Dziękuję Poza hostami, jałowcem i kilkoma hortensjami wszystko jeszcze malutkie
Trzy, cztery lata i będzie wszystko widoczne i nie będziemy musiały wyobrażać sobie Czy Twoim kwiatkom skwar nie dokucza.
Wczoraj musiałam usunąć spalone liście hortensji Różaneczniki mają sparzone kwiaty
Ledwo zrobiło się ciepło a ja narzekam. Ale jak patrzę na te rośliny to jest mi ich żal i rusza mnie. My możemy pójść do domu, gdzie temeperatura jest znacznie niższa a one muszą tam zostać.
Pozdrawiam
Ja również do ciebie zaglądam bo bardzo podoba mi się twój ogród Ślad zostawiłam na pewno na pierwszej stronie,czy innych ? wybacz nie pamiętam .U mnie póki co są cztery rabaty z hortensjami i dwie różane ale cały czas tworzę ,pracuję wiesz jak to jest na początku szpadel ,taczki itd .Tylko ze mnie nikt nie pomaga wszystko sama muszę zrobić i jakoś wolno mi to idzie Chciałabym już miec ogród aby móc w nim troszkę wypoczywać bo są dni kiedy ruszać się nie mogę np,dzisiaj Pozdrawiam cię Asiu serdecznie
Asiu jak mam być szczera to nie mam jak na razie żadnych strat spowodowanych słońcem ,tam gdzie mam rh i hortki słońce mam raczej do godz 2-3 po południu i jakoś to wszystko się dobrze trzyma współczuję spalonych liści i kwiatków tak to jest z pogodą ,albo leje albo praży słońce tak źle i tak niedobrze ,ale....cóż kochamy ogrody
Wczoraj już podjęłam kroki by polepszyć im warunki bytowe - poprzestawiałam donice tak aby o 13 miały już cień. Liście spieczone usunęłam i teraz trochę lepiej doniczki prezentuje się - ale i tak jest mi ich żal. Te hortensje, które zostawiłam w grunie na rabatach jakoś trzymają się. Maja chyba więcej półcienia w okolicy godz. 12-14. Zobaczę tylko w tym roku jak będzie z ich kwitnieniem?
Życzę dobrej nocy
Rośnie, rośnie nawet słyszę jak się ukorzenia
A tak na poważnie to niektóre bukszpaniki mają nie za duży wykształcony system korzeniowy to trochę to potrwa zanim zacznie przybierać na masie
Ale tradycyjnie - poczekmy.
Bukszpaniki ukorzeniane przez tatę zresztą jak wszystkie pozostałe. Mamy czas możemy czekać
A hortensje ogrodowe i mam nadzieję, że w tym roku zakwitną.
To nacieszę oczy za wszystkie czasy.
A jak mnie się nie uda będę ogladać Wasze na forum