Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

ryska 18:07, 20 lip 2014

Odbyłam uspokajający spacerek wśród Twojej zieleni. Pozdrawiam
asiach 18:27, 20 lip 2014

Aniulka napisał(a)
Asiu dziękujemy za zaproszenie No to z Melką jesteśmy umówione,kto wie,może na przyszły rok
Mam wrażenie,że Twój ogród jest przeogromny.Tak go urządziłaś,że nie można się w nim nudzić.Jest pięknie ale to już na pewno wiesz.Chciałabym zobaczyć jak z góry on wygląda.
Urocze są kamienne ścieżki i ta roślinność spływająca na nie.Tu można wejść,tam wyjść
Napisałaś,że jodła choruje,zmartwienie bo drzewo piękne i okazałe.Mam nadzieję,że dasz radę ją uratować,szkoda by było bo ma już sporo lat i człowiek przyzwyczajony,trzymam kciuki.
Pozdrawiam

Anula bedę czekać
Mój ogród a właściwie cała działka ma 20ar . TAk masz rację ciężko się w nim nudzić zwłasza jak idę w nim popracować
Chciałbys zobaczyć jak wygląda z góry cała działka - ze mną jak z dzieckiem mówisz - masz. Co prawda wykroiłam nie swoje bo ciężko byłoby mi przedstwić inaczej - działka to dwa trapezy - przesunięte względem siebie. Zdjęcia zrobione z samolotu z dwóch stron z tyłu i od frontu

Jeżeli chodzi o jodłę to będę dalej walczyć w poniedziałek powinien przyjść następny preparat Confidor i będę podlewać.

Dziękuję za wszystkie miłe słowa
Pozdrawiam serdecznie
asiach 18:35, 20 lip 2014

Aniulka napisał(a)
I zachwyciłam się Twoimi truskaweczkami wplecionymi w rabatę i nie tylko nimi zresztą,muszę dokładnie prześledzić Twój wątek bo ogród ,który masz to moje klimaty

Tak, tak te truskawczeki wsadziłam na srodku trawnika jako pożywienie dla ślimaków. Były ładne, duże - może zjedliśmy 5szt. dosłownie 5 resztę ślimaki a właściwie przede wszystkim one. Bo one pałaszowały jeszcze blado czerwone.
Anulka, Twój wątek prześledziałm - mnie jeszcze bardziej Twój zachwyca. Wypielęgnowany - śliczny i te wycyzelowane fragmenty /bo tylko tyle pokazałaś ale z czasem mam nadzieję ..../ - mmmmmmmm...
asiach 18:37, 20 lip 2014

Aniulka napisał(a)
Piękny starodrzew i jak pomysłowo obsadzany.Trawnikiem jestem zachwycona,jak Ty to robisz,że masz sporo cienia a on taki zieloniuchny i zdrowy

Dziękuję
Trawa chyba w trzech miejscach (ale mały) coś nie domaga. Poza tym git. Woda teraz raz na tydzień , raz na trzy tygodnie nawóz i jakoś razem dajemy sobie radę
asiach 18:44, 20 lip 2014

Aniulka napisał(a)
Fajne te Twoje "kwacorki"

mnie się tez podobają
asiach 18:48, 20 lip 2014

Viola napisał(a)
Kaczuszki i gąski - cudowne, a te zacienione miejsca w Twoim ogrodzie... czuję ich delikatny chłodek... miodzio. U mnie patelnia, strach na taras wyjść. Jak najszybciej muszę coś z tym zrobić, jakieś poważne plany przez zimę, żeby choć trochę cienia wyprodukować.

