Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

zawitka 09:08, 04 lip 2016

Ewcia złapałam go za ogon strona 589 7 dme zdjęcie kwitnie na czerwono chyba że przekłamuje aparat piękny okaz i łap nasiona bo to roślinka co ma nasiona z lotkami i pieruńsko szybko ich nie ma .A i na wiosnę nie kop dookoła to wyrosną nowe
zawitka 09:12, 04 lip 2016

Tu masz wklejonego mego porównaj to jest ten sam ostogowiec układ liści kolor nieco szary jak nic go masz . Zdjęcie jak Ci przeszkadza to usuń.
Nallar 11:18, 04 lip 2016

zawitka napisał(a)
Ewcia złapałam go za ogon strona 589 7 dme zdjęcie kwitnie na czerwono chyba że przekłamuje aparat piękny okaz i łap nasiona bo to roślinka co ma nasiona z lotkami i pieruńsko szybko ich nie ma .A i na wiosnę nie kop dookoła to wyrosną nowe

Halinko, ostrogowiec jest ładny ale go nie mam. To na zdjęciu (str 589)to firletka chalcedońska, której nasionka Ci chyba wysłałam.
Zdjęcie które wstawiłaś zostaw.
zawitka 20:56, 04 lip 2016

Ewa napisałam do Ani Mala Mi bo to od niej dostałam go powiedz mi jeszcze jakie nasiona ona ma ta firletka bo mój O ma malutkie z taką włochatą parasolką żeby fruwać Bo dałabym łeb uciąć że to O u CiebieTak dostałam od Ciebie nasiona i wzeszły ale kret mi je przekopał i ani jednei nie mam jak bedziesz miała ten czerwony kolor to się piszę ,a siać już będę w doniczkach bo znowu krety dają czadu
roma2 21:11, 04 lip 2016

Ewciu, ja znów o zielonym daszku . Cos tam specjalnego robiliście?. Bo lęgnie mi się we łbie (jakbym nie miała co robić!), zielony dach na domku ogrodnika u mnie. Szkolić sie muszę jak nic. W pracy szkolenia inne mam, nie tak pożyteczne
Nallar 21:56, 04 lip 2016

zawitka napisał(a)
Ewa napisałam do Ani Mala Mi bo to od niej dostałam go powiedz mi jeszcze jakie nasiona ona ma ta firletka bo mój O ma malutkie z taką włochatą parasolką żeby fruwać Bo dałabym łeb uciąć że to O u CiebieTak dostałam od Ciebie nasiona i wzeszły ale kret mi je przekopał i ani jednei nie mam jak bedziesz miała ten czerwony kolor to się piszę ,a siać już będę w doniczkach bo znowu krety dają czadu

Wszystkie nasionka z ubiegłego roku podzieliłam i wysłałam chętnym, więc nie sprawdzę jak wyglądają, ale zaraz jak zbiorę to Ci prześlę. Z tego co pamiętam są bardzo drobniutkie i ani parasolki ani skrzydełek nie mają.
Takie kurdupelki zdecydowanie lepiej wysiewać w doniczkach.
Jak tylko zbiorę to dam Ci znać.
Nallar 22:18, 04 lip 2016

roma2 napisał(a)
Ewciu, ja znów o zielonym daszku . Cos tam specjalnego robiliście?. Bo lęgnie mi się we łbie (jakbym nie miała co robić!), zielony dach na domku ogrodnika u mnie. Szkolić sie muszę jak nic. W pracy szkolenia inne mam, nie tak pożyteczne

Romciu kochana, konstrukcja daszku wygląda tak:

Na deskach położona jest warstwa papy, kolejna warstwa to folia taka jak stosowana jest na tunele foliowe i ziemia. Na zdjęciu są widoczne "białe" deski, im będą szersze tym grubszą warstwę ziemi będziesz mogła narzucić. Wszystko zależy co na daszku będzie rosło. U mnie już rosło wszystko, była łączka nad którą nie mogłam zapanować, były rojniki, rozchodniki.....Na chwilę obecną położyłam trawnik z rolki.

Nallar 22:33, 04 lip 2016

Mala_Mi 07:35, 05 lip 2016

Dziewczynki.. u Ewy to firletka chalcedońska. U mnie sama się rozsiewa.. nie zawsze kwitnie w pierwszym roku.. i wygląda jak chwast bardzo długo..
U Halinki to ostrogowiec Ostrogowiec się wysiewa na ziemi suchej i ubogiej, na zwykłych rabatach nie rozsiewa mi się, tylko na macie ze żwirkiem.
Mala_Mi 07:41, 05 lip 2016

ryska napisał(a)
To i ja jeszcze oficjalnie podziękuję za gościnę. Było przesympatycznie, nagadać się nie możemy Śmiechu co niemiara i wyjątkowa wyżerka
Ogród piękny, bardzo lubię ten klimat choć zdjęcia mam w większości w moim stylu czyli portrety roślin
Dwa zdjęcia tylko z twarzami i tak nietypowe

Super fota, super modelka

Poszwendałam się troszkę po ogrodzie .. jak już tu zajrzałam.. bardzo klimatycznie