Dziekuję
Po pracy w ogrodzie wieczór należał do naszych sąsiadówi do nas - było przyjemnie.
Poszliśmy oglądnoć nowy zakup - drewniane donice na zioła
Pozdrawiam
Jeżeli jestś pierwszy raz witam Cię serdecznie Hosty należą do jednych z ulubionych roślin. Są ciekawe, wdzięczne, ulubieniece ślimaków
Ja posadziłam a natura zrobiła mi miłą niespodziankę
Pozdrawiam, zapraszam i życzę dobrej nocy
Niesamowite wrażenie robi ten orzech. Wspaniała odmiana!
Eh, gdybyż u moich sąsiadów taki rósł Nie złościłabym się, że mi liście na działkę lecą, bo oprócz nich orzechy też by spadały. Musisz Asiu wiedzieć, że ten sąsiedzki orzech 1/3 korony nad moją działkę sięga. Orzechy też mam, ale gdzie im do Twoich!
Wygląda imponujaco takie wielke grona. A z orzechami jest jak z innymi drzewami owocowymi w kratkę jednego roku ma w drugim trochę gorzej. Ale nie narzeka. Dla nas i najbliższych starcza
Asiu zdjęcia piękne to oznacza , że również ogród piękny. I tak jest napewno. Orzech jest super, jestem nim zauroczona od początku, ale do tej pory zachwycał mnie jego pokrój i kora a teraz widzę też przecudne , zdrowe liście i rewelacyjne orzechy. Nie wiesz czy gdyby włozyć do ziemi taki orzech to wyrosło by takie samo drzewo tzn chodzi mi o to czy będzie ten sam materiał genetyczny, czy powtarza cechy rodzica ? Asiu jak tak to jakbyś kiedyś mogła przesłać kilka orzechów do posadzenia to byłoby super. Pozdrawiam.
Gosiu mój tata sam wyhodował z orzecha, kt. dostał od kolegi. Ponoć był też imponujący. Kilka orzechów mogę Ci przesłać - tylko moja pamięć jest zawodna - to we wrześniu gdybś zechciała się przypomieć byłoby miło
Pozdrawiam