Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

Jag_58 22:56, 22 maj 2014

asiach napisał(a)
Moja nowa rabata z hortensjami, bukszpanami, trawami ozdobnymi, które są co 1,5 m tylko ich nie widać są brązowe i zlewają się na tle kory i szyszek. Na efekt muszę trochę poczekać ale widzę to oczami wyobraźni

Asiu fajna ta rabata ,ja też już ją widzę oczami wyobraźni a kaczucha widać pilnuje coby wszystko pięknie rosło a trawkę też dojrzałam
asiach 23:07, 22 maj 2014

Jag_58 napisał(a)

Asiu fajna ta rabata ,ja też już ją widzę oczami wyobraźni a kaczucha widać pilnuje coby wszystko pięknie rosło a trawkę też dojrzałam [/quote

Dziękuję Poza hostami, jałowcem i kilkoma hortensjami wszystko jeszcze malutkie
Trzy, cztery lata i będzie wszystko widoczne i nie będziemy musiały wyobrażać sobie Czy Twoim kwiatkom skwar nie dokucza.
Wczoraj musiałam usunąć spalone liście hortensji Różaneczniki mają sparzone kwiaty
Ledwo zrobiło się ciepło a ja narzekam. Ale jak patrzę na te rośliny to jest mi ich żal i rusza mnie. My możemy pójść do domu, gdzie temeperatura jest znacznie niższa a one muszą tam zostać.
Pozdrawiam

dajana 23:18, 22 maj 2014

Ja również do ciebie zaglądam bo bardzo podoba mi się twój ogród Ślad zostawiłam na pewno na pierwszej stronie,czy innych ? wybacz nie pamiętam .U mnie póki co są cztery rabaty z hortensjami i dwie różane ale cały czas tworzę ,pracuję wiesz jak to jest na początku szpadel ,taczki itd .Tylko ze mnie nikt nie pomaga wszystko sama muszę zrobić i jakoś wolno mi to idzie Chciałabym już miec ogród aby móc w nim troszkę wypoczywać bo są dni kiedy ruszać się nie mogę np,dzisiaj Pozdrawiam cię Asiu serdecznie
Jag_58 23:30, 22 maj 2014

asiach napisał(a)

Dziękuję Poza hostami, jałowcem i kilkoma hortensjami wszystko jeszcze malutkie
Trzy, cztery lata i będzie wszystko widoczne i nie będziemy musiały wyobrażać sobie Czy Twoim kwiatkom skwar nie dokucza.
Wczoraj musiałam usunąć spalone liście hortensji Różaneczniki mają sparzone kwiaty
Ledwo zrobiło się ciepło a ja narzekam. Ale jak patrzę na te rośliny to jest mi ich żal i rusza mnie. My możemy pójść do domu, gdzie temeperatura jest znacznie niższa a one muszą tam zostać.
Pozdrawiam

Asiu jak mam być szczera to nie mam jak na razie żadnych strat spowodowanych słońcem ,tam gdzie mam rh i hortki słońce mam raczej do godz 2-3 po południu i jakoś to wszystko się dobrze trzyma współczuję spalonych liści i kwiatków tak to jest z pogodą ,albo leje albo praży słońce tak źle i tak niedobrze ,ale....cóż kochamy ogrody
barbara_kraj... 23:32, 22 maj 2014

asiach napisał(a)
Moja nowa rabata z hortensjami, bukszpanami, trawami ozdobnymi, które są co 1,5 m tylko ich nie widać są brązowe i zlewają się na tle kory i szyszek. Na efekt muszę trochę poczekać ale widzę to oczami wyobraźni

Widzę, że żywopłocik bukszpanowy rośnie
A hortensje bukietowe, czy ogrodowe? A może drzewiaste?
asiach 00:51, 23 maj 2014

Jag_58 napisał(a)

Asiu jak mam być szczera to nie mam jak na razie żadnych strat spowodowanych słońcem ,tam gdzie mam rh i hortki słońce mam raczej do godz 2-3 po południu i jakoś to wszystko się dobrze trzyma współczuję spalonych liści i kwiatków tak to jest z pogodą ,albo leje albo praży słońce tak źle i tak niedobrze ,ale....cóż kochamy ogrody

Wczoraj już podjęłam kroki by polepszyć im warunki bytowe - poprzestawiałam donice tak aby o 13 miały już cień. Liście spieczone usunęłam i teraz trochę lepiej doniczki prezentuje się - ale i tak jest mi ich żal. Te hortensje, które zostawiłam w grunie na rabatach jakoś trzymają się. Maja chyba więcej półcienia w okolicy godz. 12-14. Zobaczę tylko w tym roku jak będzie z ich kwitnieniem?
Życzę dobrej nocy
asiach 02:19, 23 maj 2014

Na dobranoc kilka fotek

asiach 02:27, 23 maj 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Widzę, że żywopłocik bukszpanowy rośnie
A hortensje bukietowe, czy ogrodowe? A może drzewiaste?

Rośnie, rośnie nawet słyszę jak się ukorzenia
A tak na poważnie to niektóre bukszpaniki mają nie za duży wykształcony system korzeniowy to trochę to potrwa zanim zacznie przybierać na masie
Ale tradycyjnie - poczekmy.
Bukszpaniki ukorzeniane przez tatę zresztą jak wszystkie pozostałe. Mamy czas możemy czekać
A hortensje ogrodowe i mam nadzieję, że w tym roku zakwitną.
To nacieszę oczy za wszystkie czasy.
A jak mnie się nie uda będę ogladać Wasze na forum
asiach 08:27, 23 maj 2014

Na dzień dobry! Wszystkim odwiedzającym ż yczę miłego dnia

Magdalenka 08:56, 23 maj 2014

Piękny widok, jak w pałacowym parku.