Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

asiach 23:47, 23 maj 2014

Gardener27 napisał(a)
I znowu przed północą trafiłem do Twojego ogrodu Cudowna zieleń trawników ale się powtarzam Pozdrawiam

Cieszę się i pozdrawiam serdecznie.
Na kawłku golutkiej ziemi urządziął sobie ogródeczek (za dużo powiedziane) taki mini mała grządka z natką pitruch , sałatą i rzodkiewką. I jak przedwczoraj poszłam do ogrodu widziałam winniczka z moją sałatę w jego przewodzie pokarmowy i tak sobei pomyslałam Przemku o Tobie jak sobie dajesz radę w walce ze ślimakami?
MAD 23:54, 23 maj 2014

asiach napisał(a)

A Tobie życzę aby tą niedokończoną budowę ktoś kupił, zakończył i urządził ogród tak abyś miała piękny widok z okna

Oby, oby! Dobranoc.
Gardener27 00:14, 24 maj 2014

asiach napisał(a)

Cieszę się i pozdrawiam serdecznie.
Na kawłku golutkiej ziemi urządziął sobie ogródeczek (za dużo powiedziane) taki mini mała grządka z natką pitruch , sałatą i rzodkiewką. I jak przedwczoraj poszłam do ogrodu widziałam winniczka z moją sałatę w jego przewodzie pokarmowy i tak sobei pomyslałam Przemku o Tobie jak sobie dajesz radę w walce ze ślimakami?

A to paskuda żeby tak bezczelnie wcinać sałatę na oczach pani Asiu załamię Cię U mnie nie ma ślimaków Ostatnio rozmawiałem ze znajomą i powiedziała mi że to kwestia czasu i do mnie też dojdą Są różne sposoby Jedni poją je piwem inni sypią niebieskie proszki ale tak naprawdę chyba nie ma sprawdzonego sposobu na te szkodniki jest to nierówna walka Trzeba je ręcznie zbierać w środku nocy
barbara_kraj... 00:19, 24 maj 2014

asiach napisał(a)

A hortensje ogrodowe i mam nadzieję, że w tym roku zakwitną.
To nacieszę oczy za wszystkie czasy.
A jak mnie się nie uda będę ogladać Wasze na forum

Moje ogrodowe dzięki łagodnej zimie wreszcie przyzwoicie zakwitną
W ubiegłym roku miały niewiele kwiatów, a wcześniej nie kwitły chyba ze trzy lata. Zagroziłam im, że wywalę, no i postarały się

Nie kupiłam ani jednego bukszpanu. Pierwsze ukorzeniłam z otrzymanych gałązek. I tak do tej pory ukorzeniam. Część wywiozłam do ogrodu córki, i jeszcze wywiozę
Mirella 01:19, 24 maj 2014

Asia pozdrawiam serdecznie, podziwiam Twój ogród, jest piękny.
iwonaal 08:03, 24 maj 2014

Pozdrawiam, widoki cudo.
Dorota123 08:48, 24 maj 2014

Jak zwykle pięknie.
asiach 11:02, 24 maj 2014

Gardener27 napisał(a)

A to paskuda żeby tak bezczelnie wcinać sałatę na oczach pani Asiu załamię Cię U mnie nie ma ślimaków Ostatnio rozmawiałem ze znajomą i powiedziała mi że to kwestia czasu i do mnie też dojdą Są różne sposoby Jedni poją je piwem inni sypią niebieskie proszki ale tak naprawdę chyba nie ma sprawdzonego sposobu na te szkodniki jest to nierówna walka Trzeba je ręcznie zbierać w środku nocy

Przemku, ja proszek wałaściwie granulki rzucam. A mąż kupuje to już w większych pojemnikach. Czasami zbieram i wkładam do kosza na BIO i zanim wywiozą siedzą przyklejone do opkrywy kosza od spodu Tam na wysypisu z zieleniną będą miały raj
Pozdrawiam weekendowo

asiach 11:07, 24 maj 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Moje ogrodowe dzięki łagodnej zimie wreszcie przyzwoicie zakwitną
W ubiegłym roku miały niewiele kwiatów, a wcześniej nie kwitły chyba ze trzy lata. Zagroziłam im, że wywalę, no i postarały się

Nie kupiłam ani jednego bukszpanu. Pierwsze ukorzeniłam z otrzymanych gałązek. I tak do tej pory ukorzeniam. Część wywiozłam do ogrodu córki, i jeszcze wywiozę

Ja hortensją nie zagroziłam cały czas czekałam i liczyłam, że zapłacą mi za mój trud przy ich pielęgnacji. Mam już 32 szt. (w tym roku kupiłam na wielkanoc 2kolejne sztuki )
Wiosną pracowałam przy nich dwa bite popołudnia + łagodna zima + przesadzanie na lepsze stanowisko + wsadzanie do donic przyniesie efekt
Bukszpan mam od Taty - tylko jeden kupiłam ale gold - ten przy tarasie
Pozdrawiam i biegnę przygotować sie do wyjazdu Pa pa
asiach 11:09, 24 maj 2014

MAD napisał(a)

Oby, oby! Dobranoc.

Uda się
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies