Anda
22:33, 28 sie 2015

Gierczusiu, polecam opryskiwać róże gnojówką ze skrzypu. Od razu jak tylko pokażą się listki i tak co dwa tygodnie, nawet i co tydzień. Ja przygotowuję mój oprysk co prawda z extraktu skrzypowego, bo u mnie nie rośnie. Jeśli masz dostęp do świeżego skrzypu albo suszonego to podaje przepis: na 10 L wody, najlepiej deszczówki, przygotować 1kg świeżego lub 100/200g suszonego skrzypu. Trzymać najlepiej na słońcu, w otwartym pojemniku, codziennie mieszać i tak po około 2 tygodniach gnojówka gotowa. Uwaga śmierdzi. Do oprysku rozcieńczamy gnojówkę w stosunku 1:20. Do podlewania 1:10.
Skrzyp posiada dużą zawartość kwasów krzemowych, które wzmacniają rośliny od wewnątrz. Tą gnojówkę możesz stosować na wszystkich zagrożonych roślinach.
Skrzyp posiada dużą zawartość kwasów krzemowych, które wzmacniają rośliny od wewnątrz. Tą gnojówkę możesz stosować na wszystkich zagrożonych roślinach.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken