Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

Napia 10:27, 10 lip 2014

Nallar napisał(a)
Żeby nie było, że u mnie tylko pokrzywy i zielsko.

Śliczna tawulka i juki. Pięknie rosną i ,jak piszesz, co roku kwitną. Czymś je dokarmiasz, czy one tak same z siebie takie ładne i duże Pytam, bo u mnie w tym roku zakwitła po raz pierwszy i w przyszłym roku też bym chciała.
Sposób na mszyce zapisuję dzięki
Napia 10:28, 10 lip 2014

Nallar napisał(a)

Wynika z tego wniosek, że w przypadku moich juk, kwiaty, które się pokazują co rok to kwiaty kolejnych nowych, które stopniowo osiągają "dojrzałość" Ileż ja się jeszcze muszę nauczyć.

To tak jak ja
Nallar 16:24, 10 lip 2014

Agnieszko, jak dobrze Cię widzieć z powrotem.
Moja zagadka została oceniona jako trudna, faktycznie dość nietypowa ta mięta i z wyglądu, zapachu i sposobie rozmnażania. Ta roślinka nie rozmnaża się tak jak typowa mięta przez rozłogi, wysiewa się sama z nasion, których po każdym sezonie jest mnóstwo. Żeby ją troszkę ograniczyć uszczykuję jej kwiaty, zanim zacznie strzelać nasionkami, inaczej cała rabata byłaby miętowa. Z tym moim kawałkiem poletka, który uparłam się zagospodarować , nie idzie tak jak bym chciała. Zaplanowałam oczyścić teren do końca tego tygodnia, ale pogoda spłatała mi figla i przez dwa dni lało jak z cebra, więc moją wędrówkę na kolankach musiałam sobie odpuścić. Jeśli chodzi o juki to Bogdzia w moim wątku opisała jak to z nimi jest. Swoich juk niczym nie zasilam.
Historię tawułki opiszę wieczorkiem.
Gardener27 16:46, 10 lip 2014

Dobrze że pogoda nie dopisała bo byś się zarżnęła tymi nożycami a tak masz chwile oddechu od chwastów

Bogdzia rozwiała moje wątpliwości odnośnie juki Jak dobrze do Ciebie wpadać z wizytami

Pozdrawiam
Nallar 17:17, 10 lip 2014

Gardener27 napisał(a)
Dobrze że pogoda nie dopisała bo byś się zarżnęła tymi nożycami a tak masz chwile oddechu od chwastów

Bogdzia rozwiała moje wątpliwości odnośnie juki Jak dobrze do Ciebie wpadać z wizytami

Pozdrawiam

Widzisz Przemku, same plusy. Idę cyknąć fotkę, żeby nie było, że nic nie zrobiłam.
Bogdzia to kobieta posiadająca dużą wiedzę.
Nallar 17:59, 10 lip 2014

To moje postępy, skromne ale jednak.
Część do malinek.

Przejscie między malinkami a ogrodzeniem sąsiada.

Część za malinkami.

A wszystko tym sprzęciorem.

Katkak 19:34, 10 lip 2014

Matko, Ewuniu przecież wykończysz się skoro to wszystko zrobiłaś sama i to tym sprzętem. Oszczędzaj się choć trochę żebyś tego zdrowiem nie przypłaciła.
Nallar 19:48, 10 lip 2014

Katkak napisał(a)
Matko, Ewuniu przecież wykończysz się skoro to wszystko zrobiłaś sama i to tym sprzętem. Oszczędzaj się choć trochę żebyś tego zdrowiem nie przypłaciła.

Trzymaj Kasiu lepiej kciuki, żeby mnie zapał nie opuścił. Siły musi mi wystarczyć. Wiem, że komuś może wydawać się to dziwne, że ja marniutka kobitka sama robię tak brudną robotę, ale w życiu układa się różnie raz z górki, a raz pod. Nie mogę liczyć na pomoc eM, bo jest krótko po operacji nogi i nadal nie jest w pełni sił, więc wyjścia brak. A ja jak przystało na uparte stworzonko, jakim jest kobita, muszę mieć już i na teraz.
Bogdzia 20:38, 10 lip 2014

Napracowałas sie bardzo , teraz pewnie trzeba to skopac i powyciągac chwasty z korzeniami a kawałek nie jest mały i praca raczej dla faceta ale jak nie ma innego wyjscia to musisz sama, ale przynajmniej rób stopniowo żebys sie nie rozchorowała. Pozdrawiam serdecznie.
Nallar 20:54, 10 lip 2014

Bogdzia napisał(a)
Napracowałas sie bardzo , teraz pewnie trzeba to skopac i powyciągac chwasty z korzeniami a kawałek nie jest mały i praca raczej dla faceta ale jak nie ma innego wyjscia to musisz sama, ale przynajmniej rób stopniowo żebys sie nie rozchorowała. Pozdrawiam serdecznie.

To miłe z Twojej strony Bogdziu, Ty potrafisz się troszczyć nie tylko o roślinki.
Zostało mi jeszcze trochę tego zielska do wykarczowania, planowałam pożyczyć glebogryzarkę, bo szpadla to ja tam raczej nie wbiję. Zastanawiam się tylko czy ta maszyna nie poprzecina korzeni tych chwaściorów i że one wrócą ze zdwojoną siłą. Naprawdę nie wiem, jaki obrać sposób.