Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

Katkak 11:57, 03 lip 2014

Asia, ale numer z tym nalotem pszczół. Wczoraj w radiu słyszałam, że w Tarnowie rój pszczół zaatakował dzieci podczas jakichś piłkarskich rozgrywek. Tyle, że tam gdzieś było gniazdo i pewnie dzieciaki niechcący je zaniepokoiły. Ale bez poważniejszych skutków się obyło. Jak kiedyś moją siostrę pszczoła dziabnęła to mimo lekarstw przez tydzień miała dłoń spuchniętą i ją bolała. A wszystko przez to, że poprosiłam ją o podanie łopaty, a ona chwyciła nie zauważając, że siedzi na niej pszczoła. I takie buty. Pozdrawiam Asieńko. U mnie wreszcie trochę słońca, prawdziwy rarytas .
MagdalenaK8 19:21, 03 lip 2014

Asiu przygody w pracy nie zazdroszczę, a horti masz cudne i bardzo zdrowe.
Pozdrawiam
malgorzata_s... 19:30, 03 lip 2014

Ojoj co tu się działo? Horror rój był Asiu widoczki cudne Moje hortki też zaczynają ale tylko niebieskie Pozdrawiam i buziaki zostawiam
Gardener27 00:21, 04 lip 2014

asiach napisał(a)
Dzisiaj w pracy przytrafiła się nam dość niezwykła historia rój pszczół zaatakował budynek (chyba przybyły w poszukiwaniu schronienie?) jak w filmie Alfred Hitchcock

Wezwaliśmy straż pożarną

Strażacy przybyli z profesjonalnym bartnikiem ale dopiero po 30minutach

Pszczoły zdążyły schować się pod połacią dachu
Teraz są z nami - mamy ich obserwować

Asiu ale akcja jak kadr z filmu

Oj napędziły Wam strachu Sam bym się bał

Ogród jak zawsze zachwycający Szkoda że hortensje i róże strajkują

Pozdrawiam już piątkowo
asiach 01:25, 04 lip 2014

Jag_58 napisał(a)
Asiu macham do Ciebie cieplutko życząc miłego dnia

A ja dzisiejszego - piątkowego
I miłego weekendu
asiach 01:29, 04 lip 2014

Mirella napisał(a)
Asia, ale miałaś wybuchowy temat i w pracy też akcja jak z filmu, hortki masz piękne i w takiej ilości że mam kompleksy, relaksik sobie zrobiłam i spacer odbyłam u Ciebie, nadmienię że w czasie przerwy śniadaniowej
Miłych chwil.

I kto by pomyślał, że mozna być nararzonym na wybuch nie tylko w wojsku
Tak pszczoły napedziły mi strachu
Mirella, mnie czasami też się zdarza podczas przerwy - to forum wciąga - a praca przy kompie to od czasu do czasu mozna zaglądnąć co nowego się dzieje
A na dłużej to do dyspozycji pozostaje noc
Miłego dnia
asiach 01:34, 04 lip 2014

Katkak napisał(a)
Asia, ale numer z tym nalotem pszczół. Wczoraj w radiu słyszałam, że w Tarnowie rój pszczół zaatakował dzieci podczas jakichś piłkarskich rozgrywek. Tyle, że tam gdzieś było gniazdo i pewnie dzieciaki niechcący je zaniepokoiły. Ale bez poważniejszych skutków się obyło. Jak kiedyś moją siostrę pszczoła dziabnęła to mimo lekarstw przez tydzień miała dłoń spuchniętą i ją bolała. A wszystko przez to, że poprosiłam ją o podanie łopaty, a ona chwyciła nie zauważając, że siedzi na niej pszczoła. I takie buty. Pozdrawiam Asieńko. U mnie wreszcie trochę słońca, prawdziwy rarytas .

Kasiu wiem coś na ten temat bo raz usiłowała mnie tylko użądlić pszczoła, spuchłam i wylądowałam na pogotowiu - tam lekarz aż się przestraszył i powiedział, ze jeszcze czegoś takiego nie widział. Skończyło się na zastrzykach a w ubiegłym roku zaaktakowały mnie osy - przestawiałam kosiarkę a one siedziały w podkładzie kolejowym o czym ja nie wiedziałam. Wyleciały i zrobiły mi masę złego. Znowu pogotowie i dwa zastrzyki

Co do pogody to u mnie kiepsko z deszczem - wczoraj podlewałam hortensje, dzisiaj inne kwiaty i borówki
Mus to mus
Pozdrawiam ciepło
asiach 01:36, 04 lip 2014

MagdalenaK8 napisał(a)
Asiu przygody w pracy nie zazdroszczę, a horti masz cudne i bardzo zdrowe.
Pozdrawiam

Dziękuję i życzę miłego wypoczynku
asiach 01:37, 04 lip 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ojoj co tu się działo? Horror rój był Asiu widoczki cudne Moje hortki też zaczynają ale tylko niebieskie Pozdrawiam i buziaki zostawiam

A ja kiedyś miałam niebieską, pźniej przeobrażała się i krzak był kolorowy teraz purpura
Pozdrawiam
asiach 01:38, 04 lip 2014

Gardener27 napisał(a)

Asiu ale akcja jak kadr z filmu

Oj napędziły Wam strachu Sam bym się bał

Ogród jak zawsze zachwycający Szkoda że hortensje i róże strajkują

Pozdrawiam już piątkowo

Dziękuję Przemku
Dobranoc
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies