Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

katarzynkak 00:53, 16 lip 2014

Nallar napisał(a)
Kasiu Agniesko Macie rację waleczna baba jestem a i uparta do bólu, narobiona też do bólu. Dobrze że jutro niedziela to troszkę odpoczne.
Zdjęć nie będzie bo czasu brakło. Do waszych ogrodów zajrzę jutro.
Dziś tylko moja smoczyca.

Ewo,
Smoczyca to piękny pies. Na pewno lepiej się pracuje w ogrodzie mając takie towarzystwo. Czy też potrafi leżeć Ci "pod ręką"? Mój Szarik jak domaga się głasakania to położy sie dosłownie przed nosem

pozdrawiam
Nallar 10:15, 16 lip 2014

katarzynkak napisał(a)

Ewo,
Smoczyca to piękny pies. Na pewno lepiej się pracuje w ogrodzie mając takie towarzystwo. Czy też potrafi leżeć Ci "pod ręką"? Mój Szarik jak domaga się głasakania to położy sie dosłownie przed nosem

pozdrawiam

Kasiu smoczyca (Luna)ma różne sposoby aby wymusić pieszczoty. Najgorsze jest to kiedy pcha się na kolana, udając małego pieska.
Natomiast jeśli na stole jest coś co lubi zaczyna śmiesznie kłapać pyskiem i podśpiewywać ( pół wycie )Jak każdy pies tej rasy ma wiele zalet ale i wad, traktujemy ją jak członka rodziny i wad staramy się nie widzieć.
Katkak 16:22, 16 lip 2014

A co tam wady, każdy z nas je ma . Pozdrawiam Ewuś
Nallar 16:56, 16 lip 2014

Katkak napisał(a)
A co tam wady, każdy z nas je ma . Pozdrawiam Ewuś

Też tak myslę, gdyby te zwierzątka umiały mówić pewnie by nam też nie raz wygarnęły. Dzięki za pozdrowinka brzuchaczku.
Katkak 17:37, 16 lip 2014

zawitka 08:45, 17 lip 2014

Ewcia ---kobieto a nie lepiej było kosę kupić to tani przyrząd a skuteczny ja tyż jestem osioł niezły ale takiej roboty bym sie nie podjęła bez kosy .Podziwiam Ciebie choć czasami w zyciu tak jest że musimy być dzielne i TY do nich nalezysz .To choć nie przesadzaj z kopaniem ;Będę Cię poilnować .a w maliny to faktycznie najlepsza blacha ale góra musi być zagięta żeby się nie kaleczyć Buziole i odpocznij
Nallar 10:25, 17 lip 2014

zawitka napisał(a)
Ewcia ---kobieto a nie lepiej było kosę kupić to tani przyrząd a skuteczny ja tyż jestem osioł niezły ale takiej roboty bym sie nie podjęła bez kosy .Podziwiam Ciebie choć czasami w zyciu tak jest że musimy być dzielne i TY do nich nalezysz .To choć nie przesadzaj z kopaniem ;Będę Cię poilnować .a w maliny to faktycznie najlepsza blacha ale góra musi być zagięta żeby się nie kaleczyć Buziole i odpocznij

Zawitko dzięki za troskę Mnie faktycznie trzeba czasem pilnować.
Kupić kosę? Chyba taką co to sama kosi, bo kosić trzeba umieć.
Zielsko już jest wykarczowane, tak jak planowałam, leży i schnie, (przydałaby się koza, żeby to zjadła) Na razie utknęłam z pracą, bo temperatura zbyt wysoka. Jak pomyślę o czyszczeniu tego miejsca z korzonków to już mnie wszystko boli.
Nadal nie wiem, na jaką głębokość ta blacha musiałaby być wkopana.
Nallar 12:27, 17 lip 2014

Muszę się pochwalić co dostałam od naszej koleżanki Kasi z wątku "Mój ukochany ogródeczek". Już mam plan gdzie te pięknie wykonane ozdóbki zawisną.
Ta kobieta jest niesamowita.
Duuuża buźka Kasieńko.
Toszka 15:24, 17 lip 2014

Nallar napisał(a)

Toszka dziękuję za wszystkie rady. Dobrze, że taki niedoświadczony ogrodnik jak ja może liczyć na podpowiedzi. Zastanawiam się na jaką głębokość wkopać ograniczniki do malin. Informacje na ten temat są rozbieżne, jedni zalecają 10 cm inni 50 cm. Muszę po prostu to sprawdzić wykopując roślinę.
Ups.. Cały ten kawałek widłami? już się boję.

Z moich doświadczeń z malinami musi być więcej niż 10cm...25-30

Moim zdaniem widły są najlepsze dla kobiety do pracy - nie wymagają tyle siły co łopata i nie tną korzeni/kłączy. Idzie to biegusiem... więcej zajmuje schylenie i otrzepanie zielska z ziemi
Toszka 15:26, 17 lip 2014

"Pies przyjacielem jest człowieka,
bo wszystkiego nie wyszczeka"

nie znam autora, ale cytat pochodzi z "60 minut na godzinę"...jeśli ktoś jeszcze pamięta ten program