Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co się stało kwiatom ...

Co się stało kwiatom ...

Luckaa 12:37, 26 mar 2014

Policzyłam to w tym roku wsadziłam prawie 60 bukszpanów do ukorzeniania, oprócz tego jeszcze kikla innych krzaczków, a Ty mirella po jakim czasie zagladasz im w korzonki?
Mirella 12:38, 26 mar 2014

Mam pytanie,w piątek przycięłam hortensję a patyki dałam do wody, zauważyłam że wypuściły listki,co teraz ? mam czekać aż wypuszczą korzenie czy w ukorzeniacz i do ziemi?
Mirella 12:54, 26 mar 2014

Luckaa napisał(a)
Policzyłam to w tym roku wsadziłam prawie 60 bukszpanów do ukorzeniania, oprócz tego jeszcze kikla innych krzaczków, a Ty mirella po jakim czasie zagladasz im w korzonki?

Lucynko, nie zaglądam dlatego że ja je wsadzam bezpośrednio do ziemi w ogródku w zacienionym miejscu, w czerwcu dostaję od brata gałązki po cięciu(tnie jak mu się przypomni że miał to zrobić ) i taką gałązkę wsadzam do ziemi ,można zanurzyć w ukorzeniaczu ale to nie jest konieczne, zawsze się przyjmują. będziesz miała dużo sadzonek fajnie.
laurowisnia 14:37, 26 mar 2014

Mirella napisał(a)
Mam pytanie,w piątek przycięłam hortensję a patyki dałam do wody, zauważyłam że wypuściły listki,co teraz ? mam czekać aż wypuszczą korzenie czy w ukorzeniacz i do ziemi?

Nie wiem jak jest z ukorzenianiem hortensji w wodzie ale ja zawsze wkładam takie patyki prosto do ziemi w zacienione miejsce i ładnie się ukorzeniają.
ZbigniewG 16:28, 26 mar 2014

Mirella a zrób tak połowę patyczków ukorzeniacz i do ziemi z grubym piaskiem (lub w trociny) a pozostałe zostaw w wodzie (zmieniając)
mi najlepiej wychodzi przez odkłady lub wysokie obsypywanie -pierścień(opaska) wysoki na 10cm wokół podstawy krzaka lub wybranych pędów
Mirella 16:36, 26 mar 2014

laurowisnia napisał(a)

Nie wiem jak jest z ukorzenianiem hortensji w wodzie ale ja zawsze wkładam takie patyki prosto do ziemi w zacienione miejsce i ładnie się ukorzeniają.

Czyli tak najprościej będzie , ok.
Mirella 16:45, 26 mar 2014

ZbigniewG napisał(a)
Mirella a zrób tak połowę patyczków ukorzeniacz i do ziemi z grubym piaskiem (lub w trociny) a pozostałe zostaw w wodzie (zmieniając)
mi najlepiej wychodzi przez odkłady lub wysokie obsypywanie -pierścień(opaska) wysoki na 10cm wokół podstawy krzaka lub wybranych pędów

Zbyszku,ale do ziemi w sensie do ogrodu ? czy doniczki? oj tam oj tam nie wiem ale zaraz się dowiem,
Okłady były by fajne tylko je właśnie obcięłam może coś mi urośnie z tych patyków
bartek_luberda 19:44, 26 mar 2014

Kanciki super sprawa od razu inaczej to wygląda fakt rąk się nie czuje ale co tam
Mirella 15:14, 27 mar 2014

bartek_luberda napisał(a)
Kanciki super sprawa od razu inaczej to wygląda fakt rąk się nie czuje ale co tam

Beatko, świetnie zrobiłaś kanciki,mam nadzieję że dam radę w sobotę zrobić,nie wiem jak to będzie.
Mala_Mi 13:24, 28 mar 2014

Czytam o kontuzji nogi.. nawet wysportowanych dopada zmęczenie materiału

Tygrys jak mój Everest.. najpierwsza kontrola jakości prac ogrodowych...

A łączki szafranowe........ po prostu bajka..... to jest łąka.... prawdziwa łąka... dzięki za cudne widoczki... szkoda tylko nogi..