:52, 15 maj 2014

wszyscy maja zdjęcia w deszczu mam i ja niestety na szybko bo eMkowi się spieszyło
troszke prześwietlone

moje żółte cudo może ktoś wie co to
paulina_wero... 17:55, 15 maj 2014

I igliczki myślałam że się nie przyjęły po przesadzeniu do "lasku"ale na szczęście ruszyły
zabaewa 22:58, 15 maj 2014

Żółte cudo wygląda mi na milin - ale mogę się mylić
Tess 23:00, 15 maj 2014

Moim zdaniem to nie milin.
Mam i wygląda inaczej.

Ale nie wiem, co to jest.

Paulina, chcesz milin?
paulina_wero... 05:43, 16 maj 2014

Jak tam u was z rzekami i oczkami u mnie wygląda to tak

nie widac za wiele ale zazwyczaj tak blisko drogi nie byla po drugiej stronie w tym lasku tez mieszkają a maja poziom niżej pewno plywaja.
paulina_wero... 05:44, 16 maj 2014

zabaewa napisał(a)
Żółte cudo wygląda mi na milin - ale mogę się mylić

to na pewno nie to
paulina_wero... 05:45, 16 maj 2014

Tess napisał(a)
Moim zdaniem to nie milin.
Mam i wygląda inaczej.

Ale nie wiem, co to jest.

Paulina, chcesz milin?

bardzo chetnie
Madziarzeszow 07:09, 16 maj 2014

Hortensję pięknie się przyjęły , ja też ukorzeniam , ale w wodzie , liczę , że już nie długo będę wsadzać je do ziemi , bo kwitnąć chcą w tym słoiku