Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

asiach 00:06, 23 cze 2014

PERKA napisał(a)
o rany , no i jak ja mam teraz zasnąć?! Chyba tylko po to abyśnić, że kiedyś mój ogród będzie właśnie tak wyglądał Pięknie! powtarzam się ale to nic....
teraz już wiem - tydzień będę u Jagody a tydzień u ciebie koczować - nie pozbędziecie się mnie He - i wakacje się jakoś planują ha ha ha

Perka nie ma problemu zapraszam. A Twój ogród napewno będzie wyglądał lepiej od mojego. Mój był tworzony w niec innych - odmiennych realiach aniżeli teraz są. Marzyć trzeba bo marzenia się spełniają i Tobie tego życzę śpij i śnij a wszystko Ci się powiedzie Ale musisz zostawić troszeczkę czasu na pracę ale w to nie wątpię, że wygospodarujesz
Gdybyś potrzebowałą naprawdę pomocy - pisz postaram się w miarę swoich możliwości pomóc
asiach 00:11, 23 cze 2014

Viola napisał(a)
Jesteś mistrzynią ! We wszystkim, w kompozycjach roślinnych, tworzeniu klimatu, nawet w układaniu głazów/kamieni w ogrodzie. Ja mam kilkanaście sporych, ale nie wiem co mam z nimi zrobić, narazie schowałam za kompostownikiem, żeby mi nikt nie ukradł . I jak do mistrzymi, mam do Ciebie pytanie/prośbę. Posadziłam m swoim ogródku (pustym na razie, chociaż jest juz tu ponad 100 roślin) trzy brzozy doorenbos z nadzieją na utworzenie w przyszłości zagajnika. Teraz jest jeszcze pusto i nieciekawie to wygląda, ale wiem, że będę musiała jeszcze coś dosadzić. Nie wiem jaki kształt nadać rabacie (łezka/ owal??), czy dołaczyć ją do nasadzeń na granicy działki czy oddzielić kamienną ścieżką, żeby wokół można było przejść. Poza tym jakoś nie podoba mi się układ w jakim posadziłam drzewa. Miało byc nieregularnie, ale wyszło jakby w trójkącie równoramiennym (około 2 m od każdego drzewa). Chcę jakoś rozbić tę geometrię poprzez nasadzenie jeszcze dwóch brzóz i innych roślin. Mogłabyś mi coś zasugerować Asiu? To nie pilna sprawa, mam dużo ważniejszych rzeczy na głowie teraz, ale to miejsce z brzozami to głowny punkt ogrodu (widok z tarasu i sypialni ) Strona 38 i 46. Dziękuję z góry

Pojawiłaś się u mnie chyba na dniach. A teraz miałam troszeczkę mało czasu i nie wpadłąm do Ciebie z rewizytą ale w tygodniu nadrobię zaległości
Przeczytam wszystko z uwagą i postaram się napisać - narysować i coś doradzić
Tymczasem życzę dobrej nocy
Kasiek 00:12, 23 cze 2014

asiach napisał(a)

Dziękuję Kasiu
Tylko tak czasami myślę i myślę czy to on jest ładny czy to zdjęcia z niego takiego go robią

Piekny jest Asiu, a zdjecia zatrzymuja te momenty...
asiach 00:13, 23 cze 2014

Dzidka napisał(a)

Te ujęcia przekonują , że ogród rzeczywiście jest cichy i przytulny.

Dziękuję, jeżeli inni to dostrzegają tzn., że trafiłam z nazwą
Pozdrawiam sedecznie
asiach 00:17, 23 cze 2014

Kasiek napisał(a)

Piekny jest Asiu, a zdjecia zatrzymuja te momenty...

Dziękuję jak zwykle miłę słowa płyną z Twojej strony.
Może mnie się już opatrzył????
A jak Twoja katalpa?
U mnie zaczyna kwitnąć w górnych partiach - bardziej wystwionych na południnie

Jag_58 08:58, 23 cze 2014

Asiu mam prośbę ,czy mogłabyś sprawdzić czy u Ciebie otwiera się moja 117 str. z liliowcami ,bo Belonia pisze ,że u niej sie nie otwiera byłabym wdzięczna nie mam jak inaczej sprawdzić ,bo u mnie sie otwiera pozdrawiam serdecznie i życzę miłego i pogodnego dnia
asiach 11:54, 23 cze 2014

Jag_58 napisał(a)
Asiu mam prośbę ,czy mogłabyś sprawdzić czy u Ciebie otwiera się moja 117 str. z liliowcami ,bo Belonia pisze ,że u niej sie nie otwiera byłabym wdzięczna nie mam jak inaczej sprawdzić ,bo u mnie sie otwiera pozdrawiam serdecznie i życzę miłego i pogodnego dnia

Jagódka, niestety nie
liliowców nie widzę zobacz czy nie ma przesunięcia w zdjęciach LUB wgraj jej jeszcze raz
Miłego
Jag_58 11:58, 23 cze 2014

asiach napisał(a)

Jagódka, niestety nie
liliowców nie widzę zobacz czy nie ma przesunięcia w zdjęciach wgraj jej jeszcze raz

Asiu bardzo dziękuję
iwonaal 16:52, 23 cze 2014

Asiu, położyć się u Ciebie na leżaku, o niczym nie myśleć i delektować się pięknem.
malgorzata_s... 18:31, 23 cze 2014

Asiu owszem można zrobić ładne fotki niezbyt ładnego ogrodu ale to nie u ciebie
Musiało by nie być widać tak dużych fragmentów jak pokazujesz. Odpowiedź prosta-ogród w realu musi być równie piękny jak na zdjęciach Buziaki przesyłam