Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród i nie tylko...

Ogród i nie tylko...

MagdalenaK8 07:05, 01 lip 2014

Mala_Mi napisał(a)

Uściślenia w przepisach...
1.Przy zgłoszeniu nie informuje się sąsiadów!! Nigdy!

2. Jeżeli ten budynek stanowi uzupełnienie zabudowy gospodarczej i jest związany z działalnością rolną (tak zwana zabudowa siedliskowa)... to powierzchnia może wynosić 35m2.. i wygląda, że taki on jest... wysokość nie może przekraczać 4,8m i nie jest to samowola budowlana...

3. Jeżeli jest to wiata (nie ma ścian, może stać nawet w granicy działki).. i teraz pytanie jako co sąsiad zgłaszał swoją budowlę.

4. Na resztę nie mam czasu.... jak coś to sie pytaj..

Jednak jak jest tam punkt wymiany opon, czyli działalność nie rolna, to powinno być przeprowadzone coś takiego jak zmiana sposobu użytkowania obiektu... i czy coś takiego było???
Kolejny as w rękawie, jak prowadzi tam działalność gospodarcza.. a budynek stoi nielegalnie, a tak jest, to powinien od tego odprowadzać podatek.. u nas 18,60 za każdy metr ..

Aniu to ma chyba trochę więcej...pierwotnie była to wiata ale ze ścianami, myślę że to ewidentna samowola.Dzisiaj wstawię zdjęcia.
Pozdrawiam
MagdalenaK8 07:49, 01 lip 2014

To może z innej beczki, u mnie dziś słoneczko więc i pewnie cieplej.
Na pewno uda mi się wyjść do ogrodu, więc i endorfiny się wydzielą .

Tak się mają moje papryczki cherry,

jeszcze raz papryczki,

kolejna dalia bierze się do roboty ,
MagdalenaK8 07:53, 01 lip 2014

To jeszcze pokażę kawałek ogrodzenia robionego przez M,

i skrzynkę na listy którą kupiłam w mojej ulubionej galerii . Postawiłam ją na razie na kawałku krawężnika

marysiak 09:11, 01 lip 2014

Trafiłam do Ciebie przez przypadek, a tu takie piękne roślinki i przedmioty. Skrzynka na listy przepiękna. Będę zaglądać. Pozdrawiam
MagdalenaK8 09:43, 01 lip 2014

marysiak napisał(a)
Trafiłam do Ciebie przez przypadek, a tu takie piękne roślinki i przedmioty. Skrzynka na listy przepiękna. Będę zaglądać. Pozdrawiam

Dziękuję Marysiak , zapraszam serdecznie.
Pozdrawiam
marta_d 10:07, 01 lip 2014

MagdalenaK8 napisał(a)
i dalej horti...

Pozdrawiam

Ale PIĘKNE!!! współczuję sąsiada, chyba większość społeczeństwa ma z nimi problemy .. jestem jedną z was
Mirella 10:31, 01 lip 2014

Piękne hortensje, pozdrawiam.
Magdalenka 12:09, 01 lip 2014

Magduś, horti rzeczywiście piękne A ogrodzenie...miodzio Oj, zdolnego masz męża.
Co do sąsiada...też współczuję. Zazdroszczę tym, którzy mają dobrych sąsiadów. U mnie ci, mieszkający tu od lat, są bardzo mili...gorzej z tym, który mieszka za ścianą Mieszkamy koło siebie prawie 4 lata, ale dopiero od kilku miesięcy więcej zdarzy się porozmawiać.
Kiedyś skoszoną trawę sypałam na rabaty pod krzewy. Ptaszki trochę bałaganu z nią zrobiły i kilka suchych trawek przesypało się na stronę sąsiada. Zwrócono mi uwagę: "ja mam alergię, pani sypie trawę pod okna sypialni, wszystko przechodzi na moją stronę..."itp. Żeby chociaż przez te 4 lata wyrównali klepisko po budowie, to rozumiem, że trawa by im zaśmieciła- tam od 4 lat mech rośnie i chwasty.
Przepraszam, że tak u Ciebie się wyżaliłam. Mam nadzieję, że z sąsiadami będzie już tylko lepiej.
Pozdrawiam słonecznie.
MagdalenaK8 16:03, 01 lip 2014

Magdalenka napisał(a)
Magduś, horti rzeczywiście piękne A ogrodzenie...miodzio Oj, zdolnego masz męża.
Co do sąsiada...też współczuję. Zazdroszczę tym, którzy mają dobrych sąsiadów. U mnie ci, mieszkający tu od lat, są bardzo mili...gorzej z tym, który mieszka za ścianą Mieszkamy koło siebie prawie 4 lata, ale dopiero od kilku miesięcy więcej zdarzy się porozmawiać.
Kiedyś skoszoną trawę sypałam na rabaty pod krzewy. Ptaszki trochę bałaganu z nią zrobiły i kilka suchych trawek przesypało się na stronę sąsiada. Zwrócono mi uwagę: "ja mam alergię, pani sypie trawę pod okna sypialni, wszystko przechodzi na moją stronę..."itp. Żeby chociaż przez te 4 lata wyrównali klepisko po budowie, to rozumiem, że trawa by im zaśmieciła- tam od 4 lat mech rośnie i chwasty.
Przepraszam, że tak u Ciebie się wyżaliłam. Mam nadzieję, że z sąsiadami będzie już tylko lepiej.
Pozdrawiam słonecznie.

Żal się Magdalenko ile wlezie, ja też wczoraj nie wytrzymałam po prostu czuję się jak w dzielnicy przemysłowej. Zastanawiam się dlaczego inni nie liczą się z drugimi i czepiają o głupoty. Przecież mogłoby być po prostu pięknie. Bo przecież można po ludzku z życzliwością...
Pozdrawiam
MagdalenaK8 16:11, 01 lip 2014

Jak dobrze że Was mam ...

Moja pierwsza cukinia

Kawałek warzywnika , tam gdzie najlepiej wypielone hi hi hi..., druga partia fasoli goni pierwszą...