Złożyłam pergolę, może nie najwyższych lotów ale cieszy, zobaczymy czy nie odleci w siną dal przy silniejszym wietrze, pnie się po niej Abraham Darby, powojnik Pilu, a w maju dosadzę M Hardy, kompostownik pusty, złoto ogrodników dałam do skrzyń warzywnych ,róża przy kratce drewnianej to Eden Rose. I taki widoczek poranny na kącik kawowy, kostka zostanie wykorzystana do obrzeży, to będzie porządek.
U mnie ,też zapach hiacyntów się roznosi i kwitnących drzew owocowych w sadzie ,aż za słodko momentami w ogrodzie ,sobota i niedziela tak było cudnie ,że wszędzie było gwarno pozdrawiam
Wybaczcie jakość zdjęć, złośliwość przedmiotów martwych doprowadza mnie do szału, aparat odmówił posłuszeństwa, nie chce współpracować raz zrobi zdjęcie , raz pokazuje biały ekran, miałam nadzieję że to jego chwilowy kaprys ,trudno zamienię go na lepszy model, dawałam mu szansę żeby nie było .zdjęcia z kom.nie powalają.
Kupiłam bukszpan, takiej odmiany jeszcze nie mam, jestem ich fanką i maliny odmiana Polka i Laszka więc nie będę się nudzić muszę zlecić pracę kto będzie pod ręką ten prace ma zapewnioną maliny nie mogą czekać.
Mirella.. maliny są jak chwast.. sadź do ziemi.. bez żadnych cudów.. chyba, że masz ubogą ziemię to musisz coś im dać.. ale nie są szczególnie wymagające.