Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

asiach 00:11, 22 maj 2014

bartek_luberda napisał(a)
Też podoba mi się ostatnie zdjęcie Ale super ciepły wieczór

Dziekuję
Po pracy w ogrodzie wieczór należał do naszych sąsiadówi do nas - było przyjemnie.
Poszliśmy oglądnoć nowy zakup - drewniane donice na zioła
Pozdrawiam
asiach 00:16, 22 maj 2014

baraga1904 napisał(a)
...witaj...chyba jestem pierwszy raz w Twoim wątku i od razu rzuciło mnie na kolana zdjęcie z hostami pod drzewem...wspaniale skomponowane, cudny efekt..
..pozdrawiam...

Jeżeli jestś pierwszy raz witam Cię serdecznie Hosty należą do jednych z ulubionych roślin. Są ciekawe, wdzięczne, ulubieniece ślimaków
Ja posadziłam a natura zrobiła mi miłą niespodziankę
Pozdrawiam, zapraszam i życzę dobrej nocy
barbara_kraj... 01:34, 22 maj 2014

asiach napisał(a)

Co do drzewa to orzech włoski wyhodowany przez mojego tatę z orzecha, który dostał od znajomego. Jest niezwykły ma przeogromne orzechy i jak już są to jest ich dużo
Kilka lat temu niezłe gradobicie strąciło dużą ilość orzechów myślałm, że do jesienią nie będzie co zbierać ale nie było źle
Moje olbrzymy:

Niesamowite wrażenie robi ten orzech. Wspaniała odmiana!
Eh, gdybyż u moich sąsiadów taki rósł Nie złościłabym się, że mi liście na działkę lecą, bo oprócz nich orzechy też by spadały. Musisz Asiu wiedzieć, że ten sąsiedzki orzech 1/3 korony nad moją działkę sięga. Orzechy też mam, ale gdzie im do Twoich!
asiach 08:06, 22 maj 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Niesamowite wrażenie robi ten orzech. Wspaniała odmiana!
Eh, gdybyż u moich sąsiadów taki rósł Nie złościłabym się, że mi liście na działkę lecą, bo oprócz nich orzechy też by spadały. Musisz Asiu wiedzieć, że ten sąsiedzki orzech 1/3 korony nad moją działkę sięga. Orzechy też mam, ale gdzie im do Twoich!

Wygląda imponujaco takie wielke grona. A z orzechami jest jak z innymi drzewami owocowymi w kratkę jednego roku ma w drugim trochę gorzej. Ale nie narzeka. Dla nas i najbliższych starcza
asiach 08:16, 22 maj 2014

" Wiosna, wiosna, wiosana ach to ty ..."

Odwiedzającym życzę miłego dnia
Jag_58 10:01, 22 maj 2014

asiach napisał(a)
" Wiosna, wiosna, wiosana ach to ty ..."

Odwiedzającym życzę miłego dnia

Asiu ale uchwyciłaś ta gruchająca parkę a zdjęcie poniżej też piękne ,dziękuję za życzenia i również dla Ciebie miłego dnia
Gocha 10:14, 22 maj 2014

Asiu zdjęcia piękne to oznacza , że również ogród piękny. I tak jest napewno. Orzech jest super, jestem nim zauroczona od początku, ale do tej pory zachwycał mnie jego pokrój i kora a teraz widzę też przecudne , zdrowe liście i rewelacyjne orzechy. Nie wiesz czy gdyby włozyć do ziemi taki orzech to wyrosło by takie samo drzewo tzn chodzi mi o to czy będzie ten sam materiał genetyczny, czy powtarza cechy rodzica ? Asiu jak tak to jakbyś kiedyś mogła przesłać kilka orzechów do posadzenia to byłoby super. Pozdrawiam.
asiach 10:44, 22 maj 2014

Gosiu mój tata sam wyhodował z orzecha, kt. dostał od kolegi. Ponoć był też imponujący. Kilka orzechów mogę Ci przesłać - tylko moja pamięć jest zawodna - to we wrześniu gdybś zechciała się przypomieć byłoby miło
Pozdrawiam
asiach 10:48, 22 maj 2014

Dzisiejszy widok z okna sypialni gościnnej

Ania74 10:49, 22 maj 2014

Widok bajeczny