Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

ryska 18:52, 24 mar 2016

Cudowne inspirujące warsztaty rękodzieła się tu odbywają a człowiek nie ma czasu zaglądać
Piękne to wszystko, podziwiam bardzo
Iwk4 19:54, 24 mar 2016

Nallar napisał(a)

Zadałaś bardzo mądre pytanie kochana. Kiedyś też się nad tym zastanawiałam i wymyśliłam.
Teraz się skup, bo tłumaczyć to ja nie umiem.
Każda serwetka składa się z trzech warstw, jedna z wzorem a dwie czyste.
Po oddzieleniu tej ze wzorem (który Ci nie pasuje) zostają dwie które przykładasz do kartki A4 (takiej do drukarki) Przyklejasz taśmą klejąca górny i dolny brzeg i na tym drukujesz.
Się napisałam, naprodukowałam a zupełnie prościej jest na tą kartkę przykleić białą serwetkę, wybrać wzór i wydrukować go na serwetce przyklejonej do kartki.
Niech Ci nie przyjdzie do głowy drukować na samej serwetce, ona musi być przymocowana do kartki.
I.....rozumiesz? jeśli nie to pytaj o detale.

W ten sposób robiłam napis na pudełku.

Świetny sposób. Tego nie znałam
Nallar 00:54, 25 mar 2016

inag napisał(a)
To super wiadomość Teraz dodatkowo się zapaliłam do działania w temacie dekoracji Wymyśliłam sobie, że wydrukuję zdjęcie małego i zrobię jakąś niespodziankę dla dziadków
Tylko czy ta chusteczka nie zostanie gdzieś we wnętrzu drukarki? Nie porwie się w środku? Nie chciałabym by M mnie zamordował
Dzięki za wyjaśnienie! I naprawde umiesz bardzo jasno tłumaczyć!

Robiłam to już naście razy i nigdy mi się nic nie wydarzyło głupiego. Przyznam że kiedy wpadłam na pomysł z drukowaniem na serwetkach to pobiegłam do swojego eMa z zapytaniem czy to się uda zrobić i to on (też uczulony na sprzęt ) podpowiedział mi że serwetkę muszę przykleić taśmą (górny i dolny brzeg) Sama serwetka jest zbyt miękka i zbyt wiotka.
Pewnie gdyby nie pomoc mojego eMa przepuściłabym sama serwetkę przez drukarkę i dzisiaj nie pisałabym do ciebie bo bym była zamordowana.
Do tego celu używam drukarki Canon LBP 2900 ale pewna jestem że w innych też przejdzie.

Wypróbuj najpierw mały wzór, lub napis i zobaczysz jak to wychodzi
Nallar 00:57, 25 mar 2016

ryska napisał(a)
Cudowne inspirujące warsztaty rękodzieła się tu odbywają a człowiek nie ma czasu zaglądać
Piękne to wszystko, podziwiam bardzo

Teraz zacznie się sezon ogrodowy ale w zimie poprowadzimy kurs rozszerzony, zapisujesz się?
Nallar 01:32, 25 mar 2016

Iwk4 napisał(a)

Świetny sposób. Tego nie znałam

Tu na Ogrodowisku możemy się nauczyć wielu ciekawych rzeczy, dobrze że jest takie miejsce i ludzie którzy chcą dzielić się swoimi pomysłami.
Ja również zaczerpnęłam kilka nowych pomysłów od innych np. Twoje doniczki z pęknięciami....

Uważam że jeśli żaden z tych pomysłów nie został opatentowany a jest już sprawdzony to niech inni też korzystają.
inag 10:58, 25 mar 2016

Dziękuję Ci za rady! Na pewno będę próbowała
Ja mam inną drukarkę ale mam nadzieję, że pójdzie. Muszę tylko wymyśleć na co to nanieść później
Nallar 16:48, 25 mar 2016

inag napisał(a)
Dziękuję Ci za rady! Na pewno będę próbowała
Ja mam inną drukarkę ale mam nadzieję, że pójdzie. Muszę tylko wymyśleć na co to nanieść później

Na małą drewnianą deseczkę do krojenia, którą można będzie powiesić na ścianie
Katkak 20:37, 25 mar 2016

Ewciacteż skusilam eię dziś na.1 róże i 2 rh z B. ściskam mooocnooo. Poczułaś?
Nallar 20:53, 25 mar 2016

Katkak napisał(a)
Ewciacteż skusilam eię dziś na.1 róże i 2 rh z B. ściskam mooocnooo. Poczułaś?

Ale zdjęć nie ma Pisz szybciutko jakie.
Uściski poczułam Dzięki.
Katkak 21:04, 25 mar 2016

Jeden rh Alfred, a drugi Bernstein. Róża nn, w każdym razie rabatowa, w ślicznym rózowym kolorku.