Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

Nallar 00:08, 19 gru 2015

MUZA napisał(a)

Niesamowite w tym roku grudzien pełen niespodzianek a u mnie fiołki zakwitły;_) szaleństwo.

Muszę zobaczyć co u moich fiołków.
sylwia_slomc... 02:58, 19 gru 2015

Piękna machonia mam tą samą odmianę , ale w tym roku dopiero odbija bo rok temu mi zmarzła mimo okrycia Twoja nie przemarza? ile czasu ją masz?
Nallar 20:53, 19 gru 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Piękna machonia mam tą samą odmianę , ale w tym roku dopiero odbija bo rok temu mi zmarzła mimo okrycia Twoja nie przemarza? ile czasu ją masz?

U mnie rośnie chyba 10 lat, zawsze ją "ubierałam" w agro a w tym roku postanowiłam ją zostawić bez ubranka. Wnerwiało mnie to że w czasie kwitnienia była poowijana jak mumia. Jeśli będą zapowiadać ostre mrozy to coś na nią zarzucę. Szkoda byłoby gdyby zmarzła.
ewsyg 21:29, 19 gru 2015

No Ty kobieto zdolna jesteś
Katkak 22:28, 19 gru 2015

MAhonia cudowna, nie dość, że kwiaty ma to jeszcze tak pięknie wybarwione liście . Buziol .
anabuko1 23:55, 19 gru 2015

Nallar napisał(a)

Aniu ja z tych co to siedzą w domu, pewnie gdybym musiała iść do pracy też wiele rzeczy robiłabym z opóźnieniem. Jestem pełna podziwu dla kobiet pracjących zawodowo, zajmujących się domem, ogrodem ja chyba nie dałabym już rady.
Życzę Ci Aniu abyś szybciutko uporała się ze wszystkim
Ciekawa jestem czy zrobiłaś już pierogi dla córci.

A jak pierogi ruskie, na teraz dla córci poszły, z kapusta i grzybkami też.I przy okazji dla nas też na wigilię.Zamroziłam, bo drugi raz nie będę robiła,Mąz bigos i rybę po grecku, dla Dagusi,śledzie ja zwykłe, on po kaszubsku. i jeszcze inne rzeczy, także , na wigilie oprócz opłatka cos tam ma , nawet sernik wiedeński( bo szybko zrobiłam ) i wysłałam oczywiście
Ja pracuję, a właściwie myślę,że tyram..ale ogród mnie relaksuje ,nawet jak jestem styrana psychicznie odpoczywam,zawsze myśli mi się lepiej..A nawet jak gorzej, to tam relaksuje się , nabieram dystansy ciuteńkę życiowego,Bo tak mi trudno, bo jestem chyba a bardzo wrażliwym człowiekiem, i za mocno wszystko biorę sobie wszystko, przezywam , martwię sie itp...
Ale sporo już w żuciu przeszłam doświadczeń...
Taka juz jestem
Nallar 20:32, 20 gru 2015

Twoja córka to szczęściara że ma taką mamę.
My mamuśki chyba jesteśmy stworzone do tego aby się martwić, przeżywać i dbać o wszystko i wszystkich.
Też mam paskudny charakter, dzielę włos na czworo sama się katując a najgorsze jest to że nie potrafię inaczej. Może tak jak napisałaś że ten który dostał dość boleśnie po doopie od życia tak już ma.
Pogody ducha życzę i Tobie i sobie.
No dobra zaglądającym też.
ag_zie 21:18, 20 gru 2015

Witaj Ewo! Wysłałam przepis na prv - dopiero teraz mam chwilę na trochę przyjemności Twego wątku nie nadrobię ale będę wpadać jeśli można?
Nallar 00:48, 21 gru 2015

ag_zie napisał(a)
Witaj Ewo! Wysłałam przepis na prv - dopiero teraz mam chwilę na trochę przyjemności Twego wątku nie nadrobię ale będę wpadać jeśli można?

Przepis dotarł, bardzo dziękuję.
Wpadaj do mnie kiedy tylko przyjdzie Ci ochota, zapraszam.
anabuko1 07:51, 21 gru 2015

Nallar napisał(a)
Twoja córka to szczęściara że ma taką mamę.
My mamuśki chyba jesteśmy stworzone do tego aby się martwić, przeżywać i dbać o wszystko i wszystkich.
Też mam paskudny charakter, dzielę włos na czworo sama się katując a najgorsze jest to że nie potrafię inaczej. Może tak jak napisałaś że ten który dostał dość boleśnie po doopie od życia tak już ma.
Pogody ducha życzę i Tobie i sobie.
No dobra zaglądającym też.

a ja czuję się szczęśliwa maja swoje dzieci, córcię.Wczoraj paczka doszła z 10 godzinnym opóźnieniem.Trochę już myśli myło
Ja włosa może nie dzielę na czworo. ale podchodzę do życia bardzo realnie, czasmi z lękiem,ale to spuścizna doświadczeń życiowych ostatnich lat.A naprawdę suzo złego było.Nie wszystko zakończyło się jakby człowiek chciał, i niesie to wszystko .cóż takie to życie.
Ewuś, dzięki.
Tobie też życzę pogody ducha i pogodnych , radosnych świąt Bożego narodzenia.