Teraz cień jest zbawienny. A na taras to wyszliśmy tylko rano na śniadanie. A tak prawie cały dzień w domu - tu +23 - można żyć.
asiach 18:51, 20 lip 2014

ryska napisał(a)
Odbyłam uspokajający spacerek wśród Twojej zieleni. Pozdrawiam

Dziękuję i zapraszam gdy tylko masz ochotę gdy słońce i gdy deszcz
19:03, 20 lip 2014
Asiu jak ja bym też chciała takie zdjęcie mojej działeczki z lotu ptaka
Tak jak napisałaś...możesz robić sobie spacery z kubkiem kawy dookoła ogrodu,bo masz ścieżkę kamienną dookoła prawda? No i wokół domu też Mój dom w granicy więc ja nie mogę...
Masz naprawdę piękny ogród,teraz z góry widać jaki dostojny...tak,tak..dostojny i dojrzały...
Mówisz 20 arów...to faktycznie można porządzić z ogrodem,mój to raptem 7,5 ara.Ścieżkę też mam..ale dookoła...szamba...naprawdę Tam stworzyłam zagajnik,który po iluś latach teraz przerabiam,zresztą czego ja już nie przerabiałam Mamy jeszcze do zrobienia trzy zakątki...przy kotłowni,przy wiacie i warzywniak.Przy wiacie teraz zostały usunięte stare cyprysiki.I z tego względu ,że tam nie będzie rabat to jakoś trudno mi się zmobilizować.Ale jak tylko wrócę (bo za 2 dni wyjeżdżam) to zabieramy się za to,bo drażni mnie bałagan,chociaż mój Tadek cały czas nagabuje i jest za tym by najpierw je zrobić a ja lecę w swoje krzaczorki i udaję,że nie słyszę
Trawnik masz wyjątkowy,doczytałam u Melki jak o niego dbasz i muszę wziąć z Ciebie przykład.
U nas fajnie teraz się ochłodziło i wieje wiaterek,czekamy na deszcz..oby
Miłego wieczoru Asiu
asiach 19:19, 20 lip 2014

Aniulka napisał(a)
Asiu jak ja bym też chciała takie zdjęcie mojej działeczki z lotu ptaka
Tak jak napisałaś...możesz robić sobie spacery z kubkiem kawy dookoła ogrodu,bo masz ścieżkę kamienną dookoła prawda? No i wokół domu też Mój dom w granicy więc ja nie mogę...
Masz naprawdę piękny ogród,teraz z góry widać jaki dostojny...tak,tak..dostojny i dojrzały...
Mówisz 20 arów...to faktycznie można porządzić z ogrodem,mój to raptem 7,5 ara.Ścieżkę też mam..ale dookoła...szamba...naprawdę Tam stworzyłam zagajnik,który po iluś latach teraz przerabiam,zresztą czego ja już nie przerabiałam Mamy jeszcze do zrobienia trzy zakątki...przy kotłowni,przy wiacie i warzywniak.Przy wiacie teraz zostały usunięte stare cyprysiki.I z tego względu ,że tam nie będzie rabat to jakoś trudno mi się zmobilizować.Ale jak tylko wrócę (bo za 2 dni wyjeżdżam) to zabieramy się za to,bo drażni mnie bałagan,chociaż mój Tadek cały czas nagabuje i jest za tym by najpierw je zrobić a ja lecę w swoje krzaczorki i udaję,że nie słyszę
Trawnik masz wyjątkowy,doczytałam u Melki jak o niego dbasz i muszę wziąć z Ciebie przykład.
U nas fajnie teraz się ochłodziło i wieje wiaterek,czekamy na deszcz..oby
Miłego wieczoru Asiu

Anulka, nie dziwię się, że jesteście z Mellą przyjaciółkami - nadajesz na tych samych falach i ten język ..... ha ha ha
Tym razem ja pomoczyłam monitor.
Tak masz rację "ścieżka" a właściwe teren utwardzony jest wokołu domu wykonany ze żwiru a i w ogrodzie za dommem jest żwirowy przesmyk (kiedyś to była ścieżka) ale wszystko się rozrasta

Dziekuję i miłego wypoczynku
iwonaal 21:00, 20 lip 2014

ale fajosko to wygląda. A ptactwo rewelka.