Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

Donia72 18:39, 24 cze 2014

Mathildis napisał(a)

Ogrodowe nie kwitną gdy przemarzną (bo kwitną na pędach zeszłorocznych) - najczęściej nie kwitną po pierwszej zimie od posadzenia, bo wydelikacone w szklarniach nie są przyzwyczajone do mrozu. Mogą nie kwitnąć jeżeli wiosną je przytniemy a także gdy były duże przymrozki zimą lub na przedwiośniu.

Nie wiem, czemu nie kwitną Nawet nie wiem jakie są. Dostałam dwa lata temu takie małe, na zimę były okopczykowane, nie przycinałam ich. Tylko liście mają i nic więcej
asiach 20:46, 24 cze 2014

reni napisał(a)
Asiu zwykły, a zarazem niezwykły ogród..pozdrawiam

Dziękuję Reniu
Pozdrawiam ciepło

P.s. Ostatnio mam tak mało czasu, że starcza na odpowiedzi i zapoznanie się z jednym z ogrodów
reni 20:50, 24 cze 2014

asiach napisał(a)

Dziękuję Reniu
Pozdrawiam ciepło

P.s. Ostatnio mam tak mało czasu, że starcza na odpowiedzi i zapoznanie się z jednym z ogrodów

Asiu to tak ja ja też brak mi czasu praca,dom,ogród a w ogrodzie znowu robię zmiany... trza dobę wydłużyć..uściski
asiach 20:52, 24 cze 2014

Gocha napisał(a)

Asiu te zdjęcia mnie urzekły. Super zwierzyniec u ciebie.Kotek taki do przytulenia i zagłaskania, pozostałe zwierzaki raczej nie. Ja musze się usprawiedliwić, wpadam do Ciebie bardzo często ale nie zawsze mam czas coś skrobnąć i za to przepraszam. Uwielbiam Twój ogród i ten jego klimat. I zawsze wydaje mi się większy niż pewnie jest w rzeczywistości. Fajnie , że masz i borówki, będzie co podjeść albo użyć do kolejnych wypieków. Gorąco pozdrawiam.

Gosiu dziekuję za miłe słowa i proszę nie przepraszaj mnie bo nie masz za co. Sama mam mało czasu i ograniczam się do minimum. Gdzieś zaglądnę, coś napiszę z resztą Ty sama wiesz jak to jest w domu + praca .....

Pozdrawiam serdecznie. Ale jak nie zaglądam czy nie piszę to nie znaczy, że o Was nie myślę.
asiach 20:54, 24 cze 2014

reni napisał(a)

Asiu to tak ja ja też brak mi czasu praca,dom,ogród a w ogrodzie znowu robię zmiany... trza dobę wydłużyć..uściski

Reniu jak wpadniesz na to jak wydłużyć dobę daj znać. Mam wyrzuty sumienia, że jak jestem tu zaniedbuję dom czy ogród. I tak na odwrót ....
Pa
asiach 21:02, 24 cze 2014

Donia72 napisał(a)

Nie wiem, czemu nie kwitną Nawet nie wiem jakie są. Dostałam dwa lata temu takie małe, na zimę były okopczykowane, nie przycinałam ich. Tylko liście mają i nic więcej

U mnie przymrozki nie wchodziły wgrę bo każdy krzak był otulony agrowłókniną - chodziłam koło nich jak koło jajek a jednak nie kwitły. Ale do tej pory nie nawoziłam w takiej ilości jak teraz. Raz a porządnie na wiosnę a później albo podsypuję albo podlewam nawozem w płynie i tak w kółko co tydzień. Wyprowadziłam z głębokiego cienia - spod świerków na słońce lub półcień z przewagą słońca. Słońce, woda, nawóz i efekty są widoczne
Będę tak postępować dalej i zobaczę co będzie za rok czy dwa ...
Może spróbuj i Ty
Donia72 21:11, 24 cze 2014

Asiu, ja swoje w tym roku przesadziłam w bardziej słoneczne miejsce. Wody dostawały i dostają dużo, czego nie mogę powiedzieć o nawozie Jaki najlepszy jest nawóz ?
Dorota123 22:18, 24 cze 2014

Nie dziwię się, że zwierzaki ciągną do Twojego ogrodu, on przyciąga jak magnes.
AgnieszkaW 22:23, 24 cze 2014

Piękne fotki Asiu robisz. Zwierzaki obłędne, takie...swojskie i bardzo sympatyczne
Mirella 23:25, 24 cze 2014

asiach napisał(a)

To taki mały zamiennik zamiast rabat bylinowych
Ja przygarnę wszystko co do mnie przyjdzie i wówczas ma wikt i opierunek

Asia, mam tak samo, bo kocham zwierzęta, nie mogę patrzeć jak są źle są traktowane przez człowieka, pomagam, tylko ludzie miejscowi dziwnie reagują, i to boli bardzo, wychowałam się w mieście, mam szacunek do zwierząt, myślałam że każdy tak ma, ale tam gdzie mieszkam tak nie jest i to jest okropne.