Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

Napia 07:16, 30 mar 2016

I proszę jakie piękne podpowiedzi
Wszystkiego dobrego po świętach
Nallar 09:43, 30 mar 2016

Napia napisał(a)
I proszę jakie piękne podpowiedzi
Wszystkiego dobrego po świętach

Dziękuję Aguś, Tobie też samego dobra życzę.
C do róży to musiałam się wspomóc bo nie wiedziałam jak ją potraktować.
Obcięłam ją według wskazówek szefowej, zobaczymy jaki będzie efekt.
Dziś zamierzam popracować troszkę dłużej w ogródku bo wczoraj wygonił mnie deszcz.

Napia 22:59, 30 mar 2016

Jutro też zapowiadają deszcze, ale już za kilka dni szaleństwo, bo ok. 20 stopni na plusie
Nallar 23:21, 30 mar 2016

Napia napisał(a)
Jutro też zapowiadają deszcze, ale już za kilka dni szaleństwo, bo ok. 20 stopni na plusie

To dobrze że idzie ocieplenie bo u mnie zaczyna się remont i pogoda będzie potrzebna. Papcioszki z urzędu już mam, mogę zaczynać.
W ogrodzie zostało jeszcze parę rabat do ogarnięcia ale to już takie drobne prace. Trawnikiem się zajmowała nie będę bo kiedy skończy się budowa to mało z niego zostanie i trzeba będzie robić nowy. Zobaczymy co uda mi się uratować.
Cięcie róż mam już za sobą, uff. Muszę jeszcze potraktować sekatorem moje rozczochrane brabanty i przesadzić kilka roślin. Nie chcę aby zostały stratowane.
Czytałam że u Ciebie też szykują się zmiany.
Katkak 23:27, 30 mar 2016

Nallar napisał(a)

To dobrze że idzie ocieplenie bo u mnie zaczyna się remont i pogoda będzie potrzebna. Papcioszki z urzędu już mam, mogę zaczynać.
W ogrodzie zostało jeszcze parę rabat do ogarnięcia ale to już takie drobne prace. Trawnikiem się zajmowała nie będę bo kiedy skończy się budowa to mało z niego zostanie i trzeba będzie robić nowy. Zobaczymy co uda mi się uratować.
Cięcie róż mam już za sobą, uff. Muszę jeszcze potraktować sekatorem moje rozczochrane brabanty i przesadzić kilka roślin. Nie chcę aby zostały stratowane.
Czytałam że u Ciebie też szykują się zmiany.

Ewciu cóż to za poważne remonty się szykują? Czy też może dziecię chce się obok rodziców pobudować?
Nallar 23:51, 30 mar 2016

Katkak napisał(a)

Ewciu cóż to za poważne remonty się szykują? Czy też może dziecię chce się obok rodziców pobudować?

Kasiu to jest ostatnia rzecz jakiej bym chciała doczekać.
Nam na starość zachciało się powiększenie przestrzeni w jakiej mieszkamy. Wspominałam Ci kiedyś że mój domek jest maleńki.
Mamy w planie wreszcie skończyć budowę i położyć dachówkę bo na dach swojego domu już patrzeć nie mogę.
Zobaczymy ile nam to wszystko zajmie czasu bo z przyczyn zrozumiałych wszystkie prace będziemy wykonywać sami.
Będę mogła w przyszłości pochwalić się że mieszkam w domeczku który w całości wybudowałam własnymi łapkami.
Katkak 07:00, 31 mar 2016

Nallar napisał(a)

Kasiu to jest ostatnia rzecz jakiej bym chciała doczekać.
Nam na starość zachciało się powiększenie przestrzeni w jakiej mieszkamy. Wspominałam Ci kiedyś że mój domek jest maleńki.
Mamy w planie wreszcie skończyć budowę i położyć dachówkę bo na dach swojego domu już patrzeć nie mogę.
Zobaczymy ile nam to wszystko zajmie czasu bo z przyczyn zrozumiałych wszystkie prace będziemy wykonywać sami.
Będę mogła w przyszłości pochwalić się że mieszkam w domeczku który w całości wybudowałam własnymi łapkami.

No to faktyznie szacun się należy. Cóż, będę kibicowac .
Napia 08:15, 31 mar 2016

Katkak napisał(a)

Ja również

U mnie zmiany tylko ogrodowe, mam nadzieję ale i one nieoczekiwanie się rozrastają, co mnie niezwykle cieszy
anabuko1 14:44, 31 mar 2016

To fajnie mięć i mieszkać w takim domku" wybudowanym własnymi łapkami"
Wielka satysfakcja.Nasz na działce powstawał dużo z pracy naszych rąk,Tylko ściany i dach fachowcy robili.a reszta tez sami
jeszcze raz dziękuje za nasionka
Pozdrowionka
Nallar 15:57, 31 mar 2016

Katkak napisał(a)

Kibicuj i trzymaj kciuki za szybką realizację planów bo moje róże czekają w donicach.