Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

Toszka 00:21, 11 lip 2014

Widły amerykańskie - łatwo wbić i podważyć korzenie, kłącza... wytrząsnąć, wyciągnąć i zgrabnym ruchem machnąć na kupkę
Katkak 09:52, 11 lip 2014

Ewunia jak tam? Dalej walczysz z ugorem? Uważaj na siebie szalona kobietko . Pozdrawiam .
Nallar 10:42, 11 lip 2014

Toszka napisał(a)
Widły amerykańskie - łatwo wbić i podważyć korzenie, kłącza... wytrząsnąć, wyciągnąć i zgrabnym ruchem machnąć na kupkę

Toszka dziękuję za wszystkie rady. Dobrze, że taki niedoświadczony ogrodnik jak ja może liczyć na podpowiedzi. Zastanawiam się na jaką głębokość wkopać ograniczniki do malin. Informacje na ten temat są rozbieżne, jedni zalecają 10 cm inni 50 cm. Muszę po prostu to sprawdzić wykopując roślinę.
Ups.. Cały ten kawałek widłami? już się boję.
Nallar 10:51, 11 lip 2014

Katkak napisał(a)
Ewunia jak tam? Dalej walczysz z ugorem? Uważaj na siebie szalona kobietko . Pozdrawiam .

Kasiu, dziś chyba sobie zrobię przerwę, bo łapki bolą jak cholera, a i kolanka w nie najlepszym stanie. Pogryziona przez komary, "obszczana" przez czerwone mrówy, poparzona pokrzywami i zła, bo wszystko swędzi i piecze.
Katkak 11:00, 11 lip 2014

Ewuś kup sobie Fenistil Żel, jest super na wszelkie pogryzienia. Trzymaj się Kochana i zrób sobie jakąś przyjemność babską, to zwykle pomaga . Buziaki.
Nallar 12:23, 11 lip 2014

Katkak napisał(a)
Ewuś kup sobie Fenistil Żel, jest super na wszelkie pogryzienia. Trzymaj się Kochana i zrób sobie jakąś przyjemność babską, to zwykle pomaga . Buziaki.

Chyba masz rację, muszę zrobić coś dla siebie, może jakąś ozdóbkę z koraliczków Tymczasem idę obciąć winobluszcz dla sąsiadeczki. Fenistil zastosowałam, dużo lepiej.
katarzynkak 21:25, 12 lip 2014

Zostawiam pozdrowienia

Walczysz ostro, nie straszne Ci komary, ani mrówki, ani nawet pokrzywiska Dzielna kobitka

Napia 22:55, 12 lip 2014

Ewa, o jukach poczytałam, ciągle się uczę i dobrze ale Ty dzielna babka jesteś - taki kawał pola własnymi"ręcami"
Widły są niezłe, a po deszczu wyrywanie jakichkolwiek chwastów jest najłatwiejsze
Myślałam,że w lipcu będę miała więcej czasu, ale jest wręcz odwrotnie
Pozdrawiam ciepło
Nallar 23:29, 12 lip 2014

Kasiu Agniesko Macie rację waleczna baba jestem a i uparta do bólu, narobiona też do bólu. Dobrze że jutro niedziela to troszkę odpoczne.
Zdjęć nie będzie bo czasu brakło. Do waszych ogrodów zajrzę jutro.
Dziś tylko moja smoczyca.

Katkak 23:40, 12 lip 2014

Smoczyca jest przepiękna . Ucałuj ją ode mnie