Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

Jag_58 21:42, 09 cze 2014

asiach napisał(a)

Cień to teraz wybawienie. Dzięki niemu mogłam popołudniu pracować.
Dziękuję za buziaki i pozdrawiam

Asiu ja też dzisiaj popołudniu popracowałam wykopywałam tulipany i sadziłam gazanie zanosiło sie na burzę ,ale skończyło się na małym deszczyku w promieniach słońca tak ,że pojawiła się tęcza buziaki
asiach 22:32, 09 cze 2014

Ivvvona napisał(a)
Asiu, zaglądam z pozdrowieniaami po dłuższej przerwie i jednocześnie dziękuję za odwiedziny. Moj czas wolny jeszcze bardziej sie teraz skurczył, ale mam nadzieję że na Ogrodowisko zawsze się znajdzie Widziałam Twoje piwonie - one potrzebują podpórek, tylko wcześniej, zanim zakwitną. Pomyśl o tym na wiosnę za rok. Szkoda tych pięknych kwiatów. A widoczki z ogrodu jak zwykle pierwsza klasa

Iwonko, ma trzy krzaki tej samej piwoni, z których tylko jedna ma podpórkę. Ta leżąca kiedyś miała tylko pod ciżarem jej kwiatów łodygi połamały się na pół. W następnym roku podpórki zlikwodowałam i pomyślał, że lepiej niech leżą niż mają się łamać. A na jednej pozostały do dziś i dziękui temu na trawniku nie leżą
Pozdrawiam
asiach 22:34, 09 cze 2014

reni napisał(a)
Asiu pozdrawiam...och zazdroszczę ci tego cienia u mnie prawie cały czas słońce

Reniu, dzięki niemu mogę popołudniu żyć
Tak bym na dwór nie wyszła
Pozdrawiam
22:42, 09 cze 2014
Asiu, zapraszam do mnie bo kilka fotek wrzuciłam z realizacji przed ogródka z Twojego i Any projektu
ZbigniewG 07:50, 10 cze 2014

asiach napisał(a)
..Zbyszku, jak okroisz te wszystkie swoje iglaczki to cienia będziesz miał jak na lekarstwo. ...

Asia cień będzie z liściastych:5klonów i katalpa, z buków nie bardzo bo albo pendulowate albo kolumnowe,
zebranych "okazów" byłyby więcej ale to są tylko sztuki cenowo bardzo atrakcyjne w porównaniu z ogólnymi cenami, jak się jeździ to się widzi np w Łodzi widziałem cyprysik n. Gloria Polonica za 120 a w drodze powrotnej taki sam dostałem za 55zł
asiach 08:06, 10 cze 2014

Kalamandyna napisał(a)
Asiu, zapraszam do mnie bo kilka fotek wrzuciłam z realizacji przed ogródka z Twojego i Any projektu

Mela juz idę
reni 08:08, 10 cze 2014

Asiu pozdrawiam w ten upalny dzień
asiach 08:13, 10 cze 2014

ZbigniewG napisał(a)

Asia cień będzie z liściastych:5klonów i katalpa, z buków nie bardzo bo albo pendulowate albo kolumnowe,
zebranych "okazów" byłyby więcej ale to są tylko sztuki cenowo bardzo atrakcyjne w porównaniu z ogólnymi cenami, jak się jeździ to się widzi np w Łodzi widziałem cyprysik n. Gloria Polonica za 120 a w drodze powrotnej taki sam dostałem za 55zł

Czyli teraz to kwestia czasu.
Ta cyprysik n. Gloria Polonica bardzo mnie się podoba ale jego nie mam. Juz brakuje miejsca
A co do zakupów to trzeba tez szukać "aktakcji cenowych" co Tobie się udało - i super
Pozdrawiam u nas od rana burza - nieźle leje i jest zdecydowanie chłodniej
iwonaal 08:57, 10 cze 2014

Pozdrawiam.
marta_d 09:15, 10 cze 2014

pozdrowienia upalne jeszcze sobotnich zakupów nie wsadziłam, czekam na "ochłodzenie" Gorzów pewnie też skąpany w słońcu